Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 14 Авг 2018, 20:52 Дата и час: 14 Авг 2018, 20:52

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2017, 22:33 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6998
Местожителство: София
pehoko написа:
Обаче възникват чисто технологични въпроси които не виждам да са обяснени.
Как така запечатваме виното за месец с утайките и не го пипаме след протичане на бурната ферментация?

Къде прочете,че един месец се държи с утайки?
pehoko написа:
Не трябва ли да се махнат първоначално защото може да възникнат нежелани процеси?

Грубите утайки се отстраняват..ако е необходимо и на два пъти през 5-6 дена.
pehoko написа:
На мен примерно ми замириса силно на сяроводород по едно време докато махах джибрите, после изчезна, какво показва това събитие?

Че в шапката е имало недостиг на азот и по-висока температура.... и не само.
Lukata написа:
Обикновено в домашни условия разчитаме на падането на утайки,но има и вариант с шихтови филтри.

Няма такъв вариант за отделяне на утайки.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2017, 23:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2017, 00:11
Мнения: 11
Цитат:
Отделеното от джибрите вино трябва да бъде прехвърлено също в старателно измити съдове, които отново трябва да бъдат добре затворени, например с воден затвор (воден клапан) недопускаш проникването на кислород към виното, но осигуряващ лесното отделяне на въглероден диоксид.

Цитат:
Новият съд трябва да е с воден клапан, за да се избегне обогатяването на виното с нежелан кислород

Toва чета и си правя извод, че щом прекратяваме достъпа на кислород виното не бива да се отваря. A иначе от това, което отделих в съда седи 2/3 от обема като утайка, 1/3 отгоре плува тъмно, 2/3 боза.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2017, 10:28 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 230
Последното откровение отива при форумните бисери.

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2017, 11:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Дек 2015, 18:28
Мнения: 32
Колеги, виното е отделено от джибрите. В момента захарността е 4%. Колко трябва да е температурата на виното, за да падне до 0%. Мерих я преди малко 18-19 градуса, това добре ли е. Пускам печка да загрява помещението и слагам бутилки с топла вода.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2017, 11:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6998
Местожителство: София
Добре е температурата.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима