Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 12:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2013, 19:11 
Offline

Регистриран на: 27 Мар 2013, 19:02
Мнения: 2
Здравейте, наскоро пих Кехлибар на Винпром Карнобат, хатреса ми много, но не разбрах дали е отлежала (на етикета не пише нищо, а някъде четох, че отлежава 1 година в дъбови бъчви)?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2013, 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Пиянде написа:
Здравейте, наскоро пих Кехлибар на Винпром Карнобат, хатреса ми много, но не разбрах дали е отлежала (на етикета не пише нищо, а някъде четох, че отлежава 1 година в дъбови бъчви)?

Винпром Карнобат може би е единствения които си прави ракиите от гроздов дестилат,
имам в предвид масовите селекции за свободна консумация. Но едва ли отлежават някъде :nixweiss: ,от как измислиха есенциите нещата се промениха коренно.
Тази ракия от 10 години е все с един и същи аромат, цвят и вкус, което ме навежда на мисълта за ''есенция, вода и боя''.От едно и също грозде АЗ вадя всяка година различна ракия, к'ва е тази магия да се вади все една и съща ракия от винпромските не знам.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 09:34 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
Винпром Карнобат е СИС Индъстри,както и братя Минкови, както и Савой....от СИС ,Пещера си купува спирта за пещерската...та аз лично силно се съмнявам за гроздовия дестилат...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 12:11 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
MONI BARONA написа:
Пиянде написа:
Здравейте, наскоро пих Кехлибар на Винпром Карнобат, хатреса ми много, но не разбрах дали е отлежала (на етикета не пише нищо, а някъде четох, че отлежава 1 година в дъбови бъчви)?

Винпром Карнобат може би е единствения които си прави ракиите от гроздов дестилат,
имам в предвид масовите селекции за свободна консумация. Но едва ли отлежават някъде :nixweiss: ,от как измислиха есенциите нещата се промениха коренно.
Тази ракия от 10 години е все с един и същи аромат, цвят и вкус, което ме навежда на мисълта за ''есенция, вода и боя''.От едно и също грозде АЗ вадя всяка година различна ракия, к'ва е тази магия да се вади все една и съща ракия от винпромските не знам.



:) че нали това име работата на хората... навремето (когато все още пиех ракия) имаше една ракия "стария дъб" или нещо подобно... всеки месец беше различна... няма нищо по-добро от постоянно качество с което ние всички като потребители да свикваме и да не се съмняваме всеки път дали не ни играят. При вината нещата стоят малко по-различно и може да се получат вариации в годините докато при ракиите работата на хората и техниката помагат за постоянството на резултатите. дори и при вариации в аромата и вкуса, постоянната работа с еднотипни по вид, старост и изпичане бъчви коригира нещата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 13:26 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
е...да се вземат всички лозя в Бг да се умножат по 2 пак няма да може да се добие този концентрат от тях който се бълва на пазара...
А това за бъчвите звучи като приказка направо...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 14:19 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
с обемите не съм запознат и като не съм наясно, не мога да коментирам. бъчви обаче има. пак казвам - вкусов и ароматен профил най лесно се променят с дървесина.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 14:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
lambri написа:
вкусов и ароматен профил най лесно се променят с дървесина.

До степен тонове еднакви партиди ?Това уеднаквяване се постига с бъчви?...или дъбов екстрат?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 20:03 
Offline

Регистриран на: 29 Май 2008, 17:49
Мнения: 150
Както казах:
lambri написа:
с обемите не съм запознат и като не съм наясно, не мога да коментирам. бъчви обаче има. пак казвам - вкусов и ароматен профил най лесно се променят с дървесина.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 21:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
lambri написа:
Както казах:
lambri написа:
с обемите не съм запознат и като не съм наясно, не мога да коментирам. бъчви обаче има. пак казвам - вкусов и ароматен профил най лесно се променят с дървесина.

на еднаква начална суровина предполагам...,а именно спирта....иначе как да се получат идентични партиди при това с тонове...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 22:00 
Offline

Регистриран на: 27 Мар 2013, 19:02
Мнения: 2
Сега намерих материал по Темата- оказва се, че дестилата подлежи на "отлежаване", а не самата ракия след като е минала през серпентините... :datz: И все пак остава въпроса дали все пак се води отлежала ако дестилата е отлежал или ако самата ракия отлежава някъде си? КОГА се води отлежала?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 22:05 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
разликата между дестилат и в случая ракия е само в градусите...дестилата отлежава между 60-75%...тоест и двете принципно са минали през серпентината.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 22:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
ilu6a написа:
lambri написа:
вкусов и ароматен профил най лесно се променят с дървесина.

До степен тонове еднакви партиди ?Това уеднаквяване се постига с бъчви?...или дъбов екстрат?

Тук да си признаят технолозите,но едва ли,щот ще отидат на борсата.Отговора е във второто,не че няма бурета...при такова количество на пазара,ракията няма начин да не е различна понякога.Намерили са му цаката..иначе Ламбри е прав,аз вече 4 сезона пия една и съща ракия отлежала във френско буре,правена от различен вид червено грозде


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2013, 21:16 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Никъде нищо не отлежава, за жалост всичко е химия.
Визирам всичко под 20 долара,Братята Македонци и Сърби може да имат някои партиди
но едва ли ще уцелиш точната да си купиш.За истинско Аз разбирам произведеното от мен/ вас/, ръка да пипне, око да види са казали старите хора....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима