Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 26 Мар 2017, 05:10

Часова зона: Европа/София [DST]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2015, 10:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2569
Местожителство: ''Survivor'' България
А не може ли да забиеш маркуча на дъното и без да слагаш филтър да
измучиш всичката мизерия. След тази процедура да си сложиш филтрите и
вече като описа да си филтрираш спокойно виното.
ПС само питам :D

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2015, 15:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 967
Защо да го размътвам допълнително? Освен това дрождите ми трябват да останат там. За втора ферментация за ракия :) :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2015, 09:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 505
Чудя се, дали да не заимствам метод за филтрация на аквариум, като използвам пореста био гъба. :? Ще използвам гъби с различна едрина на порите, като ги напъхам в ПВЦ тръба ø10 см, дължина ~40 см, като оставя 10 см над тях - нещо като фуния. :)
Прикачени файлове:
Филтър.jpg
Филтър.jpg [ 12.65 KiB | Прегледано 143 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима