Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 20 Ное 2017, 08:19 Дата и час: 20 Ное 2017, 08:19

Часова зона: Европа/София




 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 17:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2010, 20:41
Мнения: 4
Моля дайте съвет как да процедирам?! Виното престоява вече 1 месец в съд на воден клапан, като вторичната ферментация е слаба, но още продължава. Проблемът е, че се усеща отчетлива миризма на ацетон. Има ли начин за нейното отстраняване, или е инфекция, от която няма спасение? Всички останали характеристики на виното са в норма.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2010, 21:48 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6565
Местожителство: София
нищо не казвате за самото вино...какво е ,как сте го направили..дрожди...съд...захарност...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2010, 11:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 02 Окт 2010, 20:41
Мнения: 4
ilu6a написа:
нищо не казвате за самото вино...какво е ,как сте го направили..дрожди...съд...захарност...

Гроздето е каберне и рубин в съотношение 2:1. Захарността беше 24%, не съм добавял дрожди и е ферментирало в пластмасов бидон. Виното има и леко кисела жилка, която обаче с течението на вторичната ферментация се изчиства.


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима