Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Юни 2017, 17:01 Дата и час: 25 Юни 2017, 17:01

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2015, 10:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2626
Местожителство: ''Survivor'' България
А не може ли да забиеш маркуча на дъното и без да слагаш филтър да
измучиш всичката мизерия. След тази процедура да си сложиш филтрите и
вече като описа да си филтрираш спокойно виното.
ПС само питам :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2015, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 994
Защо да го размътвам допълнително? Освен това дрождите ми трябват да останат там. За втора ферментация за ракия :) :prost:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2015, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 513
Чудя се, дали да не заимствам метод за филтрация на аквариум, като използвам пореста био гъба. :? Ще използвам гъби с различна едрина на порите, като ги напъхам в ПВЦ тръба ø10 см, дължина ~40 см, като оставя 10 см над тях - нещо като фуния. :)
Прикачени файлове:
Филтър.jpg
Филтър.jpg [ 12.65 KiB | Прегледано 152 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима