Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 11 Дек 2016, 11:55

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2016, 11:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Здравейте, сигурно задавам малко тъп въпрос, но прехвърлих бялото вино в такова буре с две канелки. Предполагам, че долната е за утайката. Та въпроса ми е за да откаля виното през коя от двете е по-правилно да се отточи? Ако е през горната ще изтече бистрото, но не се знае височината на утайката и може да остане бистър сок под канелата. Другият вириант, според мен, е да почна да точа от долната канела докато протече бистър сок. Според вас как е най-удачно да процедирам? Предварително благодаря за съветите.

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2016, 12:48 
Online
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 122
От горната.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2016, 22:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
nikolaypetrov написа:
От горната.
Да ама не можеш да видиш къде е утайката.
Аз процедирам точно на обратно с буретата, забивам маркуча на дъното и тегля утайката
докато потече бистро....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2016, 22:25 
Online
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 122
И така става. Можеш и да точиш от горната докато потече утайка.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 09:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Идеята беше, че ако има бистро под горната канелка какво правим. Колегата даде предложение с маркуч да изтегля първо утайката. А дали ще стане ако започна да точа от канелката на утайника, да източа първо утайката и като потече бистрата част да я събера в друг съд и после да я върна.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 12:32 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5809
Местожителство: София
Изтегли си бистрата част грубо,тоест изобщо не доближавай утайката,...а останалото налей в друг съд и изчакай отново да се утаи.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 14:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Дек 2013, 22:11
Мнения: 31
Блогадаря за съвета. Така ще го направя.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2016, 22:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
Изтегли си бистрата част грубо,тоест изобщо не доближавай утайката
Илия както казах не можеш да видиш в бурето къде почва утайката,аз така брах ядове и размътих онова буре дето го изтощавах с бяло вино.Така че да изтегли утайката в друг съд и после избистреното от
него да върне в бурето.
Пс И по лесно е едно е да изтеглиш няколко литра утайка ,друго е да прехвърлиш 20-30 литра
в други съдове и после пак да ги връщаш в бурето......хамалогия :)

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима