Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 08:28

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 349 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 11:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 595
Местожителство: Пловдив
Владо, какво малцове използва?

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 12:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
Тема: Бира
Белгийци пускат бира “Пълнолуние”

Бира "Пълнолуние" ще произвеждат в пивоварната "Колие" в гр. Перювелз, Южна Белгия. Експерти от Института за валонско историческо наследство открили, че при варене на бира при пълнолуние се получава по-добра ферментация, която придава на напитката по-приятен вкус. В Белгия се варят над 900 вида бира. Бирата "Пълнолуние" ще бъде с алкохолен градус 10 и ще се изнася в САЩ, Русия и някои азиатски страни.

ЪЪЪЪ АКО не сте наясно кога да варите бирата))) ;)

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 17:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Ное 2010, 06:47
Мнения: 13
Flanker написа:
Владо, какво малцове използва?

около 80% стандартен малц домашно производство и около 20 % от същия малц обаче препечен за цвят и аромат :)

_________________
http://birata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 17:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Извинявам се, но искам да попита ечемик от къде взе ?
Иначе поздрави за успеха !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 19:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Ное 2010, 06:47
Мнения: 13
Много е мъчна работа от към съставки ечемици хмелове и тн екстри...бг действителност
ечемик разходи се по местния ви пазар и би трябвало да има,аз взимам от един долу на колхозния пазар във Варна,но ако намериш нещо различно от фуражен ечемик си късметлия :prost2:
Много е важно суровината да е хубава за да се получи качествена бира като краен продукт :saufen:

_________________
http://birata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 19:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
vlado1918 колко го дават сега ечемика миналата зима го вземах от там на 40ст.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2011, 19:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Ное 2010, 06:47
Мнения: 13
поледно като купувах беше по 50 ст.,но ми падна една специална доставка от края на лятото от авантажен ечемик и още него ползвам.добра идея е да се провери по сортови семена и да се купи ечемик за семе,че там е като,че ли от една партида и уж по качествен,ама нали знаете момчета в днешно време нищо не е сигурно ;) Експерименти както се казва :zauf2:

_________________
http://birata.blogspot.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2011, 21:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2011, 09:39
Мнения: 16
Местожителство: Видин - Русе
Здравей те
Може ли някои да сподели с мен някоя рецепта за БИРИЧКА и начин на приготвяне
не разбирам Английски и ви моля ако може на БГ
Благодаря предварително
:prost: :prost2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 08:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
С цялото ми уважение, но една тема по-горе от тази е озаглавена Рецепти за бира .....

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2011, 10:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2011, 09:39
Мнения: 16
Местожителство: Видин - Русе
а някой да обясни по-простичко процеса кво се праи 1...2....3...и т.н и моля ви на БГ
Благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2011, 13:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тази тема е 11 страници и я прочете цялата ако не си разбрал нищо прочети я от начало, маитап ли си правиш :nixweiss:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2011, 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Да поясня само, че не ти се караме, сърдим или пък мразим.. Напротив дори !
Ако има термини и неща които не знаеш какви са и защо са питай (макар че всичко е описано ).. никой не се е родил научен, но трябва да :buch: :buch: :buch: + :google:

Поздрави !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2011, 18:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2011, 09:39
Мнения: 16
Местожителство: Видин - Русе
момчета да ви питам става ли Биричка от обикновин ечемик или царевица
Бях чул за някаква Мексиканска от царевица
щото тази година не сам сял пивоварен ечемик на есен ще засея 3-5 декара
:explode: :prost: :prost2: :sauf: :D :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2011, 17:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
С обикновен ечемик става, но естествено е компромис първо от качество и второ от към захариди, които ще получиш след маншуването, но понеже ние сме ентусиасти това не може да ни спре :megagrin: . В Америка някои от хората, които си правят бира в домашни условия си купуват ечемик от зоомагазините. За царевица, отново ще ти се наложи да ползваш ечемичен малц, поради факта че имаш нужда ензими, които в царевицата ги няма, но и идея си нямам как се прави царевична бира (мексиканската е "корона" :) ). Експериментирай с ечемик, по-лесно е и е по-удачно за натрупване на опит .

Успех !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2011, 16:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Юни 2011, 09:39
Мнения: 16
Местожителство: Видин - Русе
Здравейте
Едно не ми стана ясно: 1 Основно варене е когато се вари малца с водата преди да се остави да ферментира,а водата за отмиване кога и как се добавя
И 2 Получената Бира кога се газира По време на ферментацията или след бутилирането и колко време трябва да престои в бутилката преди да става за консумация
Благодаря Предварително
:datz: :sauf: :saufen: :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 349 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима