Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 21 Авг 2017, 00:26 Дата и час: 21 Авг 2017, 00:26

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2015, 12:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 638
Местожителство: София
[quote="nobreak"]...тези на Ванков никога няма да ги купя вече...[/quote]

Аз също съм един от тези, дето се оплакваше от тези дрожди. Преди две години много мудно тръгна ферментацията. Не зная поради каква причина, но оттогава и аз не си купувам от тях.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2015, 13:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 179
Те дрождите му предполагам не са лоши, използвал съм ги и преди, проблема е, че се променят срокове на годност...поне да ги беше препакетирал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2015, 14:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Сеп 2015, 13:01
Мнения: 3
Колеги тръгна ми ферментацията тази сутрин.. :) Успокоих се вече. Определено причината е била, че съм рабъркал мъста след като сложих дрождите. Но вече знам и няма да го правя другият път. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2015, 08:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
Здравейте,
В неделя заредих 100 кг червен отел,до днес все още не е тръгнала ферментацията,дрожди не съм слагал,само след смачкаването съм сулфитирал с 1мл/1л.Дали причината е че застудя,в помещението дето е гроздето е около и под 20 градуса,през нощите сигурно пада и до 10 градуса.Да слагам ли дрожди и да се надявам да тръгне ферментацията?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2015, 08:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 179
Не съм специалист, но си сулфитирал без да сложиш дрожди и в комбинация с ниските температури...ще чакаш дълго да тръгне :) Според мен слагай дрожди, стопли с нещо и слагай найлони, брезенти или каквото имаш за да не пада температурата на материала толкова много :) Но нека да кажат и специалистите :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2015, 08:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 759
Местожителство: около Пловдив
Проблема е, че си сулфитирал и не си сложил дрожди, а отделно какво е това помещение с 10 градусова амплитуда, премести го оттам. Слагай дрожди и то за трудна ферментация.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2015, 12:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
Е добре де,може и да не е 10 градуса разлика,изказах се малко пресилено,ще добавя дрожди,и ще го затопля и се надявам да тръгне :x


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2015, 21:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2013, 21:09
Мнения: 83
Аз миналата година и по-миналата си купувах дрождите на Ванков от една агро аптека и в двата случая не можаха нито да се рехидратират, нито да изферментира материала както трябва... Тази година отидох и ги купих лично от Ванков и сега бидона ще фръкне! Явно има партиди които са стари и не работят нормално...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 08:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 179
Това казвам и аз....не знам защо по агроаптеките са застояли и със сменени срокове на годност...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 10:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 340
Ами защото доста агромагазини се държат от хора които понятие си нямат какво продават, как да се съхраняват препаратите, и т.н., пример - уволнил се от милицията взел 20 заплати и направил аптека на пазара и ръси простотии на килограм. За да измери захарност на рефрактометър , иска най малко половин литър материал. На въпроса ми защо му е нужно толково голямо количество след като му е нужна само капка , отговори ми като накудкудячен паун : а то преди да се замери захарноста се правят други процедури :furz: . Да ева и фатмака му проззззд. :furz: :furz: :furz: :furz:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2015, 11:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Окт 2010, 20:35
Мнения: 179
Е за какво му е половин литър....на попа за какво му е цяла бутилка олио за кръщенето :) Да има и за него...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2015, 10:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 340
Не , не взема половиния литър , връща ти го. Просто се прави на много знаещ и можещ, лъжи хората че прави големи работи :down:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2015, 10:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
При мен вече ври и кипи,сложих си лъжливото дъно за открита ферментация с потопена шапка,и чакаме :lol:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2015, 11:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6189
Местожителство: София
vitorio83 написа:
ферментация с потопена шапка,и чакаме :lol:

Не забравяй да бъркаш поне 2 пъти на 24 часа.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2015, 14:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
Правя претакане на 2-3 дни


Върнете се в началото
  
 
 [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: bobopeli, Lukata и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима