Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 29 Май 2017, 01:46 Дата и час: 29 Май 2017, 01:46

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2016, 18:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Яну 2016, 17:33
Мнения: 5
здравейте,
може ли малко помощ със слагане на серниста киселина на едно вино( До този момент не е слагана, нито след ферментация, нито при джибрите)
Виното е напълно ферментирало, с добри вкусови качества, стои си в бъчвата, не е премахвана утайката.
Въпросът е какво количество серниста да сложа, при условие, че виното няма забележки и дали е добре преди това да го прехвърля в друг съд и да премахна утайката или може след това да го прехвърля.
И последно да попитам какво мислите, след това да го съхраня в нови пластмасови бутилки и колко време да изчакам след поставането на сернистата преди да го бутилирам.
Благодаря предварително


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2016, 18:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Дек 2012, 11:16
Мнения: 539
Местожителство: Варна
За сернистата киселина или КМБС ето тук т. 10 viewtopic.php?f=10&t=3061
А за съхранение, аз ползвам това и съм много доволен http://vinarko.com/magazin/bag-in-box-% ... 0%B8%D0%B8


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима