Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 02 Дек 2016, 20:06

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2015, 23:26 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Колеги, имам нужда от малко помощ.
Докарали са ми около 100-120 кг. кабарне от петричко. Подготвен съм теоретично и практически. Имам всичко необходимо.
НО, има въпроси по последователността и за това, колко време да държа с шлюпките. Искам да е червено, не розово.
Решил съм: ронкане, мачкане+ензим за бяло, сулфитирне(0,7 грам/литър) охлаждане (около 10-12 часа, или...), пресоване, загряване, дрожди и като бяло.
Или: ронкане, мачкане+ензим за бяло, сулфитирне(0,7 грам/литър) след 2-3 часа дрожди и след ? време преса и като бяло.

Нещо такова. Не съм правил розе досега.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2015, 22:10 
Online
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Благодаря за дисциплината във Форума ни.
Благодаря на Илюша, че вникна и се замисли. И даде контакт с верния човек.
Благодаря на колегата mineff, че сподели някой тайни...

Та, понеделник получих кабарнето. Вися цял ден в колата.
Вечерта беше цялата офанзива. Оказа се, рехав грозд, суха чепка, дребни зърна... то беше ясно. Малко сок. 22+ захарност.

След телефонни разговори с гореспоменатите колеги, технологията беше следната: ронкане, бързо мачкане+ензим, преса, сулфитиране.
Е, оцветява. И то много, много бързо. Рандемана -45 %.
Каквото е такова.

Бутах се на тея 100+ кила цели 4 часа. И пресата се счупи...
Минев, ти каза, "пресата се счупи", е и моята се счупи. Карък ли си бе човек? Силно се надявам, да не си. Ще опирам до теб.

Та така. Дрожди за бяло и сега бълбука. ДАФ днес...

Имам снимки. Ще ги кача при първа възможност.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2015, 23:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
lhristov написа:
Оказа се, рехав грозд, суха чепка, дребни зърна...


Лъчо,рехав грозд и каберне совиньон са несъвместими понятия ,да не би да е бил някакъв друг сорт? :?:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, cecoce4, Diqn 81, irkon, lhristov и 22 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима