Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 04:54

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 20:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2012, 22:10
Мнения: 25
Пичове, не можах да открия отговор на този въпрос:

В края на тихата ферментация /имам и посяти и малолактични бактерии/ първо да откаля и после да сулфитирам или обратното ?
При сулфитиране знам че пада допълнително утайка, та се чудя дали първо да не сулфитирам и на другия ден да откаля.

Наздраве !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 22:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
nikihristov написа:
Пичове, не можах да открия отговор на този въпрос:

В края на тихата ферментация /имам и посяти и малолактични бактерии/ първо да откаля и после да сулфитирам или обратното ?
При сулфитиране знам че пада допълнително утайка, та се чудя дали първо да не сулфитирам и на другия ден да откаля.

Наздраве !

Някъде бях писал че търпението му е майката,защо бързате толкова!!!
Постоянно опитване на продукта(всеки ден или през ден),и когато усетиш че това което искаш се е получило-изчакай още 10-ина дни и тогава можеш да сулфитираш,а след 5-6 дни откаляваш.Всичко е много специфично,в един момент човек се научава да УСЕЩА кога,как,колко и в кой момент. :)
Наздраве.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2015, 23:18 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Аз обикновено откалявам,сулфитирам и връщам в съда .

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2015, 00:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 27 Сеп 2015, 13:29
Мнения: 32
Не е ли грешка да се сулфитира в края на тихата ферментация предвид, че има шанс за ЯМКФ?

_________________
batence81 написа:
?едно време нито дрожди е имало, нито топли мазета октомври месец, защо да правя и топлоизолация и саниране на бидон?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2015, 10:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Сеп 2012, 22:10
Мнения: 25
Благодаря, не бързам и опитвам редовно. Само питам да съм подготвен теоретично ;-)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Окт 2015, 12:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Окт 2014, 14:13
Мнения: 53
Местожителство: София
Да използвам и аз темата - кога в тази фаза да приложа бентонит, ако реша, че ще бистря виното по този начин?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима