Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 00:01

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Форумни бисери :)
МнениеПубликувано на: 27 Юни 2011, 23:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Аз имам предложение до Админа, за отваряне на нов раздел Бисери, в който да се поместват някои от мненията на съфорумците, например първият бисер може да е... този:

itsoviii написа:
Ферментацията е прост процес - иска слънце и светлина, за да могат винените мушици да преработят захарта и да стане чист алкохол.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2011, 18:50 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1103
Местожителство: Дупница
Naskohondata1 написа:
Аз имам предложение до Админа, за отваряне на нов раздел Бисери, в който да се поместват някои от мненията на съфорумците, например първият бисер може да е... този:

itsoviii написа:
Ферментацията е прост процес - иска слънце и светлина, за да могат винените мушици да преработят захарта и да стане чист алкохол.

Купувам селектирани винени мушици за производство на бели вина !

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 14:11 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
MONI BARONA написа:
П.с. меТ се пише с Т а не с Д.....меТна ламарина.....пчелен меД.
Ако греша нека някой ме поправи,защото аз сега се уча. :megagrin:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 15:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Ама сега наистина вярно се уча. Дори не говоря добре(словореда) Български.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 21:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
MONI BARONA написа:
П.с. меТ се пише с Т а не с Д.....меТна ламарина.....пчелен меД.
Ако греша нека някой ме поправи,защото аз сега се уча. :megagrin:

ilu6a написа:
ама за сега съм един прост физик :

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2011, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Хулигани. Да ви напия и двамата и да ви метна по едно дърво :lachtot:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2012, 16:33 
Offline

Регистриран на: 13 Дек 2011, 18:20
Мнения: 85
Местожителство: EU
Виноградец написа:
mirix написа:
Пръсках с мухозол

Е*ах му майката,от тва вино какъв ацетон ще стане!?

_________________
C2H5OH По-добре да си обект на завист, отколкото на състрадание.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2012, 18:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 05 Яну 2009, 02:36
Мнения: 151
Местожителство: София
SiteAdmin в 18:22 написа:
Момчета, хайде да понамалим офтопика, а? Всяко съобщение в този раздел на мига ме вдига от масата - изветря ми питието, докато се бъзикате :feuer4:

Видехте ли, бре! Админа е почнал още в шест часа! :D Сериозна работа! :dance:
Ама, дано и тоя раздел не го алармира, че ще стане... :barbar:
А аз... :flucht:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2012, 19:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
mamutq написа:
започва люта война между оси пчели мухи виненки.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2012, 09:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Сеп 2009, 20:19
Мнения: 485
Местожителство: Казанлък
Родна реч омайна сладка...

Цитат:
от софия сам колега прав си мога да ти дам тел за вразка ама нямам снимки за сажаление 0893416607 мога да кача снимки утре вечер колега мога сашто да ти пратя една прачка да и направиш анализ без да ми плащташ само доставката за да се увериш че не те баламосвам до сега сам бил коректен с всички но си прав да ми нямаш доверие ако си от софия можем да се срещнем и да ти покажа давал сам доста и са им правили анализ не имало проблем всички до сега са доволни надявам се и ти да останеш доволен. званни ми и ште се разберем.

_________________
Есть 100 способов сделать самогон!! Даже из табуретки!!

Остап Бендер


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013, 20:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Не знам защо ме принуждава системата да пускам нова тема.Търсачката намери старата.

Ама как го е казал само:

"Империи падат и нови се въздигат в света на кваса...., а аз съм неговия господар. И ето - Нова Вода и Ново Брашно....
:megagrin:"

Наздраве колега. :prost: :arrow:

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2013, 13:57 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
нещо прясно...като описаната ракия..Правила на това как НЕ СЕ ПРАВИ.
piqnicata написа:
нещо не сте баш майстори питах дядо ми той каза че сама ще се избистри след месец ,но да я прецедя а първака никога не го е делил защото бил най-концентрирания алкохол и прави ракията и че 40 градуса не е патока защото 37-40 го продават в магазина 10 лв килото от" баш майсторите" с търговски марки

опитах я преди малко 100 грама и е чудна ракийка люта и има и мирис на дюла нищо че 10 кила са от захар алкохола люти в устата 1 минута след поглъщане .Точно такава ми харесва но ще я оставя да отлежи 1 месец с дървени трески малко за жълт цвят.


все пак беше полезно това с активния въглен ще пробвам ако загоря някой път

в случая загорях патоката и ще я лисна в следващия казан

ех че хубава ракйка направо гърчове получавам :)

продължението))) :megagrin:
piqnicata написа:
Orel написа:
piqnicata написа:
нещо не сте баш майстори питах дядо ми той каза че сама ще се избистри след месец ,но да я прецедя а първака никога не го е делил защото бил най-концентрирания алкохол и прави ракията и че 40 градуса не е патока защото 37-40 го продават в магазина 10 лв килото от" баш майсторите" с търговски марки

опитах я преди малко 100 грама и е чудна ракийка люта и има и мирис на дюла нищо че 10 кила са от захар алкохола люти в устата 1 минута след поглъщане .Точно такава ми харесва но ще я оставя да отлежи 1 месец с дървени трески малко за жълт цвят.

ех че хубава ракйка направо гърчове получавам :)


Този пост за сетен път показва, че от този форум има крайна нужда. За съжаление на българина много трудно може да му се даде акъл и ще продължава да пие всякакви гадости по препоръка на дядо си!! :wallbash:

дядо ми е на 90 и още има зъби пък цял живот е пил първак ще Взема да вярвам на патило а не на учило.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013, 09:24 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Бухай с кола...и ферментацията ще се скрие,а виното ще изплува отгоре
а на здраве написа:
Смачкай грозде и след 10 дена е около 0 ,ама никой не го вари, а продължава да буха с кола да вкарва кислород,докато не изплува виното отгоре.Та мойто питане беше докого се аирира отделено от джибрата вино при 4-5 пр. зах.Аз не съм привърженик на вино с скрита ферментация, не ми се чака ,става по бавно.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
vyrhara написа:
...ако от чепките ще правиш второ вино- няма нужда да ги пресоваш...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 16:11 
Online

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
vyrhara написа:
Аз доколкото те разбирам от позицията на аматьор:
дрождите папат захар и пръцкат през дупетата C2H4OH и като свърши захарта пукват :furz:,
сега като им сложиш тези бактерии за ЯКФ при остатъчна захарност те ще ги натиснат на ядене и тях.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: mrben572002 и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима