Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 09:32

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 08:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
Здравейте колеги,
Сутринта се ригистрирах в този форум ,мисля че информацията която се споделя тук ще е полезна и за мен.Имам следното питане към хората запознати повече от мен.Купил съм няколко каменни къщички в Родопите и искам да развивам някакъв вид туризъм.Като цяло местноста таме доста богата на природни забележителности и красоти така че това няма да е проблем.При реставрирането на едната плевня си издълбах в скалите малко избено помещение точно с тази цел да го ползвам за съхранение на вино.При престоя ми из тези балкани опитвах различните местни специалитети и те наистина нямат нищо общо с купешките от магазина.Месото ,картофите ,млякото произведени по натуралните методи от самите хора са с показатели където може би ги няма в никой магазин.Та реших да правя и малко вино ,което да бутилирам и да оставя да отлежава с цел после да се предлага на клиентите.Самото вино няма да е правено от мен защото аз нямам такива познания.Имам братовчед ,който това е голямата му страст.Цялата технология ще е по старинна рецепта -няма да има пластмасови бидони ,добавка на химикали и други странични неща искам да се запази автентичноста.Въпроса ми е следния обаче-какъв акциз или какви документи трябва да се платят за да се произвежда такова вино ,ако рекламирам къщите с опция за винен туризъм какви документи ще трябват и какви пари.Или другата алтернатива всичко се прави на тъмно и това ми е вариант ако бюрокрацията е прекалено голяма а и на всичко това излиза и прекалено скъпо.Благодаря предварително на отговорилите
Прикачени файлове:
DSC00091.JPG


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 09:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Новият закон за акцизите.и нормативна уредба.
http://www.bcci.bg/bulgarian/infobusb/y ... /item4.htm
Целия закон.http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135512728

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 11:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
Ако решиш да работиш на тъмно трябва да имаш стабилен гръб и някой заделен лев за рушвети, общо взето за такава микро идея не си струва да си навлечеш такова главоболие.
Ако тръгнеш да го правиш легално ще те сложат наравно с всеки един голям производител и ще трябва да покриеш изискванията за помещения, хигиена, технология и т.н. Отделно за избичка под жилищна сграда която на всичко отгоре ще е на хотелски начала все ми се струва че няма да ти разрешат като под избичка нямам предвид за отлежаване на стъклени бутилки а за производство.В края на краищата си има отделяне на газове и спиртни изпарения, може и нищо да не е но това ще е основателна причина да те резнат.От моите плахи първи стъпки в производството на вино се убедих че това е може би най-сложната дисциплина в алкохолните напитки и ти трябва човек изключително добре запознат с материята като е теоретически подкован и с известна практика, с други думи технолог защото колкото да става с четене и опити, основата като органична химия и биология във винопроизводството може да се получи в специализирано учебно заведение.Сам прецени какво ще се случи нещо да не е наред с алкохола, някой не е много добре здравословно и на следващия ден да влезе в болница, майка ти жална, ще те съсипят и ще проклинаш живота си и идеята си.
Отделно че ако всичко е ОК ще направиш един-два вида вино а хората като искат разнообразие какво правим?Примерно аз обичам леко бяло вино, друг обича леко червено а трети пък тежко червено.Няма да можеш да предложиш асортимент по обясними причини.
Решението ти е да си направиш избичката просто като място за съхранение на вино защото за отлежаване си иска специфични условия.И като място за съхранение вече можеш да си я заредиш с вина на различни производители, различни видове и различни реколти, кеф ти ефтини или скъпи, кеф ти бели или червени и т.н.
Усещаш ли на къде бия?Не ти го казвам случайно защото имам наследствени имоти от едната страна на рода ми в част на Стара Планина която част е доста атрактивна и през главата ми мина тази идея да разработя такъв бизнес.Но след консултация с експерти в туризма и с хора работещи в този бранш като тур оператори и т.н. се отказах доста бързо понеже доста бързо ме приземиха.
Селския туризъм като понятие е доста обширно в България но е и много специфично.Целевата група са градския сегмент почиващи и колкото и странно да звучи гражданина отива на такова място но си тръгва с изискванията за условия и инфраструктура.Да, гражданина ще си нацапа обувките с кал по някоя пътечка но след това ще си обуе чистите маратонки като се прибере, иска си удобните легла, банята в стаята, мястото където да се храни обзаведено като механа в стар стил но задължително с всички удобства.Комуникацията като покритите на мобилните оператори, мощен и непрекъсващ интернет, ток и вода с необходимите характеристики, местни атракции и най-важното което е са пътища са фундамента за почиващия.В крайна сметка това е почивка а не военен полеви лагер или просто да се преспи в някакъв заслон в гората.Тук се препъват всички тръгнали да разработват този бизнес който изглежда много лесен и елементарен но в случая не е така, дори изисква инвестиции по-големи от колкото се предполага за да се получи що-годе нещо да прилича на нещо.
Ще дам пример от това лято, бяхме с жената малко по баирите с раниците и палатката, диво планинарство, по хижите минавахме да пием кафенце или чай.На едно хубаво място решихме да лагеруваме но понеже беше извън планираното се наложи да оставим багажа и да прескочим до едно село на около два часа пеша през гората по пътеките за да си купим малко храна за вечерта.Селото е в Родопите и е доста известно в България и аз винаги съм смятал че е нещо наистина атрактивно понеже съм чувал че се развива такъв туризъм.Като стигнахме и щях да падна от смях.Няколко ремонтирани къщи с стар стил, строящо се малко семейно хотелче и още едно-две тук там.Да говорим ли че имаше два магазина заредени все едно е 95-та с по няколко асортимента и на всичко отгоре не работят следобед, две заведения покрай пътя които също не работиха по това време и като отвориха и се надпреварваха кой да пусне по-гнусна чалга ама от онези наистина гнусните и мазните, в заведенията аромата беше точно онзи който повечето имаме като спомен от предния строй...Да коментирам ли че където точно изграждаха новото семейно хотелче отсреща имаше някакъв обор или свинарник и всички нечистотии се изливаха в реката, за аромат мисля че е излишно да коментирам.Е и?Какво да правя там, да си стоя в хотелчето или къщичката понеже няма какво да се прави и няма къде да отидеш, да ми мирише на "приятния" животински аромат на фекалии?Айде няма нужда.Вечерта примерно ако на мен ми се прияде свинска вратна пържола с гъби и Каберне а на жената пилешка с Шардоне като за салата примерно да искаме марули с риба тон и Смирноф а за десерт парче торта Гараш и Крем Карамел, като ти кажат ами това няма онова няма, виното е само такова и айдеее, багажа и чао.Ама имало козе сирене с неясна хигиена понеже някой някъде в селото си доял трите кози на ръка или пък домашни яйца на очи от кокошките в съседния двор на които никога не е провеждана имунизация срещу елементарни зарази...
Това не е селски туризъм а дива селяния граничеща с мизерия.Гражданина е разглезен и си иска всичко което има в града но в друга обстановка поднесено по друг начин.Тук не опираме до пари понеже с нощувка от 6-7-8лв за човек никой няма как да ме накара да отида там където нямам работа след като нямам идеалните условия които ще получа за 15-20лв за нощувка или за 50-60лв. ол инклузив.
След доста обикаляне из страната за мен единственото място което е идеално за такъв вид туризъм и почивка е Боженци в габровския регион.Това вече е архитектурна забележителност, автентичност и всичко от което имам нужда за няколко дена релакс с всички необходими условия смесени със селския бит от миналото на българина.Сега следва да си зададеш въпроса какво да направиш за да ме привлечеш при теб и да ме накараш да не отида в Боженци или да речем в стария град на Трявна или примерно да не спя на Етъра като и на трите места ще получа исканата от мен традиционна българска кухня, ще разгледам забележителности и дюкянчета, ще се храня в механи и ще мога да почивам в хотели с всички удобства?!
Малко се отплеснах но просто исках да ти подскажа на къде да погледнеш и да се насочиш и много добре да прецениш как да действаш и дали да се захващаш с изба и производство на вино или да се довериш на утвърдените производители на вино в България като по този начин няма да рискуваш с неясен краен резултат а ще предлагаш една наистина качествено вино на съответната цена.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 11:41 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
Аз ,бих потърсил някаква връзка или мнение от примерно Сандански ,Мелник...там е пълно с къщи които предлагат вина съвсем открити за дугустация и купуване...вероятно има някакъв механизъм-не ми се вярва да е съвсем нелегално...
Разбира се може и да греша.
Начинанието е добро и е достойно за уважение!Като всяко едно нещо в което се хвърлят любов ,внимание, труд и средства...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 19:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
karlsson написа:
Ако решиш да работиш на тъмно трябва да имаш стабилен гръб и някой заделен лев за рушвети, общо взето за такава микро идея не си струва да си навлечеш такова главоболие.
Ако тръгнеш да го правиш легално ще те сложат наравно с всеки един голям производител и ще трябва да покриеш изискванията за помещения, хигиена, технология и т.н. Отделно за избичка под жилищна сграда която на всичко отгоре ще е на хотелски начала все ми се струва че няма да ти разрешат като под избичка нямам предвид за отлежаване на стъклени бутилки а за производство.В края на краищата си има отделяне на газове и спиртни изпарения, може и нищо да не е но това ще е основателна причина да те резнат.От моите плахи първи стъпки в производството на вино се убедих че това е може би най-сложната дисциплина в алкохолните напитки и ти трябва човек изключително добре запознат с материята като е теоретически подкован и с известна практика, с други думи технолог защото колкото да става с четене и опити, основата като органична химия и биология във винопроизводството може да се получи в специализирано учебно заведение.Сам прецени какво ще се случи нещо да не е наред с алкохола, някой не е много добре здравословно и на следващия ден да влезе в болница, майка ти жална, ще те съсипят и ще проклинаш живота си и идеята си.
Отделно че ако всичко е ОК ще направиш един-два вида вино а хората като искат разнообразие какво правим?Примерно аз обичам леко бяло вино, друг обича леко червено а трети пък тежко червено.Няма да можеш да предложиш асортимент по обясними причини.
Решението ти е да си направиш избичката просто като място за съхранение на вино защото за отлежаване си иска специфични условия.И като място за съхранение вече можеш да си я заредиш с вина на различни производители, различни видове и различни реколти, кеф ти ефтини или скъпи, кеф ти бели или червени и т.н.
Усещаш ли на къде бия?Не ти го казвам случайно защото имам наследствени имоти от едната страна на рода ми в част на Стара Планина която част е доста атрактивна и през главата ми мина тази идея да разработя такъв бизнес.Но след консултация с експерти в туризма и с хора работещи в този бранш като тур оператори и т.н. се отказах доста бързо понеже доста бързо ме приземиха.
Селския туризъм като понятие е доста обширно в България но е и много специфично.Целевата група са градския сегмент почиващи и колкото и странно да звучи гражданина отива на такова място но си тръгва с изискванията за условия и инфраструктура.Да, гражданина ще си нацапа обувките с кал по някоя пътечка но след това ще си обуе чистите маратонки като се прибере, иска си удобните легла, банята в стаята, мястото където да се храни обзаведено като механа в стар стил но задължително с всички удобства.Комуникацията като покритите на мобилните оператори, мощен и непрекъсващ интернет, ток и вода с необходимите характеристики, местни атракции и най-важното което е са пътища са фундамента за почиващия.В крайна сметка това е почивка а не военен полеви лагер или просто да се преспи в някакъв заслон в гората.Тук се препъват всички тръгнали да разработват този бизнес който изглежда много лесен и елементарен но в случая не е така, дори изисква инвестиции по-големи от колкото се предполага за да се получи що-годе нещо да прилича на нещо.
Ще дам пример от това лято, бяхме с жената малко по баирите с раниците и палатката, диво планинарство, по хижите минавахме да пием кафенце или чай.На едно хубаво място решихме да лагеруваме но понеже беше извън планираното се наложи да оставим багажа и да прескочим до едно село на около два часа пеша през гората по пътеките за да си купим малко храна за вечерта.Селото е в Родопите и е доста известно в България и аз винаги съм смятал че е нещо наистина атрактивно понеже съм чувал че се развива такъв туризъм.Като стигнахме и щях да падна от смях.Няколко ремонтирани къщи с стар стил, строящо се малко семейно хотелче и още едно-две тук там.Да говорим ли че имаше два магазина заредени все едно е 95-та с по няколко асортимента и на всичко отгоре не работят следобед, две заведения покрай пътя които също не работиха по това време и като отвориха и се надпреварваха кой да пусне по-гнусна чалга ама от онези наистина гнусните и мазните, в заведенията аромата беше точно онзи който повечето имаме като спомен от предния строй...Да коментирам ли че където точно изграждаха новото семейно хотелче отсреща имаше някакъв обор или свинарник и всички нечистотии се изливаха в реката, за аромат мисля че е излишно да коментирам.Е и?Какво да правя там, да си стоя в хотелчето или къщичката понеже няма какво да се прави и няма къде да отидеш, да ми мирише на "приятния" животински аромат на фекалии?Айде няма нужда.Вечерта примерно ако на мен ми се прияде свинска вратна пържола с гъби и Каберне а на жената пилешка с Шардоне като за салата примерно да искаме марули с риба тон и Смирноф а за десерт парче торта Гараш и Крем Карамел, като ти кажат ами това няма онова няма, виното е само такова и айдеее, багажа и чао.Ама имало козе сирене с неясна хигиена понеже някой някъде в селото си доял трите кози на ръка или пък домашни яйца на очи от кокошките в съседния двор на които никога не е провеждана имунизация срещу елементарни зарази...
Това не е селски туризъм а дива селяния граничеща с мизерия.Гражданина е разглезен и си иска всичко което има в града но в друга обстановка поднесено по друг начин.Тук не опираме до пари понеже с нощувка от 6-7-8лв за човек никой няма как да ме накара да отида там където нямам работа след като нямам идеалните условия които ще получа за 15-20лв за нощувка или за 50-60лв. ол инклузив.
След доста обикаляне из страната за мен единственото място което е идеално за такъв вид туризъм и почивка е Боженци в габровския регион.Това вече е архитектурна забележителност, автентичност и всичко от което имам нужда за няколко дена релакс с всички необходими условия смесени със селския бит от миналото на българина.Сега следва да си зададеш въпроса какво да направиш за да ме привлечеш при теб и да ме накараш да не отида в Боженци или да речем в стария град на Трявна или примерно да не спя на Етъра като и на трите места ще получа исканата от мен традиционна българска кухня, ще разгледам забележителности и дюкянчета, ще се храня в механи и ще мога да почивам в хотели с всички удобства?!
Малко се отплеснах но просто исках да ти подскажа на къде да погледнеш и да се насочиш и много добре да прецениш как да действаш и дали да се захващаш с изба и производство на вино или да се довериш на утвърдените производители на вино в България като по този начин няма да рискуваш с неясен краен резултат а ще предлагаш една наистина качествено вино на съответната цена.


Благодаря за наистина изчерпателните отговори ,но има няколко неща които искам да добавя.Първо неправилно се изразих-избата смятам да е част от механата на едната къща и да е просто за да гали окото.Ще има няколко буренца с вино които да създават такава старовремска атмосфера.Къщата се намира на надморска височина над 1200 метра до сега е валял сняг 3 пъти като при единия валеж имаше 20 см покривка така че условията за ферментация мисля че са изцяло неподходящи.Виното ще се прави в Асеновград ,все пак при приготвянето му се изисква доста работа и то всеки ден по няколко пъти.Относно човека който го прави аз нямам никакви съмнения в това ,а и той се е доказал.Брат ми е с английско гражданство и идеята е да идват и чужди туристи ,негови приятели и познати.Те се възхищават най -вече на автентичноста и искат да опитат неща от извора.Пък и п римерно няма да е лошо иш да се прораде малко вино на доволни клиенти.Обаче ако тук се влиза в приключението с акцизи ,бюрокрация и тъпотии просто няма никакъв смисъл изобщо да се замислям аз така и така ще го направя но ще ме причислят към сивия сектор.Пък да кажа че хич не ми пука.Примерно в Германия малките производители от селските ферми имат право да произвеждат и пакетират домашно приготвено от тях сирене ,кашкавал ,сладка ,сокове и вина и да ги продават в техни магазини.Не мисля че това е някаква супер осложнена процедура.Тук явно не е така.А и целия ми замисъл с тези къщи които съм накупил и искам да оправям е да си намирам работа и да стоя повече време на чистия въздух.Затова имам кучета горе като родят малки да ги продам за да си извадя само разходите за храна на тях,ще взема и пчели просто да опитам да си направя първо мед за мен и приятели после ако е лесно и се получава може и за продаване.Не искам обаче идеята да ви прозвучи като супер печалбарска просто искам да развивам и друг вид бизнес ,различен от моя основния


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 19:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
Колега трябва мащабно мислене.Купуваш къщи за хиляди евро,а ще печелиш от кучетата който ще родят и евентуално ще продадеш.Нещо не си на ясно какво точно искаш.Казвам ти го като колега от този бранш.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 20:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
MONI BARONA написа:
Колега трябва мащабно мислене.Купуваш къщи за хиляди евро,а ще печелиш от кучетата който ще родят и евентуално ще продадеш.Нещо не си на ясно какво точно искаш.Казвам ти го като колега от този бранш.


Не си ме разбрал колега.От кучета не искам да печеля но къщите ми се пазят от 3 такива просто харесвам българската порода и ми е кеф да ги гледам.Като женската роди нямам какво да правя малките и от евентуална продажба не бих спечелил нищо просто бих си въстановил парите за храна на тях.Идеята ми е да си намирам повече занимания около къщите така че повече време да прекарвам там.А и всеки работи за пари искам и да има финансова рентабилност донякъде.Затова бих гледал и пчели имам мерак да се засеят и едни места за производство на местни картофи.Това няма да е дейност извършвана от мен само да отбележа.Доста объркано се получава дано да е станало ясно


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 22:25 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
andon1980 написа:
...Относно човека който го прави аз нямам никакви съмнения в това ,а и той се е доказал.Брат ми е с английско гражданство и идеята е да идват и чужди туристи ,негови приятели и познати.Те се възхищават най -вече на автентичноста и искат да опитат неща от извора.Пък и п римерно няма да е лошо иш да се прораде малко вино на доволни клиенти...


Андоне,
не е нужно да цитираш цялото мнение.
Сега по въпросите, които поставяш. Karlsson много хубаво описа проблемите на така нареченият селски туризъм у нас.
Действително от това, което си написал оставаме с впечатление за някакво объркване, раздвояване или не знам точно как да го формулирам у теб... Французите от 300 години ползват химия при производството на вино, и са се доказали като такива, а ти говориш за чисто и натурално... без химия можем да направим боза, а не вино, с което да впечатлим англичаните... Сега... не го приемай лично, но по-горе съм те цитирал - пишеш, че агличаните търсят автентичност - каква автентичност има във възрожденска къща, покрите с ондулин?!?
Говориш за германските дребни производители... ох това е друга тема - много сложна и много тежка... ние не знам как се правят боза и локум, ти за вино и ракия говориш...

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 22:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
Извинявай колега още съм нов в този форум и не се ориентирам в ситуацията
Сега ще опитам да отговоря на твоите питания ,мисля че градивната критика винаги е от полза и съм благодарен за твоята. Ето тук може да видиш ремонта на тази къщичка ,която всъщност беше плевня
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 21&t=21807
Значи за автентичноста накратко-плевнята беше с каменни тикли ,много тежки и усложняващи конструкцията.Мястото е на 100 метра от пътя за кола така че носенето е малко проблем изискващ повече пари.Използвах ондулин щото е лек и бързо се работи с него а отгоре му се нареждат най евтините и похабени така наречени турски керемиди и става супер автентичен камуфлаж.Направил съм около 2 м2 от едната страна на покрива просто не е останало време да довърша.В чужбина най -богатите хора понякога живеят във супер отдалечени планински и дивашки местности просто такова и м е разбирането.Ути Бъчваров има вила на 30 минути от черния път по една пътека не съм сигурен дали има някакъв ток там но това е друга тема.Имам позната която реставрира стари къщи има си нейна в село Косово чужденците които води там най много се радват на откритата тоалетна.....в която ние с теб няма и да припарим.Просто различни навици.Пиша доста разбъркано ,но все пак се радвам че стана диалог


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2011, 23:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
Французите от 300 години ползват химия при производството на вино, и са се доказали като такива, а ти говориш за чисто и натурално... без химия можем да направим боза, а не вино, с което да впечатлим англичаните...

Колега днес в цеха правихме банкет и пихме точно едно такова вино от същия човек отлежавало 3 години.Няма никаква химия освен грозде изронкано зрънце по зрънце и захар за стабилизиране.Никакви сяри ,сулфати соди и други......Като стана въпрос за натурални неща като минаваш из Родопите те каня ако е през уикенда да им дойдеш на гости ще те почерпя едно мляко от крава която пасе само по ливадите и продукта има сладникъв вкус и мирис на сено а ти вземи едно кисело магазинско мляко ,ще го оставим 20 30 дни на слънцето да се напече и тогава ще го пием едва ли ще има друг вкус.Хубавата химия го прави издръжливо и за други поколения .....Не искам да се заяждам де просто ти говориш малко щуротии......Миналата година купихме едно теле пратих едни буркани правени от родопчани на брат ми и май много впечатлиха англичаните-пак по темата за впечатлението


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011, 09:18 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Темата в "Направи сам" я бях гледал, но съм забравил. Ок, приключваме с ондулина, там си писал защо си го ползвал, и да, по същите причини бих го ползвал и аз, ако бях на твое място. Всичко останало е чудесно. :prost:

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2011, 04:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 21 Фев 2011, 20:53
Мнения: 28
Прикачени файлове:
10906418193104472931319761794tNpS1BC6n4vmEXMFPVU2.jpg
Андоне,дерзай човеко-на правилния път си!Ако ще не сивия сектор в небесно зелен да си.Видях в Щвейцария че сиренето го правят на дървени маси от 1800 и незнам коя си година/дори и ваните за млекото бяха дървени/.Цар Киро 20 години бълва отровите си и няма закон за него а нас ни е обхванало тотално овчедушие!В нашите мандри европейските инспектори проверяват за плесени по фугите на фаянсовите плочки.Добре си го решил-прави го!
Прикачени файлове:
114589285614838352721319762276q1LXAv5rhGoPPdd7rtru.jpg


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2011, 18:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Окт 2011, 08:10
Мнения: 17
Местожителство: Асеновград
wenciautoklima написа:
Прикачени файлове:
10906418193104472931319761794tNpS1BC6n4vmEXMFPVU2.jpg
Андоне,дерзай човеко-на правилния път си!Ако ще не сивия сектор в небесно зелен да си.Видях в Щвейцария че сиренето го правят на дървени маси от 1800 и незнам коя си година/дори и ваните за млекото бяха дървени/.Цар Киро 20 години бълва отровите си и няма закон за него а нас ни е обхванало тотално овчедушие!В нашите мандри европейските инспектори проверяват за плесени по фугите на фаянсовите плочки.Добре си го решил-прави го!
Прикачени файлове:
114589285614838352721319762276q1LXAv5rhGoPPdd7rtru.jpg


И аз в общи линиистигнах до този извод,че почвам да го правя но малко така по в сянка пък квото стане.Но нали понякога си казваме ,че е хубаво нещата да се правят на светло ис размах но явно няма да е тук и няма да е сега.Все си мисля че повечето хора щке се върнат към природосъобразния начин на живот включващ чиста храна ,чиста вода и натурални продукти и тоя туризъм ще има успех.Но както винаги държавата ти прави хиляда и една спънки ,пък после планинските райони били много бедни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима