Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 23:21

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 21:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
КАто гледам бързо ще свърши, няма за какво да го стабилизираш.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
petiomalchev написа:
КАто гледам бързо ще свърши, няма за какво да го стабилизираш.

:lachtot: Ти реши проблема по Сталински Иначе подкрепям, не си играй със сернистата, особено ако не ти е позната като действие и дози :2thumbs:

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 22:51 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5794
Местожителство: София
недей да сулфитираш.Най-вероятно все още не са приключили процесите на ферментация макар,че сигурно видимо да няма признаци на ферментация...
Ако сулфитираш и има и най-малкия процес на ферм. ще започне отделяне на сероводород-ще замирише силно на развалени яйца...
Сулфитира се чак след приключване на ЯМФ при бутилиране...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 23:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Преди години баща ми след първото претакане слагаше серниста и след десет дни вече се пиеше виното /това беше го посъветвал технолог от варненска квалитетна изба/ но реши че му пречи на стомаха и даже при смилането на гроздето не слага.
Иначе по книгите съветват преди първото претакане да се направи проба, наливасе в чаша вино и се оставя на топло да пренощува ако се пресече /измени цвета си/ трчбва да се сложи 1гр. на литър вино и се разбърква. Изчаква се 3 дни, да се оттаи виното и пак се взема проба ако се пресече, на два литра се слага един грам серниста.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2010, 23:11 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:05
Мнения: 15
ОК. Дръпнах десет литра, другото ще го оставя да си почива известно време.Температурата на помещението е около 20-21 градуса - добре ли е или да го пращам на по-студено?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2010, 09:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Не разбрах когато се слага ширата затваря ли се плътно бидоня или е добре да е само захлупен капака, колкото да не влизат боклуци?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: numitori83, slaw и 8 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима