Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 23:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2010, 21:56 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2009, 22:33
Мнения: 24
Преди време опитах Розе на Логодаж с много приятен ягодов привкус. Някакви идеи как може нещо подобно да се постигне в домашни условия, ако приемем че вече имам подходящ материал за целта? Благодаря предварително за насоките!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2010, 09:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Здравей!
Преди всичко виж от кой червен сорт е получено розето. Предполагам знаеш, че розето се прави по технологията за бяло вино, но от червени сортове. Това веднага трябва да наведе на мисълта, че ферментацията трябва да се води при малко по-ниски температури, а обикновено тогава изпъкват повече плодови аромати, както и според щама дрожди, който я провежда. Обикновено именно нуждата от охлаждане е проблема в домашни условия. Добър ефект се получава и при използването на ензими, които спомагат за отключването на някои плодови аромати.

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2010, 14:47 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5803
Местожителство: София
Кабернето фран серията Соето май беше такова...
Хммм Каб.Фран има много малко насаждения,на пазара не съм виждал...преди време бах намерил но мин.к-во за закупуване беше 5 тона...
Ако търсиш натрапчив тон на ягоди,всеки директен сорт би свършил работа...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Дек 2010, 21:53 
Offline

Регистриран на: 04 Окт 2009, 22:33
Мнения: 24
Виното на Логодаж, за което споменах беше с много наситен ягодов вкус. Мислите ли, че е възможно да е получено с добавяне на нещо, което дава този вкус?
Весело посрещане и благополучна Нова Година!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2011, 12:32 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1124
Местожителство: Дупница
Пийпак , чети пак !

Flanker написа:
Здравей!
Преди всичко виж от кой червен сорт е получено розето. Предполагам знаеш, че розето се прави по технологията за бяло вино, но от червени сортове. Това веднага трябва да наведе на мисълта, че ферментацията трябва да се води при малко по-ниски температури, а обикновено тогава изпъкват повече плодови аромати, както и според щама дрожди, който я провежда. Обикновено именно нуждата от охлаждане е проблема в домашни условия. Добър ефект се получава и при използването на ензими, които спомагат за отключването на някои плодови аромати.


ilu6a написа:
Кабернето фран серията Соето май беше такова...
Хммм Каб.Фран има много малко насаждения,на пазара не съм виждал...преди време бах намерил но мин.к-во за закупуване беше 5 тона...
Ако търсиш натрапчив тон на ягоди,всеки директен сорт би свършил работа...

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Последна промяна msergiev на 02 Яну 2011, 18:55, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Яну 2011, 17:39 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2010, 19:58
Мнения: 58
:zauf2: всичко което Flanker каза е абсолютно вярно и за съжаление много трудно приложимо при домашни условия и то именно заради проблемите с температурния контрол ама аз съм се навил и догодина ще се пробвам с розета.
по принцип, при сходни условия на производство розетата от семействата на кабернетата добиват ягодови аромати а от мерлото малинови, но това е уж и по принцип а за съжаление при дегустация на доста от нашите розета направо можеш да познаеш от кой производител са си доставили есенциите :pfeif:
:zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима