Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 16:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 11:51 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Здравейте, снощи източих около 70 л. вино за доферментиране с воден клапан. Купих преди седмица гроздето, само че от дъждовете имаше доста мухлясало. Сложих 200 мл. серниста киселина на около 140 л. гроздова каша, но снощи виното отново имаше дъх на мухъл. Моля дайте съвет - да сложа ли още серниста или калиев бисулфид и колко?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 12:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Да не мирише на минерална вода да отделя сероводород.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 13:39 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Направо на мухъл ми мирише.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2010, 20:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5799
Местожителство: София
Ако гроздето е било мухлясало,ще е чудно да мирише на нещо друго...В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЛАГАЙ СЕРНИСТА !!!-щом още ферментира...защото ще си докараш и друга миризма!
Миризмата на мухъл ще я оправяш с чипс...но след като си обработил с бентонит.
Остави го да се успокои малко...4-5 дена,след това го обработи с бентонит...след 10-тина дена го отдели от утайката и слагай чипса...по-силно препечен,но ще го опитваш през два ,три дена за да не се прекали и с дървото.
Купи си френски чипс!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2010, 12:57 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Мерси, каква е технологията на обработка с бентонит. Аз това вино го направих за хатъра на жената и дядото, тъй че съм сравнително нов във винопроизводството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2010, 12:06 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Да споделя какво стана по-нататък. "Бентонирах", преточих, френски дъб и серниста киселина и калциев карбонат/щото взе и да вкисва/ и получих "чудесно" вино - мътно и с вкус на поцинкована ламарина напръскана с разтвор за пръскане на лозе. Бях го зарязал така с мисълта че все ще изкарам 10-на литра ракия. Вчера налях 1л. мътно вино и го прекарах през кана Брита - избистри се идеално, на цвят почти розе, съвсем леко сладникаво и изразен плодов вкус/ягода, малина и/или боровинка или поне на мен ми се струва така/ и много леко все едно пиеш сок от компот. И все пак мисля, че съдбата му е предрешена :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима