Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 12:27

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 08:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
Тук явно всеки си го прави както си иска и както си може,но никой не може да ме убеди че температурата на плаваща шапка и температурата на потопената шапка са еднакви.Шанса за вкисване е по-голям при плаваща шапка.По вашата логика,след като съм сложил лъжливото дъно или капак,заклинил съм го,сложил съм му гредата за тавана,всичко е стегнато и аз да го махам това нещо по два пъти на 24 часа :lachtot: айде не се излагайте.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 09:20 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Айде не се излагай ти...И вкисването не е единствения проблем който може да сполети едно вино,което ферментира при 28-30 и нагоре градуса в шапката...Но както казваш ,прави си го както знаеш,няма как някой да те убеди...То пък и толкова приказки за един миризлив отел...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 10:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юли 2011, 17:19
Мнения: 36
Може би колегата има предвид това:
Отел

Сорт грозде, който е забранен за производство на вина. В България се използва само за правене на домашно вино. Има силен, плътен вкус и аромат, но не благороден и изискан като на културната лоза. Цветът му е тъмен и наситен. Забраната за сорта идва от изследвания, че виното от отел съдържа канцерогенни съставки, диглюкозиди и др., които са вредни. Хибриден сорт е между американски и европейски лози. По време на социализма шефове на наши винпроми са се изхитрявали да добавят отел в някои вина за износ, за да засилят цвета и плътността им. От Европа са връщани цели партиди такива вина, като в западните лаборатории са засичали съдържание на отел дори 1:1000. Докато на Запад сортът е забранен, у нас поради невежество се използва масово за домашно вино. Ражда големи количества, устойчив на болести и не изисква грижи, което е едно от обясненията за разпространението му. Най-разпространен е в Северозападна България. Повечето хора, които си правят домашно вино, го смесват с други сортове.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 10:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:36
Мнения: 19
Това за отела е вярно,и да не се заричам,но това ще е последната година в която ще правя вино от отел.Между другото не си мислете че е по вреден от боклуците с които се храним всеки ден :D.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 11:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Е да де , ама един боклук по малко , пък и нали ние си го правим, защо да не е по правилата :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2015, 21:20 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 74
Местожителство: Казанлък
Ето и малко информция за директните сортове от книгата на Станчо Пенов " За ! Виното " :
http://dox.bg/files/dw?a=d4cca53b43
http://dox.bg/files/dw?a=10809627a7


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима