Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 21:18

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 09:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Ное 2010, 18:46
Мнения: 44
По моя преценка,май ще го изтърва.Иначе е страхотно,но тая киселинка накрая ме притеснява.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 09:20 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
какво толкова те притеснява-не четеш ли предишните постове???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 09:58 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
а бе пич ти ще се поболееш от това вино ... остави го на мира бе човек :D как пък разбра какво е виното кисело или не на този етап ... температурата е +20 градуса ти искаш да е готово,да не е кисело ,то така ако ставаше . споко остави си виното на мира и като дойдат първите пет шест студени дни да паднат температурите под 0 тогава вече може да решиш дали да откисляваш или не .... :) вино се прави с любов и търпение ..това запомни
айде и успех


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 12:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Ное 2010, 18:46
Мнения: 44
Слушам майсторе!
Ама тъй като гледам,май скоро няма да падне температурата под нулата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 19:52 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2010, 19:58
Мнения: 58
ааа не така не се знае за температурите. вие tv не гледате ли бе хора :megagrin:
чакаме сняг че да почваме и греяната
:sauf:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2010, 19:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
В края на ферментацията при някой вина се получава лека кисела жилка, но няма смисъл за претеснение защото я края на ферментацията започва и млечно кисела ферментация при която киселата жилка изчезва. Кога да се притесняваме и кога не въпреки киселата жилка виното не мирише ли на оцет почва за притеснение няма, след около две седмици нещата ще се наредят сами.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 18:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Вместо калциев карбонат или калиев бикарбонат може ли да се използва сода бикарбонат NaHCO3.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 21:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
ъъъ не съм чувал във винопроизводството да се ползва...калиевия се ползва защото се свързва с тартарата...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 22:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
:arrow:
ilu6a написа:
Откиселяването става с калциев карбонат или калиев бикарбонат.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2010, 22:49 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
именно де! но със сода не съм чувал да се откиселява във винопризводсвото!по добре да настържеш един тебешир...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 20:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Има един малко по-лесен начин да се разбере кое - с какво може да се обработва. Не е необходимо всеки да е специалист по нещо си, достатъчно е малко да се прочете. Като за начало и добра основа - Наредба за разрешените енологични практики. Съгласен съм, че наредбата и закона й имат доста трески за дялкане, но поне за обработките някои са помислили защо може или не може. Останалото е на собствен риск :)

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2010, 21:49 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
много точно казано!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Емил Йонев, vlado9 и 11 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима