Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 10:11

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 09:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
Реших тази година да сложа малко грозде , за вино но го сложих в съд без канела за източване
Вчера стана готово и го източих с маркуч през шапката и явно оттам се поразмъти (преди моята интервенция си беше с перфектен цвят,тъй като съда ми е прозрачен)
Има ли шанс само да се избистри или трябва да го прецеждам
Предварително благодаря за компетентните мнения


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 11:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Ще се избистри, постави източеното вино на воден клапан и изчакай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 11:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2015, 09:43
Мнения: 164
Защо му е да го слага на воден клапан при положение, че казва че е готово?

_________________
Fortes fortuna adiuvat!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 11:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Сеп 2012, 16:41
Мнения: 328
Не пречи да се сложи, един вид и като застраховка за все още протичащи процеси.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 19:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
Привет krivanovvv. И аз ще кажа нещо скверно, ама в предвид на това, че в Перник тачат повече високо алкохолните напитки...

Та, третирай го с бентонит. След седмица махни калта и си готов. Е, разчитай и на студа, ма то сега един студ...

Иначе, как мислиш да "прецеждаш"? Няма шанс. Единствено с шихтов филтър ще стане. Със сигурност.
Поздрави.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 20:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Юни 2011, 20:01
Мнения: 180
Местожителство: Перник
По принцип колега Христов си прав , не си падам по ниско алкохолните градуси :megagrin: ама да има какво да даваме на децата :megagrin: :megagrin:
Ако студ ще го оправи по бързо имам един стар хладилник и веднага го пускам , количеството е малко около 20 литра и ще го събера там
Хич не ми се иска да го забърквам с бентонит,не ме карай да се връщам токова назад във времето когато третирахме оцветения бензин по същия начин :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Мътно вино
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2015, 20:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 566
Местожителство: София
Еми, знаеш за какво ти говоря тогава.
Слагай в хладилника до почти да замръзне, или колкото успее. След като го извадиш трябва време да падне утайката и... нататъка си ти.

Това с децата ми хареса. :lachtot:

Хладилника, когато решиш че ти пречи и е време да го продаваш, подари ми го на мен. Имам нужда в избата от такъв...

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима