Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 01:37 Дата и час: 25 Юни 2017, 01:37

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2016, 23:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Окт 2012, 23:46
Мнения: 53
Има ли кристали по стените на бутилката?Ако няма,няма и да има промяна във вкуса.Не съм имал такъв случай.Дали няма повече алкохол във виното,или остатъчна захар?Да кажат по-опитните! :?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2016, 13:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 01 Окт 2012, 17:34
Мнения: 5
Здравейте! Отново искам да благодаря за всички изразени по темата мнения.
Както писах по-рано сложих подложка- акациева дъсчица във изстудените до минус 7-8 градуса по целзии съдове. Вече трети месец няма образуване на кристали.
Относно предположенията на djza - захарността на мъстта преди ферментация беше около 23, така че (поне според мен) алкохолното съдържание не би следвало да е много високо,а за остатъчна захар, поне аз не мога да усетя (вкусово).
Ще съм благодарен, ако споделите още идеи.
Поздрави!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2016, 14:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
Странно е това.Възможно да е с по-ниска киселинност и в допълнение на ниския алкохол да не иска да изкристализира повече винената киселина.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима