Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 19:58

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 10:16 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
Днес трябва да отделя виното от джибрата, трябва ли да е хубаво времето за тази операция, дават го слънце след няколко дена, ако го остава в джибрата ще стане тежко виното?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 11:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
В случая времето не влияе...искаме ясно време с ниско атмосферно налягане когато правим откаляването след тихата ферментация-тоест когато винато вече е полежало в сравнителен покой 40-тина дена.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Последна промяна ilu6a на 08 Окт 2010, 15:27, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 14:14 
Offline

Регистриран на: 02 Сеп 2010, 10:58
Мнения: 133
мерси


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 15:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 512
Местожителство: някъде в Безхаберия
ilu6a написа:
В случая времето не влияе...искаме ясно време с ниско атмосферно налягане когата правим откаляването след тихата ферментация-тоест когато винато вече е полежало в сравнителен покой 40-тина дена.

Напротив!,точно обратното-ясно време с ВИСОКО атм. налягане. ;)

_________________
Платена истина-няма!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2010, 15:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
да,наистина-забележката е уместна
Ниското атм. налягане създава условия за отделянето на въглеродния двуокис във виното под формата на мехурчета които повдигат част от утайката.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 00:35 
Offline

Регистриран на: 28 Сеп 2010, 00:54
Мнения: 29
трябва да изчакате да е ясно и без облаци тогава нама да имате никъкъв проблем ............... но колегата е наистина прав времето едвали ще се оправи скоро грешката е моя :wallbash: при прочитането така ,че 'petiomalcev' е напълно прав а аз сам се заблудил че става въпрос за претакане на виното


Последна промяна destilator на 09 Окт 2010, 11:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 06:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Като гледам прогнозата няма да е скоро. И виното хубавоще се накисне.
Прикачени файлове:
prognoza.jpg


Прави сте за атмосферното налягане но то оказва влияние при претакане на виното, а не при източване от джибрата. Шарата не може да стане по мътна от това.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Feel free и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима