Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 24 Окт 2017, 03:58 Дата и час: 24 Окт 2017, 03:58

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 16:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6463
Местожителство: София
помпа за мръсна вода...няма нужда от дренаж,а самата помпа е корозоустойчива...
аз ще пробвам догодина ...хвърлям куп пари за съдове ,активатори, ензими и прочие...та 70-80лв ще намеря за помпа...
за потопената шапка е вярно-но имам други съображения ,скорост на протичане на ферментацията,времето на екстракция ...и т.н.
За мен не е важно да направя вино,а да го направя така както го искам-в зависимост от сорта естествено...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Последна промяна ilu6a на 11 Окт 2010, 16:19, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 16:17 
Offline

Регистриран на: 03 Окт 2009, 11:40
Мнения: 76
Местожителство: Казанлък
Има разлика между устойчивост на корозия и устойчивост на киселина (за 70-80 лв. ....хм...няма да правя коментар ) .Макар и ниска киселинност след изваждане на гроздето от неръждаем съд - свети като огледало.В хранително вкусовата промишленост се използват помпи алпака.
Всеки има право на избор , да не пълним форума със спорове.Успех на всички винари.

P.S. http://www.tminox.com/bg/-othermenu-25.html?task=view - малко видео за метод с изпускателен клапан


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2010, 21:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6463
Местожителство: София
химична корозия
корозия в неелектролити
електрохимична корозия -все корозия....
а това е старо...
ЕЕЕ стига де от Инокс нови неща ....))))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2010, 11:16 
Offline

Регистриран на: 17 Сеп 2009, 23:59
Мнения: 13
Вчера отделих виното от джибрите и го налях в бъчвата на воден клапан.За радост температурите във Варна се покачиха до към 15-18 градуса,а в избата където ми е бурето са с граус два по високи,та се надявам всичко да си протече както трябва.
И сега чакаме да утихне всичко за да финализираме с претакането.


Върнете се в началото
  
 
 [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима