Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 01:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: интересно
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2008, 18:02 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2008, 19:28
Мнения: 77
Местожителство: разград
На 21.03.07 в София се състоя еднодневен симпозиум на тема "Производство на биоетанол", организиран от фирма Б.Е.Б. Био Ензима България.
Основните дискутирани теми бяха две:
1. приложение на ензимен комплекс, осигуряващ разграждане на нишестето без да е необходимо предварителна клеистеризация (разваряване). Така процеса майшуване протича при температури до 52-55 С и води до енергийни икономии. Споменати бяха предимства и недостатъци на процеса
2. използване на дрожди с повишена осмотична устойчивост и способност да се извършва алкохолна ферментация при повишено съдържание на сухи вещества в мъстта. По този начин се достига по-високо алкохолно съдържание на мъстта преди дестилацията и следователно икономия на енергия при дестилацията.
Ако някой проявявя интерес мога да му изпратя презентациите от симпозиума, а предполагам, че и от фирмата организатор няма да му откажат информация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2008, 18:30 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Ще се радвам да ги видя! Но ниската температура е голяма предпоставка за възникване на зарази, защото зърното е силно обсеменено със всякакви микроорганизми! А с по-високата температура се постига поне пастьоризация. todor_kichukov@abv.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2008, 15:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
да и на мен можеш да пратиш презентациите wufan@abv.bg благодаря предварително


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2008, 21:14 
Offline

Регистриран на: 05 Ное 2008, 20:27
Мнения: 24
ще съм благодарен, ако ги пратиш и на мен. bassab@abv.bg

Изпратено след 1 минута 52 секунди:
alambik написа:
Ще се радвам да ги видя! Но ниската температура е голяма предпоставка за възникване на зарази, защото зърното е силно обсеменено със всякакви микроорганизми! А с по-високата температура се постига поне пастьоризация. todor_kichukov@abv.bg

Маринов като не праща по такива мероприятия сега ще се молиш на хората за материали.

_________________
От всички зеленчуци, най-обичам суджуци.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: интересно
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 15:34 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Хубаво е да споделя и нещо ,ама много важно .Поне за нас.
От 3 години ме наболява черният дроб . И тогава ходих на изследване. Заедно с жената.Първият доктор бе категоричен /но не ми го каза/ ,а написа в направлението ,че съм пийвал повечко/на медицински език ,разбира се/. А аз ,наистина поне от 20 години нямам пропуск - може и да е 50 мл. Но повече от 2 ракии не съм вкарвал , Вторият лекар ,шеф на клиниката и мой приятел се изсмя на диагнозата и ме вкара на видеозон при трети лекар. Реакцията на последния бе ,че нищо ми няма ,черният дроб е нормален спрямо възрастта. Успокоих се , а след и скенера ,четвъртият лекар се провикна от кабинета /за да го чуе и жената/,че можело да се пие по едно всяка вечер ,аз наистина се усмихнах ,щото моите здравни показатели бяха по-добри от тези на жената/тя не кусва алкохол/. И аз продължих с такова темпо - даже жената ме финансира да си направя казан и механа. Но тази тежест продължи до преди 20 дни.
Тогава ,също доктор ми каза да спра да пия поне една седмица и да взема едни хапчета "Карзил" Още на 5-ия ден болките отшумяха. На 6 ия и 7 ден пих по една ракия /всеки 6 и 7 ден се събираме компания в една ловна хижа в балкана/, но болки нямаше . И вече 3 та седмица пия само по празници. Не ме боли нищо. Та за петия лекар. Най-лошото за черния дроб бил битовият алкохолизъм. Не било възможно постоянното изгаряне на алкохола - без никакви усилия дробът се справя и с големи количества , но еднократно . И след това почивка.
Така, че Внимавайте.
Сега се чудя какво ще правя толкоз ракия - мъка,тавана е пълен, пък не съм почнал с тазгодишните джибри.
Този Форум се нуждае и от един лекар по чернодробни болести- не да ни дава акъл /щото акъл българина от никой не взема/, но поне да ни консултира от време на време.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: интересно
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 22:12 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Бай Драгане. Много е полезно това което си написал. Наистина много поучително, ама и много ме натъжи. То и от акциза по-лошо имало :nixweiss:


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима