Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:50

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2012, 17:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Юли 2012, 17:34
Мнения: 3
как да разбера коя захар е фалшива благодаря


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2012, 18:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Използвай търсачката, колега. Горе вдясно на екрана. Във форума е дискутирано.
За мен лично захар, която да не може да изферментира няма. Или поне аз не съм попадал на такава.
Всичко е въпрос на правилна подготовка на джибрата и правилно проведена ферментация.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2012, 19:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Юли 2012, 17:34
Мнения: 3
за захарта ми казаха че е румънска и ставала само за компоти защото не била рафинирана


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2012, 19:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2012, 09:39
Мнения: 557
Местожителство: София
Извинявай, но кажи по-точно коя захар е румънска. Марка, фирма? Може някой вече да е ползвал такава.

_________________
Цитат: "Ракия и блус за някои това е ужасен вкус!!!
Тия които разбират от ракия и Блус са хора с вкус!!!
:zauf2: :saufen: :zauf2:"


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2012, 20:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Авг 2011, 11:14
Мнения: 1648
Местожителство: В.Търново
Направи прост опит :
100 гр. брашно, някакво ...
1 л. вода
200 гр. от тази захар
малко мая за хляб - едно пакетче суха е много, 1/3 от него сложи.
Раздрусай добре да се аерира.
сложи на топло и мери със захаромера колко е захарността и дали ще падне до 0.
След няколко дена ще разбереш.
Можеш да аерираш първите дни докато се развият добре дрождите. После само недей затяга капачката да може да излиза газа.
Можеш да оставиш захаромера вътре да си плува и да гледаш как потъва.

_________________
Отлежават.......пият се:
Изображение........Изображение..Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2012, 06:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 03 Юли 2012, 17:34
Мнения: 3
захарта е пакетирана от фирма ..нимакс..те откъде са е взели не знам


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима