Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 16:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014, 21:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2014, 15:20
Мнения: 48
30 дни и не се избистря нито малко ,виното е букет от различни сортове грозде ,трябва да спомена че виното е в бидон с чепките и люспите ,Захаромера показва 0. На 13 ден направих една глупост ,разбърках шапката за да затворя бидона защото нямаше да сам в къщи ,дали това е причината ,според вас и дали след време ще се избистри.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014, 21:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Шапката я бъркам по 2-3 пъти на ден.Според мен си хванал студа и не може да ферментира.Шапката,ако всичко е наред,трябва да падне за около 20 дни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2014, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2014, 15:20
Мнения: 48
мерих с захаромера показва 0 и на вкус не се усеща да сладни сложил сам го на 3 октомври не бе студено ,и го бърках чак на 13 октомври,и се чудя дали там не ми е грешката


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 09:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
Чудно ми е как очаквате да се избистри??????Каква шапка и избистряне заедно???Вие за 30 дена бистро вино ли искате да пиете...
Ми няма да се избистри още 60 дена по тази "технология"
Махни джибрите,свали от утайка един път,изнеси на студено,свали от утайка втори път и тогава чакай някакъв резултат.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 09:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Дрън-дрън.Може и на баячка да го закара.Да му бае :D Просто няма ферментация.Дъртите винари пият бистро вино от джибрите с чепките докато свърши.Не се престаравайте.Вино не пия,но това което правя за ракия става на сълза с шапката и никакво допълнително бистрене.
Корейче,или си объркал захарноста при старта,или е студено и няма ферментация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 10:03 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Да правиш вино за пиене и "вино" за дестилиране са две съвсемразлични неща !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 10:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Така е,никъде не съм писал за вкусови качества а само за бистрота,а и въпросът беше такъв.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 10:40 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
На кой ден ?!

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 10:55 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5783
Местожителство: София
vnnaidenov написа:
.Дъртите винари пият бистро вино от джибрите с чепките докато свърши.Не се престаравайте

Дайте ми такова вино и ще ви покажа всъщност колко е бистро само след 6 часа.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 11:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
След около 30 дни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2014, 15:20
Мнения: 48
Здравейте и благодаря за отговорите само да ви попитам вие през1984 как правихте вино. За първи път ми се случва на 30 ден да е толкова мътно направо парцали плуват , схванах ви идеята , да в 21 век сме но печеното ,агънце си остава най вкусно в пеш


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 23:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
Кореец, казваш че е превряло. Според мен мен трябва студ, ама за сега няма. Не си спомням каква беше 1984 г, ама такава като тази и стари хора не помнят.Ако няма нещо дето те притеснява,като вкус и аромат, на студа ще "легне". Чакане му е майката.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2014, 23:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2014, 15:20
Мнения: 48
благодаря ,е аз помня 1970 съм роден, превряло е мерих а и си прав студ трябва ,тогава далечната 84 имаше 4 сезона сега май,,,,,,,,,


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2014, 13:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Освен че е мътно някакви други недостатъци има ли ? Нещо да мирише необичайно - ацетон, лепило ?
Може да си хванал някоя зараза.
Направи следната проба - вадиш една бутилка от виното и я слагаш на много студено, но не чак да замръзне.
Примерно във фризер, но я вадиш малко преди да замръзне. После я оставяш за ден поне в хладилника и ако падне тлъста утайка и над нея те удовлетворява бистротата - то значи че и виното ти ще се избистри като застудее.
Ако после пак се размътва на топло значи не е добре.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Ное 2014, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Апр 2014, 15:20
Мнения: 48
направих подобен опит в мазата оставих 1 чаша с вино и днес я погледнах утайката бе на дъното, и това ми дава надежда че с студа ще се избистри.Единият бидон които е срещу вратата на мазето вече се избистрил нищо че още сладни, там по принцип е по студено ина4е на вкус е ок ,като се утай ще го преточа а и сега е много мъгливо що то сам на Дунав


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Lukata, stinger и 15 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима