Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Юни 2018, 09:36 Дата и час: 20 Юни 2018, 09:36

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 109
Местожителство: Враца
Благодаря,
гавнах му двойна доза серниста киселина и изтрепах гадинките, а за културни дрожди забравих на този бидон, но довечера ще пристигне делегацията на културните деятели и ще има "дай зор"!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
Лелелелее защо добави серниста????
Никога не се прави ,дори и при малко тръгнала ферментация!!!!!!!
Дано не засмърди на яйца.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 109
Местожителство: Враца
Това беше още при сипването в бидона преди 4 дена. :)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
А добре...рещих ,че сега-поне това.
Но защо двойна доза?
Не бива да се предозира.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 109
Местожителство: Враца
Бях си запушил носа с едната ръка и шишето ми се смачка в другата и отече работата. Сега като ферментира, очаквам яка воня на запъртъци :furz: и му виждам пътя към казана за ракия и те така.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:54 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
5_kila написа:
Бях си запушил носа с едната ръка и шишето ми се смачка в другата и отече работата..

Много пък сте чувствителни бре))))))))
То за това първо се сипва в мерителна чаша,а после в ширата.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 12:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 109
Местожителство: Враца
Абе гадно си е, то и мачката направи две обиколки по стената докато уцели прозореца. :D


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 17:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2017, 08:29
Мнения: 263
Вземи си спринцовка от аптеката. 60 кубиковите са левче. по -малките са жълти стотинки.
Надяваш вместо игла двадесетина см. шлаух. На вън си мериш колкото ти трябва . Няма смръдня, няма задушени котки. :megagrin:

_________________
"Информацията не е знание. Единственият източник на знание е опитът." А. Айнщайн


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 22:21 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
Преигравате....чак пък толкова гадно???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2017, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2017, 11:59
Мнения: 10
Местожителство: Карнобат
Здравейте отново! На петия ден ми тръгна ферментацията на виното но ми се видя много слаба и засях още веднъж дрожди, та въпросът ми е да добавям ли още активатор(даф) при положение,че първия път като слагах дрожди сложих и „даф”


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 00:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6936
Местожителство: София
Не.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 06:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2017, 11:59
Мнения: 10
Местожителство: Карнобат
Много благодаря за съветите!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 06:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Окт 2017, 11:59
Мнения: 10
Местожителство: Карнобат
Дискотирана тема сред колегите ми е: трябва ли да се айрира мъстта по време на бурната ферментация? :wallbash: Аз на времето не помня дядо да претакал 250 литровите бурета ,но може и да греша! Дайте още един професионален съвет


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 07:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Сеп 2014, 20:27
Мнения: 301
Аз съм с опит на начинаещ. Чел съм и съм слушал всякакви коментари - за потопена шапка, за претакане, за ... какво ли не още. От личен опит - приготвих си едно "уредче" за разбъркване, което видях в един сръбски клип. С него разбивах и потапях шапката два пъти дневно. Не съм претакал. Получи се. "Уредчето" представлява чиния от неръждясваща стомана с диаметър около 25 см. (китайска, от магазин за левче), пробита в средата и захваната перпендикулярно на оста на дръжката, отново с неръждясващ винт. С чинията натискам така, че шапката отива до дъното на ферментационния съд, а на повърхността излизат нови шлюпки ... и така. Така бърках на 12 часа. Струва ми се, че се получи ...

_________________
Дай на глупавия хиляда акъла, нему винаги ще му хареса само неговия.
(... пословица)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 09:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Апр 2014, 09:16
Мнения: 109
Местожителство: Враца
В махалата един чиче от старата школа и вчера ми се скара като му казах, че бъркам с греблото- нямало да се избистри вика- мътилката щяла и сама да се утаи, а шапката била "запечатка" против винарки и вкисване и те така.


Върнете се в началото
  
 
 [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима