Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 13:40

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2010, 11:31 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Преди 2 дни преточих виното след 10 дневно избистряне с бентонит. Леко сладни и е леко газирано т.е. ферментацията не е приключила от претакането от един съд в друг и после връщането му в първонаначалния виното пое доста кислород, освен това съдът с виното е 150 л., а самото вино 50 л. и се получава голяма въздушна шапка. Снощи забелях филм върху виното, което ме навежда на мисълта че ще я объркам нещо /признавам си че съм по-вещ в приготвяне на ракия/. Прочетох спедната статия за цветясване и вкисване на виното:
http://more.info.bg/old/1999/br361/rub07.asp
Какво мислите по въпроса?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2010, 14:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
На 50л. вино в 150л. съд какво ли не може да му се случи.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: stinger и 6 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима