Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 21 Май 2018, 02:45 Дата и час: 21 Май 2018, 02:45

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 12:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2550
Местожителство: Пловдив
Ми един Админ трябва да е в час не само със собствения форум ;)

На мен ми хареса поста малко по-долу
Цитат:
Интересен казус. Всъщност мечетата нямат ясно изразени полови белези, което, от една страна може би е търговски трик - да спестят желиран материал за фалическите символи... Но от друга страна, това очевидно са едни нещастни кастрирани мечоци, яденето на които е част от световната конспирация, защото води до заличаване на половете и затриване на мъжката сила
:lachtot:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 13:20 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1957
Местожителство: София
stanilabg написа:
А как попадна на него? ;)


Че на теб форумът на мамите не ти ли е любим :lachtot:

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Май 2016, 20:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 10:05
Мнения: 527
Форума на едни други мами ми е любим. ;)


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 19 Май 2016, 21:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1217
О,мами!О,мами-мами блю!О мами блю............ :lachtot:

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2016, 22:37 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6890
Местожителство: София
L34 написа:
Веднъж ми е доливана вода в казана и се вбесих, тъй като материала ми е достатъчно течен, че да загори. Вбесих се защото си бях втълпил (и все още съм), че при доливане на вода се получава някаква загуба. Изхождам от това, че при разреждане с вода тук прочетох, че се отделя топлина, т.е. нещо някъде се губи или поне така го тълкувам. Иначе и тогава, когато ми доляха вода, и когато съм слагал пък паток е тръгвала горе-долу на един и същ градус.

:lol: :lol: :lol:

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2016, 14:04 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6890
Местожителство: София
Серията продължава!!! :lachtot: :lachtot: :lachtot:

L34 написа:
Ако при доливане на вода тръгва на по-нисък градус, би трябвало общото количество на ракията да е с по-нисък градус. Кой вариант е по-добър: да се долива вода в казана или да се разрежда с вода след като вече е дестилирана?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2016, 14:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Окт 2015, 09:43
Мнения: 162
Да си умреш от смях... Надявам се само да не си единствения :)

_________________
Fortes fortuna adiuvat!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2016, 11:26 
Offline
Модератор

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1421
Местожителство: Дупница
Капитан Очевидност написа: Летливите киселини не се улавят от Пх-метъра, нито от този начин на титруване...
За справка viewtopic.php?f=30&t=2453&p=63541#p63525 :lachtot:

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2017, 20:47 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1957
Местожителство: София
akiro написа:
С дивите дрожди, ако е имало силен дъжд, част от тях се отмиват и (ферментацията - бел. SA) ще стане по-бавно, ако пък е и гърмяло силно, то тогава са и наплашени много и пак по-бавно става работата...

:megagrin:

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2017, 23:05 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1957
Местожителство: София
Днес май е потръгнало на лафове :)

nikolaypetrov написа:
градуси по Брикс на ракията

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 30 Май 2017, 23:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2011, 17:38
Мнения: 161
:megagrin: Голяма глупост написах, наистина! А съм само на две бири!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2017, 22:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2787
Местожителство: ''Survivor'' България
akk написа:
накрая сипа малко сок в джезве, загря го на котлона и му поднесе огън - пламнаха парите.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 12:50 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6890
Местожителство: София
5_kila написа:
В махалата един чиче от старата школа и вчера ми се скара като му казах, че бъркам с греблото- нямало да се избистри вика- мътилката щяла и сама да се утаи, а шапката била "запечатка" против винарки и вкисване и те така.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 27 Окт 2017, 10:27 
Offline

Регистриран на: 25 Май 2008, 12:37
Мнения: 222
"""Toва чета и си правя извод, че щом прекратяваме достъпа на кислород виното не бива да се отваря. A иначе от това, което отделих в съда седи 2/3 от обема като утайка, 1/3 отгоре плува тъмно, 2/3 боза."""

_________________
Каквото си посееш, това и ще пиеш.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2017, 10:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6890
Местожителство: София
разведчик написа:
да,може да има някакъв смисъл от воден клапан, ако си в града, правиш виното на село и го наглеждаш веднъж на 10-15 дена.
Но основната ми теза е че няма смисъл от супер изолзация, уплътняване, херметизиране, ленти, силикон... Така или иначе трябва да имаш представа на кой етап е ферментацията. Когато захарноста стане под 1, тихата продължава още 30-40 дена(при 12-15 градуса), съответно клечката гасне при проверка. И просто в последните дни трябва да проверяваш често, на 2-3 дена. Но и да се забавиш 5-6 дена не е проблем, няма да проникне фатално много кислород през мъничките пролуки. Важното е капака да не е широко отворен,за да не влиза свободно кислород в течение на много време , да кажем повече от 7-10 дена. И както казваш ако тръгне ферментация, а ти си изолирал зверски всичко, може да се скъсат обръчите. Просто няма смисъл да се изолира толкоз вманичено и фанатично :) Дори напротив, по-добре виното да има възможност да "диша".

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима