Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Ное 2017, 04:27 Дата и час: 24 Ное 2017, 04:27

Часова зона: Европа/София




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2015, 23:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 663
Местожителство: София
Колеги, имам нужда от малко помощ.
Докарали са ми около 100-120 кг. кабарне от петричко. Подготвен съм теоретично и практически. Имам всичко необходимо.
НО, има въпроси по последователността и за това, колко време да държа с шлюпките. Искам да е червено, не розово.
Решил съм: ронкане, мачкане+ензим за бяло, сулфитирне(0,7 грам/литър) охлаждане (около 10-12 часа, или...), пресоване, загряване, дрожди и като бяло.
Или: ронкане, мачкане+ензим за бяло, сулфитирне(0,7 грам/литър) след 2-3 часа дрожди и след ? време преса и като бяло.

Нещо такова. Не съм правил розе досега.

_________________
Aз набих достатъчно пари и време в Бг производители...за да стигна до извода ,че е въпрос на много голям късмет да вземеш нещо с качество.
Ама,който има излишни пари и време...нека се опитва, то и онези хора...


_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2015, 22:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 663
Местожителство: София
Благодаря за дисциплината във Форума ни.
Благодаря на Илюша, че вникна и се замисли. И даде контакт с верния човек.
Благодаря на колегата mineff, че сподели някой тайни...

Та, понеделник получих кабарнето. Вися цял ден в колата.
Вечерта беше цялата офанзива. Оказа се, рехав грозд, суха чепка, дребни зърна... то беше ясно. Малко сок. 22+ захарност.

След телефонни разговори с гореспоменатите колеги, технологията беше следната: ронкане, бързо мачкане+ензим, преса, сулфитиране.
Е, оцветява. И то много, много бързо. Рандемана -45 %.
Каквото е такова.

Бутах се на тея 100+ кила цели 4 часа. И пресата се счупи...
Минев, ти каза, "пресата се счупи", е и моята се счупи. Карък ли си бе човек? Силно се надявам, да не си. Ще опирам до теб.

Та така. Дрожди за бяло и сега бълбука. ДАФ днес...

Имам снимки. Ще ги кача при първа възможност.

_________________
Aз набих достатъчно пари и време в Бг производители...за да стигна до извода ,че е въпрос на много голям късмет да вземеш нещо с качество.
Ама,който има излишни пари и време...нека се опитва, то и онези хора...


_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2015, 23:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 562
Местожителство: някъде в Хейтърландия
lhristov написа:
Оказа се, рехав грозд, суха чепка, дребни зърна...


Лъчо,рехав грозд и каберне совиньон са несъвместими понятия ,да не би да е бил някакъв друг сорт? :?:

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима