Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 09:05

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 15:08 
Offline

Регистриран на: 07 Яну 2009, 14:57
Мнения: 2
напишета как се прави ракия


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009, 15:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
ТРУУУДНОООО! P.S.(В целия форум точно за това ста'а въпрос! )

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009, 16:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 543
Местожителство: г. Русе
ае саше прочети малко,порови из форума,из интернет и ще разбереш че с желание всичко се постига. Успех

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 00:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
200кг. грозде>отделяш чепките>смилаш гроздето>слагаш в буре>ако захарноста е под 20 добавяш захар>като стане виното>налиливаш в бидон и хайде на казана>преди да го сложиш в казана слагаш 5 пакетчета хлебна сода ма 100-120 л.>първите 700мл. ракия за материал 100-120л. хвърляш>когато ракията падне до 40-42гр. отделяш да тече в друг съд за преварка с друг материал>ракията която си изкарал слагаш в дъбово или черничево буре>Когато достигне желания цвят разреждаш до 42 градуза и наливаш в шишета, ако не оцветява много бурето може да я държиш там>като отлежи ракията една година вече е готова за пиене.

:shock: - Туй много скъпо ве!
:) - Скъпо ама хубо.
:? - Бе кой щи чака ракия една година!
8) - Тоз пък ше ми праи вино после шъ го вари. Ти луд ли си.
:lol: - Господа раздела е за мезета защо пишете за ракия аааа!!!
:x - Кво като е за мезета на калпавия космонавт звездите му пречат!

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 01:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
сашо написа:
напишета как се прави ракия
Ракия, Баце, се прави с 'МЕРАК',а ко имаш такъв следвай съветите на petiomalchev,а след това сподели резултатите с приятели!

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2009, 12:13 
Offline

Регистриран на: 14 Фев 2009, 06:53
Мнения: 10
Местожителство: RUSE
САШО
Ето как:
1.Каквито компоти имаш(бумбаш)сложи ги в един бидон-80 л.
2.Разтваряш захар(по желание от 10 до 20 кг) 1 към 3 с топла вода
3.смесваш всичко и бъркаш сутрин и вечер
Още на следващия ден започва ферментацията
След 15-17 дена материалът е готов
Слага се в казана.
Отначало огънят трябва да е силен.
След около 50-70 мин. ще започне да тече "ОГНЕНА ВОДА"
Около 1-3 л. по желание се отделят зашото е около 70 гр.
Като падне на 38-40 гр. също се отделя
Тази я наричаме ПЛОДОВА
Хайде НАЗДРАВЕ!!!!

_________________
на здраве!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2009, 16:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
neco1960 пил съм ракия от компоти и сладко и ми хареса.
Според мен след като се излеят компотите в бидона трябва да им се премери захарност и да се докара на 19-20% с добавяне на вода. Също така захарта която се добавя с водата аз я правя 1 към 4 /зада стане процентното съдържание на захарта в водата 20%/.
Захарноста на материала трябва дая е между 17-20%, защото ако е по малка опасноста да вкисне материала е голяма и може да не се постигнат желаните 13-14 алкохолни градуса след ферментацията, а ако е по голяма може да остане не превряля захар в материала /което е загуба/.
Във форума има описани случаи при 28% захарност ферментацията въобще не може да тръгне.
За по добра ферментация добавям на 1 кг. захар едно пакетче лимонтозу /10 гр./
Малко маичка не слагаш ли, защото ми се струва че тъй няма да тръгне ферментацията.
Това не е критика, а съвет да повишиш рандемана.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2009, 13:05 
Offline

Регистриран на: 14 Фев 2009, 06:53
Мнения: 10
Местожителство: RUSE
МАЛЧЕВ!
НЕ СЪМ МАЙСТОР НО КОЙТО МИ Е ОПИТАЛ РАКИЯТА ВИНАГИ Е КАЗВАЛ
"ЕВАЛЛА"
ПРАВИЛ СЪМ И ОТ ПЛОДОВЕ-ДЖАНКИ-СИНИ СЛИВИ-КАЙСИИ-ПРАСКОВИ
ДАЖЕ ЕДНА ГОДИНА ИМАХ БОСТАН -И ОТ ДИНИ СЪМ ВАРИЛ!!!

_________________
на здраве!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2009, 15:58 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Преместих темата.
Тук мисля, че ще се "чувства" по-добре


Поздрави!

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2009, 09:40 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
neco1960 аз май те засегнах извинява, ама тези съвети които написах погоре не са за качеството на ракията а имат връзка с количеството на крайният продукт.
Защото ако не извадиш от 1 кг. захар който си сложил в материала 1 л. ракия то значи нещо не е на ред. Ако е така не е от значение какво съм писъл. :lol: :lol: :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2009, 11:50 
Offline

Регистриран на: 14 Фев 2009, 06:53
Мнения: 10
Местожителство: RUSE
МАЛЧЕВ НЯМА ПРОБЛЕМ
БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!

_________________
на здраве!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2010, 20:27 
Offline

Регистриран на: 01 Окт 2010, 19:47
Мнения: 2
petiomalchev написа:
neco1960 пил съм ракия от компоти и сладко и ми хареса.
Според мен след като се излеят компотите в бидона трябва да им се премери захарност и да се докара на 19-20% с добавяне на вода. Също така захарта която се добавя с водата аз я правя 1 към 4 /зада стане процентното съдържание на захарта в водата 20%/.
Захарноста на материала трябва дая е между 17-20%, защото ако е по малка опасноста да вкисне материала е голяма и може да не се постигнат желаните 13-14 алкохолни градуса след ферментацията, а ако е по голяма може да остане не превряля захар в материала /което е загуба/.
Във форума има описани случаи при 28% захарност ферментацията въобще не може да тръгне.
За по добра ферментация добавям на 1 кг. захар едно пакетче лимонтозу /10 гр./
Малко маичка не слагаш ли, защото ми се струва че тъй няма да тръгне ферментацията.
Това не е критика, а съвет да повишиш рандемана.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима