Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 06:54 Дата и час: 25 Юни 2017, 06:54

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2010, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2010, 20:41
Мнения: 4
Първо привет на всички съфорумници и успех с новата реколта!
Да уточня, че съм пълен новобранец в производството на вино. Не знам дали все още е проблем, но мъстта ми е с доста висока захарност-20-21, а вече ври от 4 дена. Количеството е малко-около 80 кг(60 каберне, 20-сира), в пластмасов бидон, температурата в помещението е около 18-20 градуса. Не съм добавял дрожди, но видимо ферментацията протича доста бурно с тенденция към засилване в последните 24 часа. Бихте ли ме посъветвали как да постъпя? Дали на един етап да добавя вода, или просто да изчакам по-дълго време до приключване на бурната ферментация? Благодаря предварително!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2010, 22:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
нищо недей да правиш!всичко върви както трябва ,а захарноста не е висока...
Вода във вино не се налива!!!
4 дена- ми надявам се не искате а 2 дена да приключи всичко...
ще имате още 30 дена тиха ферментация...много е писано във форума...ползвайте търсачката
Трябвало е да ползваш дрожди...
Успех!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2010, 08:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 653
Местожителство: Пловдив
Съгласен съм с ilu6a - всичко си е наред, може да стягаш мезето докато чакаш :megagrin:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2010, 20:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 529
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Ivanov написа:
Първо привет на всички съфорумници и успех с новата реколта!
Да уточня, че съм пълен новобранец в производството на вино. Не знам дали все още е проблем, но мъстта ми е с доста висока захарност-20-21, а вече ври от 4 дена. Количеството е малко-около 80 кг(60 каберне, 20-сира), в пластмасов бидон, температурата в помещението е около 18-20 градуса. Не съм добавял дрожди, но видимо ферментацията протича доста бурно с тенденция към засилване в последните 24 часа. Бихте ли ме посъветвали как да постъпя? Дали на един етап да добавя вода, или просто да изчакам по-дълго време до приключване на бурната ферментация? Благодаря предварително!

По-добре би било да озаглавиш темата си "ниска захарност!!!",много рано е брано това грозде.

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2010, 21:29 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6105
Местожителство: София
за 4-ти ден не е ниска!имам предвид ако е мерена на 4-тия ден.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 14:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2010, 20:41
Мнения: 4
Благодаря за съветите, мъстта действително си ферментира както трябва, а иначе, в началото гроздето беше със захарност 24.


Върнете се в началото
  
 
 [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима