Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 19:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2010, 09:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Окт 2010, 17:20
Мнения: 149
Имаме с тъста следния спор. При абсолютно еднакви условия, но различно количество материал, кое вино ще стане по-бързо. Например имам едно бидонче 20 л и едно от 200 л сложени едно до друго. Аз си имам мнение ама искам вие да ми кажете и да му го разпачатам, та да му взема 1 кило смокинова. :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2010, 10:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Какво мисля аз. При една и съща температура тръгва ферментацията, съответно при ферментацията се отделя топлина при по големият съд температурата ще се вдигне повече и по малко ще зависи от външните промени в температурата. Така че в съдъ в който е по висока температурата с 2-3гр. ферментацията ще протече по бързо а това ще е по големият съд.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: irkon, nipresi, zicfrid и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима