Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 00:15

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2011, 20:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Мар 2011, 16:56
Мнения: 10
Местожителство: Бургас
Уважаеми колеги, имам определена наличност от бира Ариана 5,5%,тъмно, което е в годност и става за пиене, но мене ме интересува, може ли тази бира да се превърне в нещо по фино и високоградусно, та ще съм благодарен на всеки от вас, който даде някаква добра и изпълнима идея. Благодаря ви предварително.

_________________
Quod licet Jovi, non licet bovi.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2011, 21:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
Един господ знае..
Тук колегите разискваха по темата ракия от стара бира..
viewtopic.php?f=8&t=839&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 02:42 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Какво може да се получи от бира Ариана 5.5% тъмно-е много работи,първо можеш да получиш главоболие ,ако не се консумира с мярка както се пише по етикетите(мярката не се уточнява е и въпрос на вътрешна самопреценка),би могъл да получиш дестилат който след преваряване и киснене в дъбов чипс,да го докараш на уиски,това е и класическата технология за уиски ,чрез дестилация на малцови бражки,лошото е ,че в твоя случай има и хмел,който е нежелан компонент в случая,но ако пък биричката ти е гратис,е ще трябва да и прибавиш малко есенция пушек от Бена например,или още по главоболно да вземеш и да я опушиш,а пък ще трябва и малко олио(пеногасител) да сложиш че ще се пени пущината при варене,и понеже пишеш ,че имаш количества и искаш най доброто да направиш то е да раздадеш по една биричка на кибиците от Форума,смятай ,че си избегнал всякакви главоболия от предишните варианти


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Мар 2011, 16:56
Мнения: 10
Местожителство: Бургас
Благодаря за отговорите и препоръките -бих се възползвал от тях и да почерпя тайфата виртуално,докато се опитвам да сваря нещо реално. :prost2:

_________________
Quod licet Jovi, non licet bovi.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 11:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Мар 2011, 16:56
Мнения: 10
Местожителство: Бургас
В същност, разбрах, че трябва да се добавят антипенители/обезпенители от рода на хлебна сода или олио-моето количество е около 200 литра-та, колко и кога? За облагородяване на вкуса и премахване на паразитен/ евентуално/ привкус се спомена за дъбов чипс и чубрица/?/, чай-кога и по колко? И естествено, преварка. Простете за лаишките питания, аджамия съм :wallbash:

_________________
Quod licet Jovi, non licet bovi.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 11:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
booze написа:
В същност, разбрах, че трябва да се добавят антипенители/обезпенители от рода на хлебна сода или олио-моето количество е около 200 литра-та, колко и кога? За облагородяване на вкуса и премахване на паразитен/ евентуално/ привкус се спомена за дъбов чипс и чубрица/?/, чай-кога и по колко? И естествено, преварка. Простете за лаишките питания, аджамия съм :wallbash:

Това с чубрицата и чая си беше жив експеримент от моя страна.Получи се добра ракйика с цвят мирис и вкус на " манастирска сливова". А ма осещам че ако прекаля с нея ще ме боли глава много..... :wallbash:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2011, 12:18 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Мар 2011, 16:56
Мнения: 10
Местожителство: Бургас
MONI BARONA написа:
booze написа:
В същност, разбрах, че трябва да се добавят антипенители/обезпенители от рода на хлебна сода или олио-моето количество е около 200 литра-та, колко и кога? За облагородяване на вкуса и премахване на паразитен/ евентуално/ привкус се спомена за дъбов чипс и чубрица/?/, чай-кога и по колко? И естествено, преварка. Простете за лаишките питания, аджамия съм :wallbash:

Това с чубрицата и чая си беше жив експеримент от моя страна.Получи се добра ракйика с цвят мирис и вкус на " манастирска сливова". А ма осещам че ако прекаля с нея ще ме боли глава много..... :wallbash:

:thumbs1:

_________________
Quod licet Jovi, non licet bovi.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима