MONI BARONA написа:
Да не отварям нова тема пиша тук. След поредната ни форумна среща.съм впечатлен от домашната
бира.Бях забравил вкуса на истинската бира от как бях в ''немачко'' преди много години.
Ставам пивовар.... през времето когато няма грозде разбира се
Започвам да чета усилено в мента съм на път да си закупя и необходимите ''усталуци'' ама ще видим..... да не давам големи надежди но, с помоща на колегите от форума и плевенските пивовари
мисля че нещата ще тръгнат
" -Какви са ти бели нозете , похвалил Иван мома на селската чешма.
- Ех пък ти какъв си бачо Иване, две думи рече и ме кандърдиса"
Та и аз отдавна се каня да сваря бира. Искам да избегна типичните грешки на новобранеца. Инсталацията ще я направя сам. Имам два съда по 25 литра и един 60. Евентуално и два от 40 литра мога да намеря. Те са неръждаеми и подходящи за нагряване с газ, защото са басани с полусферични дъна. Предпочитам да е с ток, но и това може да се реализира. Имам помпи които издържат до 80 гр. на азотна киселина. За неагресивни течности 95 гр няма да е проблем. Охладители от мед или неръждавейка също са ми по силите. Въобще с изпълнението няма да има кой знае какви трудности.
От бира обаче имам практика само във фаза консумация.За четене , чел съм какво ли не.
Това което ме интересува е с тези материали каква инсталация да направя, и каква технология е подходяща. Знам че това което имам трябва да се използват рационално.
Ако някой бирен майстор даде насоки, много ще ми помогне. Важното за мен е първата крачка да не е в грешна посока, а и тенденцията за развитие да я има. Който е опитен знае за какво става дума.