Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 18:04

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2009, 13:47 
Offline

Регистриран на: 21 Май 2008, 18:41
Мнения: 9
Здравеите,тази година реших да си направя второ вино.
Джибрите са ми от 125кг. мерло и памит,от него източих 60 литра предполагам че е останало още шира защото течеше силно.
В джибрите сложих 10кг. захар и 40кг. вода ,въпроса ми е трябва ли да меря захарноста и добре ли е да се сложат дрожди тъи като ми се струва че ври слабо.

Благодаря Ви предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 12:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Сега когато сайта е обновен и имам информация за времето и датата на поста ми се струва че написаното от мен ще е след дъжд качулка.Но както и да е знания и опит ще трябват и догодина. Не съм пробвал за да кажа направо прави така,и все пак пробвах нещо подобно.Подготвих 40-42 кг оронено от чепките грозде мускат добавих 3 кг захар в сироп 1към3 (нисък бе захарния градус ),сулфитирах с калиев метабисулфит и го оставих.Слed 5-6 дни случайно се натъкнах на винени дрожди продукти предлагани от инж.Ванков от сайта http://www.zavinoto.com/products.php?cat=3 купих ги и след това разговарях с инж.Ванков мога ли да ги сложа след като ферментацията бе започнала слабо.Получих уверение че може и че не е необходимо допълнително сулфитиране със серниста киселина.След седмица от е на 11-12 ден измерих захарността беше нула или клонеше към нула,нали си е вино пробвах го - горчеше но не сладнеше което ще рече че е ферментирало.
Това е като опит с дрождите като направя вино ще изпробвам дрожди за второ вино и тогава ще докладвам.
Наздраве на всички! :prost: :sauf: :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 13:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Не зная как е станало но тоя пост е от миналата година.Това което съм описал стана така но си седи в туби от минерална вода пълно до кпачката и плътно затворено.И второ "вино" (материал за ракия) с дрождите стана но бе малко за голям казан и отлежа близо година за собствен казан.Опитвах го като вино но няма цвят и е силно за бяло ако може да се нарече вино изобщо.Така както вървят нещата по коледа ще го изваря, че все се налага и в събота да се работи и врема за нищо няма.
Това което вече знам е че за тъй нареченото второ вино е добре да се сложат дрожди.Ако киселинноста (PH) е висока трябва да се подкисли с лимонена киселина.Може би е добре да се добави и активатор за дрожди (тор за дрожди) но не съм пробвал по простата причина че при нас няма .инж.Ванков не предлага или магазина (агро) който зарежда негови продукти не е доставил.
:datz: :furz: :klugscheisser: :plappern: :lab:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2010, 14:16 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
http://www.shop.bulgariandrinks.com/mag ... egory_id=3
Пробвай от тук...доставката е около 5лв

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kaishev и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима