Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 16:00

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011, 22:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Май 2011, 22:38
Мнения: 4
I_Vsichki_Goli написа:
Софийска Вода правят изследвания на вода срещу заплащане. Чакам един авер от 4 месеца да им занесе проба да видим за какво става въпрос и още си чакам. Краят на тази седмица ще варим бира в български условия, да видим какво ще се получи. Най-много да се продрискаме или да изхвърлим полученото :nixweiss:


Здравейте,
За всеки минерал = 8 лв, Ca+Mg= 16лв
Току що го разбрах.
Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011, 23:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Извинявам се за извън тематичното отклонение ... ама 'бах тяхната мама :motz: :explode:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011, 08:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Май 2011, 22:38
Мнения: 4
Здравейте,
Някой знае ли от какво дърво са били буретата за бира някога?
Искам да пробвам, но се притеснявам, че всяко дава специфичен привкус и оцветяване.
Поздрави


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011, 10:01 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
Дъбови...аз даже имам едни стари бог знае откога са-бяха в къщата която бащата купи преди време.Още тогава ми направиха впечатление с формата си,бяха доста обли-с широки дъна и къси дъги,нямаха обръчи а някакви уплетки от дърво и коноп примерно...Не знаех за какво са ползвани докато не попитах едни възрастни хора от това село,а именно че се е правела бира в тях...ъъъъ или се е съхранявала,пренасяла или знам ли...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011, 10:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Яну 2011, 17:09
Мнения: 75
Хаха тия от софийска вода са големи образи. За нещо, което навсякъде по света е обществено достояние и може да се получи абсолютно безплатно, тия искат майка си и баща си


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2011, 17:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Яну 2011, 17:09
Мнения: 75
Мисля в петък да забъркам един бъркоч, пардон един-два казана бира. Някой има ли желание да описвам процеса с подробности и снимки или ви е минал рахатлъка вече. А може би всички сте станали майстори :respekt:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2011, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
След, толкова търсене на малц, най-накрая се сдобих, с малко количество. Така че, и аз започвам с бирата. Та, бих ти бил, много благодарен, ако пускаш и снимки с поясненията, че ми е по-лесно с картинки, отколкото да чета. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 08:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
И мен ме пиши в интересуващите се, сега на студеното ще се пробвам и аз и то със собствен малц.
Само пустите дрожди да намеря.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 09:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Май 2011, 14:59
Мнения: 4
искаме снимки и всичко най подробно описано че почваме и ние

ако някой се интересува и от теория мога да снимам някоя част от учебника на доц.д-р Гунка Йонкова - "Технология на пивото"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 09:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
nikolay_v написа:
искаме снимки и всичко най подробно описано че почваме и ние

ако някой се интересува и от теория мога да снимам някоя част от учебника на доц.д-р Гунка Йонкова - "Технология на пивото"

Давай, обаче не го качвай директно, понеже има права. зипни го и после мейл на който има интерес.
При сканирането дай 300 точки/инч - черно-бяло или 256 градации на сивото, после jpg с макс. 60% качество, за да станат малки файлчетата, именувай ги по страници примерно pivoto-101.jpg, pivoto-102.jpg
и накрая всички файлчета - s winrar примерно - pivoto.rar

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 11:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Яну 2011, 17:09
Мнения: 75
Щом има интерес, ще започна подготовката. Планирал съм 20 литра тъмна бира и 20 литра тъмен вайцен. Днес-утре ще пусна точните рецепти и количества. Някой ако има специални желание или нужда от допълнителни обяснения, да казва, че да направя допълнителни снимки ако се налага. Началото ще е някъде около 10:00 - 10:30 българско време. Вероятно утре (четвъртък) ще приготвя предварително малца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 12:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
С нетърпение очакваме " Домашната бира он-лайн " :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 13:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Сега се сетих , че имам приятел, който тези дни ще се връща в Бг. Намира се в Регенсбург. Ако ти е възможно, би ли ми изпратил, някаква информация къде или как, може да се закупи малц в този район.
Благодаря предварително.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 13:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 17 Яну 2011, 17:09
Мнения: 75
ivobal написа:
Сега се сетих , че имам приятел, който тези дни ще се връща в Бг. Намира се в Регенсбург. Ако ти е възможно, би ли ми изпратил, някаква информация къде или как, може да се закупи малц в този район.
Благодаря предварително.


Аз, лично, пазарувам от този сайт - http://www.hobbybrauerversand.de/. Доставката става в рамките на 2-3 дни обикновено. Ако имаш затруднения какво да поръчваш, питай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 13:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Много, ти благодаря! Ще го разгледам и после ще питам. По принцип ми се върти нещо, за тъмна, сладка бира, макар че съм фен на светлите, не много горчиви.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 107 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима