Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 09 Дек 2016, 14:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2011, 15:44 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
Чудно ми е как се движи така в общи линии по страната този процес...Някой има ли някакви критерии за точното време или зарязва просто когато има време...в рамките на тези два месеца?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2011, 16:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2007, 16:29
Мнения: 62
Местожителство: из форумите
Хич не ме интересуеа кой кога ще зарязва. Аз зарязах на Трифонзарезан. А кога режа лозето , при мене зависи кога ще се оправи времето за да е възможно пътя до лозето да е проходим за колата ми. Обикновено това е от 10 март до към 10-15 април .

_________________
По-добре корем от БИРА, вместо гърбица от РАБОТА
-----------------------------------------------------------------------------
Идеалният човек не пие, не пуши, не прелюбодейства и ... не съществува.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2011, 18:09 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5802
Местожителство: София
ясно...при вас(където и да е това)няма някакъв критерий...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 14:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2010, 08:48
Мнения: 42
Аз зарязвам когато има индикаций, че предстои трайно затопляне на времето. Зарязването на Трифон Зарезан мисля, че е твърде рано, т.е. все още е твърде студено


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Ако става въпрос за резидба на лозята то след 14.02 е напълно нормално да се режат.Практиката показва че за различни години се постъпва различно като при големи студове се изчаква март дори и април.За какво иде реч- лозите измръзват при температури под -20 градуса по целзий като под -26 градуса почти няма не измръзнало.
При подобни ситуации стопаните на малки лозя и асми изчакват да видят пораженията че тогава да режат.Подобна практика не е за големи масиви-необходима ще е много работна ръка за да се справи с резидбата за кратко време.
Един познат ми разказва че в бившето ЛВК резидбата я почвали от средата на декември за да може малка бригада да се справи с голяма площ.На въпроса не мъзне ли отговорът бе оставят се повече пъпки и на пролет на зелено се кърши.
Тая година нямаше при нас студ около -20 така че резидбата може да се извършва сега.Все пак е добре да е хубаво времето и да е пълно шишето с вино :) .
Добре е резидбата да се извърши преди да са тръгнали соковете иначе лозето плаче :cry:
:prost: :zauf2: :sauf: :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: stinger и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима