Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 15 Окт 2018, 16:10 Дата и час: 15 Окт 2018, 16:10

Часова зона: Европа/София [DST]





 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Май 2015, 22:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Юли 2014, 21:01
Мнения: 3
Ще ми приказвате вие за разни киселини - миселини , дрожди и тям подобни . Ей тъй се праи :- http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=42902


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2018, 22:44 
Online
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 1337
Плодови вина, произведени от 100% плодов сок,

подложен на контролирана ферментация

Вината са БЕЗ добавена захар!

Алкохолно съдържание: 11 - 12,5 об.%.

Алкохолното съдържание и сладкият послевкус се постигат изцяло чрез оползотворяване на натурално съдържащата се в плодовете фруктоза.

Производственият процес започва с внимателно подбиране на оптимален момент за беритба на плодовете при достатъчно високо съдържание на фруктоза и понижено водно съдържание, за да се съсредоточат максимално естествените плодови аромати и цвят. За винифициране се използват вече презрелите плодове, в които естественият процент влага е понижен, а вкусово-ароматните характеристики са максимално наситени. Суровините за производство на виното се осигуряват от собствени овощни насаждения в района на село Левка, Свиленградско. Това позволява максимален контрол и селекция на качеството на плодовете. За производство на вино НЕ се допускат плодове с влошено вкусово състояние, или загнили и развалени такива с цел максимално високо органолептично качество на получения плодов сок и защита от бактериални или плесенни замърсявания на продукцията.

Преди пристъпване към същинския ферментационен процес и превръщането на плодовия сок във вино, плодовата каша се подлага на прецизно подбран температурен режим на охлаждане, целта на който е максимално извличане и съхраняване на фините плодови нотки. Същевременно част от плодовата захар (фруктоза) се превръща в поливалентни алкохоли, които придават сладкия вкус на бъдещото вино. Това прави виното изключително подходящо за консумация от хора, избягващи приема на захар, както с диетични цели, така и с други здравословни цели.

В последствие, за да се превърне плодовият сок във вино, той се подлага на контролирана ферментация със специална селекция дрожди, които превръщат част от плодовата сладост в алкохол.

Младото вино НЕ се избистря и стабилизира чрез химически реагенти и стабилизатори. По стара занаятчийска технология, бистротата му се постига само чрез студ и търпеливо изчакване.

Във виното НЕ се добавят никакви консерванти. Негов естествен антиоксидант се явява високото съдържание на натурален витамин Ц.

Вината са с тествано висока концентрация на ресвератрол, антоциани и други антиоксиданти, изключително полезни в борбата със свободните радикали и преждевременното стареене.

СЪРЦЕ НЕ МИ ДАДЕ ДА НЕ СПОДЕЛЯ ТОВА ОТ ФБ :verzweifelt:

_________________
Много вожд,малко индианец.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2018, 23:43 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 7196
Местожителство: София
То, това от обяви в ОЛХ за смокиново,малиново и не знам още, какво вино...едни луди,луда...Даниела)))
Даже веднъж ме заговаряха,щот там ника ми е същия като тук..)))
Сега се напъват във фермербг.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
 [ 3 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: svetlim, Жоро и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима