Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 05 Дек 2016, 20:51

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 349 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 16:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
според мен няма нужда да се занимаваш шефски... който се интересува да превежда ;)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 16:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Моята бира пък вкисна, бая я държах в съда за бурна ферментация /ами забравих я/ удря на вкиснала не стабилизирана бира от едно време, ама разгазирана. И не горчи, явно защото не заварих хмела.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 16:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
само внимавай да не навъдиш виненки !

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 17:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Чуднинка, страннинка :?: http://www.birata.net/fun/makinghomebeer.pdf полуфабрикат :lachtot:

Част от моята бира сложих в двулитрово шише /от бира/ и добавих една чаена лъжица захар. Оставих я в хладилника след един месец ще я пробвам.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 17:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
:megagrin: да да тая странциа я знам и аз. по-добре да си купиш готова бира вместо да си губиш 5 минути от живота да бъркаш разни работи и после да чакаш да ферментира :megagrin: а иначе след месец ако не забравиш пиши кво се е получило. Аз един ден реших да пробвам мързелива бира. Заварих ечемик, купих някъв хмел който беше за чай и метнах хлебна мая. Резултатът - цели ята от виненки :lol:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2010, 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ми то тази консерва с екстракта като сложиш вода и захар и готово. Напомня ми на рецептата на чичо Джеси за уискито и по нашенски как се прави ечемичена ракия. Пък и този комплект кофа, термометър, захаромер, маркуч, бъркалка и затварачка за бира да струва толкова пари.
Не казвам че моята която я започнах наужким /да не изхвърля пробите от озахаряването/ ще стане по хубава, но с опити /проба-грешка/ сигурно ще изкарам нещо прилично. Явно рецептите за бира са много, то за това всички бири са различни на вкус.
Но нещо ме навежда на мисълта че в България пивоварните които произвеждата бира работят с такива консерви /екстракти + спирт/ и защо ли, ами преди по пътищата на България се виждаха хмелови насаждения а сега няма, пивоварната във Варна не работи от години даже цеха за малц не функционира а във Варна няма криза за бира. Някой ще разсее ли моите съмнения.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 02:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
някой някога писа из форума че точно така работят нашите пивоварни, само че в промишлени количества. Също така съм чувал че направо джаскат спирт ама последното го класирам към митове и легенди...

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 22:30 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
http://forums.hicomm.bg/bg/articles/hie ... %89%D0%B8/

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
"Името на чудотворния уред е BrewZer.........."Силно се съмнявам в качеството и количеството бира която може да се произведе с това "чудо".Ако е вярна рекламата на това мини бирено заводче то големите пивоварни да са фалирали :lachtot: .Колкото до чаши и приятели за компания винаги ше се намерят но ще трябва цяла батарея от заводчета за да задоволят нуждите на компанията :sauf:
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 19:36 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
и на мен ми изглежда някак смешно като цяло-....за количеството -ясно е че не е достатъчно...
но за качеството,как да кажа...хапвали ли сте хляб от тия автоматичните домашни пекарни???получава се доста сносно!!!възможно е и в нашия случай да се получи нещо което е ...най-малкото поне леко приятно)))щом всички компоненти идват с уреда)))

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 21:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
То че ще стане бира сигурно, ама като свършат прахчетата това бидонче за саксия ли се ползва. :lachtot:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 11:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
в ebay.co.uk тоа боклук може да се намери на доста сносни цени. Аз си имам готова суровина и ще си я смеля ако трябва :megagrin: но се присъединявам към общотото мнение че изглежда шанаджийски. Другият месец ще пусна доклад до къде съм я докарал :)

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2010, 09:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
ми като се свършат прахчетата,просто изхвърляме бидончето...да не би да си събирате кофичките от кисело мляко,след като изядете същото...???
Дали е боклук ...ми никой от тук пишещите не го е пробвал ...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 18:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Днес пробвах бирата която оставих в хладилника да втаса, ами какво да кажа пълен отврат леко газирана, леко горчива, слабо алкохолна и много кисела :lachtot:
То края зависи от началото. Направих я на майтап и тя стана пълен ташак.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2010, 01:19 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5791
Местожителство: София
а колко литра е...щот може да получиш от нея дестилат....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 349 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима