Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 18:41

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 309 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 12:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Ное 2010, 11:31
Мнения: 91
hellreiser написа:
Задържането в ципите зависи и за какво е предназначено виното. Ако е за бърза консумация се вади при по-висока плътност, ако е за отлежаване при по-ниска , ако е за специална резерва още по-ниска. Точните цифри, по-късно.


Ще чакам с нетърпение :respekt:

_________________
victoryvt написа:
Извод : Уискито е най-евтината ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 14:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 732
Местожителство: Пловдив
Вина за скорошна консумация - отделяне при 1,050-1,030
Вина за едногодишно отлежаване - 1,40-1,020
Вина резерва- 1,030-1,010
Вина специална резерва - 1,020-1,000
Вина специална селекция,колекционни - 1,000 и надолу

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 14:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2170
Местожителство: Пловдив
:respekt: А температурна корекция трябва ли?
п.п. На който му е малък...(захаромера) да му мисли :fies:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 19:55 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
hellreiser написа:
Вина за скорошна консумация - отделяне при 1,050-1,030
Вина за едногодишно отлежаване - 1,40-1,020
Вина резерва- 1,030-1,010
Вина специална резерва - 1,020-1,000
Вина специална селекция,колекционни - 1,000 и надолу


Не е препоръчително за домашни условия виното да се точи преди 1,010


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 20:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
vinoirakia написа:
Не е препоръчително за домашни условия виното да се точи преди 1,010


Каква е причината за това ?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 21:28 
Offline

Регистриран на: 17 Яну 2010, 16:27
Мнения: 81
Найстина виното става по - ненатоварено, но много рано прекъсваш екстракционните процеси.
Джибрата е също така и добра среда за развитието на дрождите


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 21:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Фев 2012, 20:49
Мнения: 370
при това положение как стои въпроса с танина и по специално за каберне совиньон при положение, че виното няма да седи в бъчва, която до умекоти танинините, има ли опасност виното да стане по таниново?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 22:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
borisgp написа:
vinoirakia написа:
Не е препоръчително за домашни условия виното да се точи преди 1,010


Каква е причината за това ?

Не обръщай внимание на подобни необосновани коментари...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 23:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Защо да са необосновани? Колегата може да ги приеме ,или не. Избора е негов.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 23:57 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Някъде да видя обосновка?
Просто твърдение на някой ей така ...домашното...щот така...не е препоръчително ...
И защо да не е ?
И какво като е домашно ?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 00:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Обосновката е малко по горе. Ако не ти харесва обоснови се.Иначе става селска седянка, от която никой няма полза.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 00:35 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
е и къде видя обосновка?Това ли:
vinoirakia написа:
Найстина виното става по - ненатоварено, но много рано прекъсваш екстракционните процеси.
Джибрата е също така и добра среда за развитието на дрождите

Виното става ненатоваре...прекъсваш екстракционни процеси...ми много ясно нали това е идеята.
А за джибрата и средата за дрождите ....е много свързано-вероятно без джибрите няма да протече процеса докрай може би?
или?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2013, 00:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 09:29
Мнения: 147
Виждам че си афектиран! Нека да говорим утре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 12:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2013, 17:55
Мнения: 32
Колко дена трябва да стои виното на воден клапан за тихата ферментация? И след откалването искам да го съхранявам в същия бидон за няколко месеца докато се изпие пак ли да е на воден клапан?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Сеп 2013, 21:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 09 Ное 2011, 09:54
Мнения: 154
Местожителство: Варна
Около 30 дни над 18/20 гр. След това откалваш без много достъп на кислород,измиваш и на студено на терасата без воден клапан,съдовете трябва да са пълни винаги догоре.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 309 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimm44, nipresi, zicfrid и 10 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима