Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Сеп 2017, 16:09 Дата и час: 20 Сеп 2017, 16:09

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 21:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
КАто гледам бързо ще свърши, няма за какво да го стабилизираш.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 668
Местожителство: Пловдив
petiomalchev написа:
КАто гледам бързо ще свърши, няма за какво да го стабилизираш.

:lachtot: Ти реши проблема по Сталински Иначе подкрепям, не си играй със сернистата, особено ако не ти е позната като действие и дози :2thumbs:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 22:51 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6255
Местожителство: София
недей да сулфитираш.Най-вероятно все още не са приключили процесите на ферментация макар,че сигурно видимо да няма признаци на ферментация...
Ако сулфитираш и има и най-малкия процес на ферм. ще започне отделяне на сероводород-ще замирише силно на развалени яйца...
Сулфитира се чак след приключване на ЯМФ при бутилиране...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 23:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Преди години баща ми след първото претакане слагаше серниста и след десет дни вече се пиеше виното /това беше го посъветвал технолог от варненска квалитетна изба/ но реши че му пречи на стомаха и даже при смилането на гроздето не слага.
Иначе по книгите съветват преди първото претакане да се направи проба, наливасе в чаша вино и се оставя на топло да пренощува ако се пресече /измени цвета си/ трчбва да се сложи 1гр. на литър вино и се разбърква. Изчаква се 3 дни, да се оттаи виното и пак се взема проба ако се пресече, на два литра се слага един грам серниста.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 23:11 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:05
Мнения: 15
ОК. Дръпнах десет литра, другото ще го оставя да си почива известно време.Температурата на помещението е около 20-21 градуса - добре ли е или да го пращам на по-студено?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2010, 09:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 158
Не разбрах когато се слага ширата затваря ли се плътно бидоня или е добре да е само захлупен капака, колкото да не влизат боклуци?


Върнете се в началото
  
 
 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 38 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима