Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 28 Юни 2017, 06:54 Дата и час: 28 Юни 2017, 06:54

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 351 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2013, 09:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1651
Местожителство: В.Търново
Аз от магазина купувам само да си сверя пеха-метъра :megagrin:

Прикачени файлове:
amber-ale-last.jpg
amber-ale-last.jpg [ 121.66 KiB | Прегледано 776 пъти ]


12% екстракт, 4.9% алкохол, 70 IBU
Малко съм прекалил с хмела, ама пък убива микробите :)

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2014, 10:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2628
Местожителство: ''Survivor'' България
Специално за Виктор; :D



вида ли какво оборудване имат..... :klatsch:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2014, 14:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
victoryvt написа:
Аз от магазина купувам само да си сверя пеха-метъра :megagrin:

Прикачени файлове:
amber-ale-last.jpg


12% екстракт, 4.9% алкохол, 70 IBU
Малко съм прекалил с хмела, ама пък убива микробите :)

Това за магазина ще го преглътна щото разбрах ,че циганката дето те хвалеше е умрела(ако носиш на майтап),но я разясни това 70 IBU. Аз си го натъманявам като мярка за хмела, но не е лошо да се чуе от човек дето му е напълно ясно. А пък и никъде не го виждам по маркировката на бирата, та да може човек да се ориентира.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2014, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 18 Авг 2011, 11:16
Мнения: 753
Местожителство: около Пловдив
IBU - international bittering unit , степен на горчивина образно казано. На масовите бири не е изписано ,защото те са еднотипни ( стил пилзен). Горе долу при тях горчивината е 20-30 IBU. При пшеничните е по ниска.

_________________
"Който се смее последен му е най-слаба тревата" - древна холандска поговорка


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2017, 23:01 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2017, 19:40
Мнения: 2
Здравейте,
Нова съм във форума и се надявам да ме приемете.
Писах на 2 пъти за моя първи експеримент с варенето, но не можах споделя, сайтът ме изхвърля.
За това тествам.
Модератор:
Добре дошъл!
Сесията във форума е 60 минути, ако нямаш активност през това време, тя автоматично се затваря. За технически проблеми ползвай ЛС, вместо темите в които текат обсъждания или ако публичността изрично е желана или полезна или все още не можеш да изпращаш ЛС - раздела "За сайта".


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2017, 22:40 
Offline

Регистриран на: 20 Юни 2017, 19:40
Мнения: 2
Благодаря за приема, но съм дама :) така че се надявам да съм добре дошла. Освен постовете не мога да качвам и снимки, не знам къде е проблемът, но знам че си имам ново хоби, обожавам бирата, без да имам кой знае какви претенции. Домашното си е домашно-вкусно и ароматно. Очарована съм (а половинката ми още повече) от първата си варка, така че продължавам с опитите
Приятна вечер на всички! И наздраве.


Върнете се в началото
  
 
 [ 351 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима