Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 23 Окт 2017, 22:43 Дата и час: 23 Окт 2017, 22:43

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2011, 16:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Юни 2011, 09:08
Мнения: 5
dimitar_ivanov написа:
здравейте! не видях никъде описано как се прави вино . никога не съм правил и искам да разбера кокво се прави за да се получи вино.
po,
здр!виж темата за червено мерло.това е технологиятами.изпитана е.пак ще говорим.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2011, 19:18 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
точно в тази тема няма какво да прочетеш... а във темата за вино,ако се разровиш ще намериш много неща ...но еска малко търпение и четене


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 21:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2718
Местожителство: ''Survivor'' България
Днес ми дадоха едни приятели този Италиански (акаунт) за виното в Италиа.Разгледайте и другите клипчета... ...интересно...http://www.youtube.com/watch?v=U8u0cE3f ... zfw&NR=1... http://www.youtube.com/watch?v=STh2u21Szfw&NR=1



_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 103
Местожителство: София
За да не отварям нова тема ще попитам тук. До сега не съм купувал мавруд и се интересувам какъв купаж да му направя. Мисля с каберне совиньон 7:3 за мавруда примерно. Някой ако има идея ще съм благодарен.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:20 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
не е ли рано за мавруд ... не трябва ли поне средата на октомври да се бере


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 17:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Авг 2009, 12:59
Мнения: 103
Местожителство: София
Днес видях в Благоевград да продават от Свиленград :shock: . Аз си мислех, че било рано но тая година така щяло да е, явно са го почнали.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 20:06 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
е да де то всичко е с главата на горе и аз не помня по това време да съм брал каберне ,но моето вече ври .. :) а на вън е 30 градуса ...луда работа


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 04:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1539
Местожителство: Wallis and Futuna
ika написа:
е да де то всичко е с главата на горе и аз не помня по това време да съм брал каберне ,но моето вече ври .. :) а на вън е 30 градуса ...луда работа

30-те градуса не са проблем,таман ще вземе аромата ако оставиш бидоните на слънце :) Ама вярно рано се бере....Аз както и лани при мен се очаква Средата на Октомври


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2011, 08:56 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 423
какъв аромат ще вземе бе пич тя температурата се вдига и се чудя как да охлаждам ... :) не е нормално при такива температури в домашни условия ,поне за мен е трудно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 10:38 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Вчера реших да прегледам моето мерло и с учудване разбрах,че е станало 12процента алкохол и не е газирано само дето е мътно трябва ли да му сложа бентонит за да се избистри?


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 10:46 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
изчакай още...нека само се успокои и маалко утаи-тогава ще изкараш сравнително бистрата част(горния слой)и там ще внесеш бентонит.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 16:29 
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2009, 15:09
Мнения: 12
Благодаря за отговора така и ще направя исках да избегна цапаницата ,че в мазето нямам вода ,ама няма да стане явно.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 29 Юли 2011, 17:08
Мнения: 14
здравейте колеги ,да питам някой знае ли(червен) отела каква му е нормалната захарност,мерих я отдеве и е15 ,ама дават времето да се разваля и се чудя да бера ли ,предварително благодаря.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 19:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2718
Местожителство: ''Survivor'' България
nicky_nikiforov написа:
здравейте колеги ,да питам някой знае ли(червен) отела каква му е нормалната захарност,мерих я отдеве и е15 ,ама дават времето да се разваля и се чудя да бера ли ,предварително благодаря.

От събота нататак го дават да вали дъж.така че земи го бери, колкото дал Господ толкова.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2011, 20:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6462
Местожителство: София
С дебела ципа е,можеш да го береш и като замръзне.Недей да го береш недоузряло, то спокойно достига 18-20%.
След дъждовните дни ще има 3-4 без дъждове...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Diqn 81, Patfinderr и 21 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима