Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 30 Май 2017, 16:19 Дата и час: 30 Май 2017, 16:19

Часова зона: Европа/София [DST]




 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 17:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2011, 17:23
Мнения: 2
тази година направих 200 л вино но има нисела жилка и мисля да го сваря на ракия преди да е станало но оцет .Въпросът ми е как да го варя така както е или да му сложа захар и да предизвикам 2ра ферментация със няколко кг ябълки и тогава :wallbash:


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 17:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Преди , да си разбиеш главата , опиши пълната история на виното!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 22:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юли 2011, 20:55
Мнения: 423
Местожителство: ПловдивЪ
tonib666 написа:
...има кисела жилка...

Кисела жилка или е киселок, просто има такава жилка или намирисва на оцет?
Ако е кисела жилка като естествен процес а не да е тръгнало да става на оцет то можеш да я редуцираш чрез бактерии за ЯМКФ.Убий ме но ако не бях сложил от тези бактерии и ако не бях видял с очите си (устата си) как се променя за седмица виното то никога нямаше да повярвам че наистина работи това вълшебно прахче.Свържи се с хората, прати им една бутилчица от половин литър от минерална вода да опитат дали е тръгнало виното да става на оцет или е естествена киселинност и ако всичко е ОК ще те посъветват какво да правиш нататък и какво да вложиш.Нищо не е загубено а тук става дума за 200л. вино като всеки един лев вложен в спасяването му ще ти се върне десетократно.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011, 23:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Напълно подържам мнението на karlsson. Има голяма разлика между кисело вино и вкиснало вино.
Как се разграничават, по миризмата кисело вино което не мирише на оцет не е вкиснало.
Когато гроздето е още зелено и се направи на вино и ферментира напълно, ябълчната киселина която е от не узрялото грозде дава тази киселинност.
Инма и други лекове освен ЯМКФ, калциев карбонат, бентонит. Но най-добрият вариант е ЯМКФ.
А иначе удари ли на оцет виното, в казана разтваряш хлебна сода във вода и наливаш и бъркаш докато спре да шупти и изчезне миризмата на оцет.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 10:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
За това му казах , да не бърза да се ядосва.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 10:53 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6072
Местожителство: София
viewtopic.php?p=15046#p15046

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 14:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2011, 17:23
Мнения: 2
историята е следна . гроздето е зрънчено смачкано захарноста му беше 23гр разделих го във 2бидона и му сложих по 3кг захар с по 3л вода след което един приятел ме накара да му слоожа калиев метабисулфид виното започна да си ферментира нормално след 20 дни като го опитвам има нисела жилка и за да да не стане на оцет ми казаха да му сложа откислител за вино след което киселата жилка изчезна но сега виното е на 35дни и започва пак леко да киселее и е мътно затова питам как да процедирам


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 15:17 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6072
Местожителство: София
в казана.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 15:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2611
Местожителство: ''Survivor'' България
ilu6a написа:
в казана.

И сода бикарбонат.... :wallbash:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 15:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Сега вече можеш да... :wallbash:


Върнете се в началото
  
 
 [ 10 мнения ] 

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима