Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 26 Сеп 2017, 21:06 Дата и час: 26 Сеп 2017, 21:06

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2010, 11:31 
Offline

Регистриран на: 30 Сеп 2010, 16:24
Мнения: 114
Местожителство: Пловдив
Преди 2 дни преточих виното след 10 дневно избистряне с бентонит. Леко сладни и е леко газирано т.е. ферментацията не е приключила от претакането от един съд в друг и после връщането му в първонаначалния виното пое доста кислород, освен това съдът с виното е 150 л., а самото вино 50 л. и се получава голяма въздушна шапка. Снощи забелях филм върху виното, което ме навежда на мисълта че ще я объркам нещо /признавам си че съм по-вещ в приготвяне на ракия/. Прочетох спедната статия за цветясване и вкисване на виното:
http://more.info.bg/old/1999/br361/rub07.asp
Какво мислите по въпроса?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2010, 14:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1876
Местожителство: Varna
На 50л. вино в 150л. съд какво ли не може да му се случи.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: dimm44, estrugov, kocyo, lambri, Lukata, Patfinderr, Stranger, vtv и 51 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима