Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 19:24

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2010, 21:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2010, 20:48
Мнения: 39
здравейте! не видях никъде описано как се прави вино . никога не съм правил и искам да разбера кокво се прави за да се получи вино.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2010, 22:12 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
viewtopic.php?p=4702#p4702

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2010, 22:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2010, 20:48
Мнения: 39
ilu6a написа:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?p=4702#p4702

принципът не е ли същия както при приготвяне на материал за ракия? :?:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2010, 22:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
ако е само за ракия няма нужда от толкова прецизност...и доста от точките изброени в линка няма нужда се изпълняват.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 00:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2010, 20:48
Мнения: 39
ilu6a написа:
ако е само за ракия няма нужда от толкова прецизност...и доста от точките изброени в линка няма нужда се изпълняват.

ако може да кажете какво се прави в повече за материала за вино от материала за ракия. какво се добава ,как, как и кога се се притача . първите стъпки за начинаещи като мен


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 09:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
А линка който пуснах прочетохте ли ???

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 09:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2010, 20:48
Мнения: 39
ilu6a написа:
А линка който пуснах прочетохте ли ???

да но този линк е за знаещи. ементарните неща са пропуснати но както и да е .


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 11:42 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
кои неща са пропуснати?
моля да ги допълните!
То от много четене и пудрене, като нищо може да съм изпуснал нещо :D
но това е начина по който аз правя вино,ако има още нещо ще се радвам да го науча!

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 14:29 
Offline

Регистриран на: 27 Сеп 2010, 12:26
Мнения: 297
Може би има в предвид някои термини като "сулфитирам", "откислител" и т.н., които може би са малко мътни за съвсем новак на който не му се и търси :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 17:38 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
е без малко четене нищо не става...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 19:56 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Виж , приятелю, картинката:
Илюша е учил / и са го учили/ как да направи вино от 200 или 2000 тона грозде. И то така са ги учили ,че загубите да са минимум , а качеството да е около средното възможно. Така мисля, че е .Това е моето мнение.
На питанката ,която поставяш, няма как да получиш отговор от научените, учени по съответната програма, защото твоите параметри на дейност са извън техните параметри.
И НАУЧЕНИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ С НИЩО.Те така са научени.
Ти не работиш с два тона грозде нали, или с двадесет, нали ?
Накратко:
Вземаш си гроздето ,мелиш го, с черките , и загнилото и .. такова каквото е.
И то започва да ври след няколко часа.
Чакаш го 5-7/8 дена да ври и източваш и наливаш в съд в който отлятата течност няма досег до : СВЕТЛИНА,ТОПЛИНА,ВЪЗДУХ
Забравяш всякакви сложнотии, като :сулфатирания,мацерации ,бистрители и други, които са верни, но за другата категория, онази от 2 000/20 000 тона
Правилото е много просто: виното НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДОСЕГ ДО СВЕТЛИНА,ТОПЛИНА,ВЪЗДУХ

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 21:37 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1123
Местожителство: Дупница
valentor написа:
Виж , приятелю, картинката:
Илюша е учил / и са го учили/ как да направи вино от 200 или 2000 тона грозде. И то така са ги учили ,че загубите да са минимум , а качеството да е около средното възможно. Така мисля, че е .Това е моето мнение.
На питанката ,която поставяш, няма как да получиш отговор от научените, учени по съответната програма, защото твоите параметри на дейност са извън техните параметри.
И НАУЧЕНИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ С НИЩО.Те така са научени.
Ти не работиш с два тона грозде нали, или с двадесет, нали ?
Накратко:
Вземаш си гроздето ,мелиш го, с черките , и загнилото и .. такова каквото е.
И то започва да ври след няколко часа.
Чакаш го 5-7/8 дена да ври и източваш и наливаш в съд в който отлятата течност няма досег до : СВЕТЛИНА,ТОПЛИНА,ВЪЗДУХ
Забравяш всякакви сложнотии, като :сулфатирания,мацерации ,бистрители и други, които са верни, но за другата категория, онази от 2 000/20 000 тона
Правилото е много просто: виното НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДОСЕГ ДО СВЕТЛИНА,ТОПЛИНА,ВЪЗДУХ



Ти пък го опрости прекалено много... Човекът все пак иска ВИНО , а не АЛКОХОЛСЪДЪРЖАЩА НАПИТКА. Поне аз така го разбрах...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 22:25 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
valentor от твоите уста в божиите уши-това което казваш да стане истина...ама за сега съм един прост физик :D ...и тоновете грозде само ги сънувам))))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ее де просто физик да ама прост физик :?

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2010, 23:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1459
Местожителство: Wallis and Futuna
petiomalchev написа:
Ее де просто физик да ама прост физик :?

Изпуснал е о-то...може клавиятурата...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: nikivelinov и 12 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима