Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 07 Дек 2016, 12:44

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2011, 16:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2011, 09:08
Мнения: 5
dimitar_ivanov написа:
здравейте! не видях никъде описано как се прави вино . никога не съм правил и искам да разбера кокво се прави за да се получи вино.
po,
здр!виж темата за червено мерло.това е технологиятами.изпитана е.пак ще говорим.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2011, 19:18 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
точно в тази тема няма какво да прочетеш... а във темата за вино,ако се разровиш ще намериш много неща ...но еска малко търпение и четене


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
Днес ми дадоха едни приятели този Италиански (акаунт) за виното в Италиа.Разгледайте и другите клипчета... ...интересно...http://www.youtube.com/watch?v=U8u0cE3f ... zfw&NR=1... http://www.youtube.com/watch?v=STh2u21Szfw&NR=1



_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 91
Местожителство: София
За да не отварям нова тема ще попитам тук. До сега не съм купувал мавруд и се интересувам какъв купаж да му направя. Мисля с каберне совиньон 7:3 за мавруда примерно. Някой ако има идея ще съм благодарен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:20 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
не е ли рано за мавруд ... не трябва ли поне средата на октомври да се бере


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 91
Местожителство: София
Днес видях в Благоевград да продават от Свиленград :shock: . Аз си мислех, че било рано но тая година така щяло да е, явно са го почнали.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 20:06 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
е да де то всичко е с главата на горе и аз не помня по това време да съм брал каберне ,но моето вече ври .. :) а на вън е 30 градуса ...луда работа


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 04:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ika написа:
е да де то всичко е с главата на горе и аз не помня по това време да съм брал каберне ,но моето вече ври .. :) а на вън е 30 градуса ...луда работа

30-те градуса не са проблем,таман ще вземе аромата ако оставиш бидоните на слънце :) Ама вярно рано се бере....Аз както и лани при мен се очаква Средата на Октомври


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 08:56 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
какъв аромат ще вземе бе пич тя температурата се вдига и се чудя как да охлаждам ... :) не е нормално при такива температури в домашни условия ,поне за мен е трудно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 10:38 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Вчера реших да прегледам моето мерло и с учудване разбрах,че е станало 12процента алкохол и не е газирано само дето е мътно трябва ли да му сложа бентонит за да се избистри?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 10:46 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5798
Местожителство: София
изчакай още...нека само се успокои и маалко утаи-тогава ще изкараш сравнително бистрата част(горния слой)и там ще внесеш бентонит.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 16:29 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Благодаря за отговора така и ще направя исках да избегна цапаницата ,че в мазето нямам вода ,ама няма да стане явно.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Юли 2011, 17:08
Мнения: 14
здравейте колеги ,да питам някой знае ли(червен) отела каква му е нормалната захарност,мерих я отдеве и е15 ,ама дават времето да се разваля и се чудя да бера ли ,предварително благодаря.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 19:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2507
Местожителство: ''Survivor'' България
nicky_nikiforov написа:
здравейте колеги ,да питам някой знае ли(червен) отела каква му е нормалната захарност,мерих я отдеве и е15 ,ама дават времето да се разваля и се чудя да бера ли ,предварително благодаря.

От събота нататак го дават да вали дъж.така че земи го бери, колкото дал Господ толкова.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 20:44 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5798
Местожителство: София
С дебела ципа е,можеш да го береш и като замръзне.Недей да го береш недоузряло, то спокойно достига 18-20%.
След дъждовните дни ще има 3-4 без дъждове...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима