Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Последно посещение: 25 Апр 2018, 20:16 Дата и час: 25 Апр 2018, 20:16

Часова зона: Европа/София [DST]

 [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2009, 16:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 20 Авг 2008, 21:22
Мнения: 99
Местожителство: Монтана БГ
Махмурлукът е синдром с медицинското име "Веисалгия" (Veisalgia), сбор от неприятни симптоми, които се появяват обикновено на следващата сутрин след злоупотребата с алкохол.

Какви могат да бъдат симптомите на махмурлука?
Главоболие
Сухота в устата
Болезнена чувствителност към ярка светлина
Болезнена чувствителност към силен шум
Диария
Загуба на апетит
Треперене
Гадене и повръщане
Общо чувство за неразположение
Тежка умора и обща слабост
Безпокойство
Нарушен сън
Повишена телесна температура
В случай че се събудите след тежка нощ и усещате два или повече от горните симптоми е много вероятно да не сте настинали, а да сте подвластни на махмурлук. Когато сте в такава ситуация, е добре да сте наясно какви са биохимичните причини да се чувствате ужасно, за да можете да излезете по-безболезнено от ситуацията.

Биологични причини за появата на махмурлука
Махмурлукът е разнороден синдром, т.е. различните хора усещат комбинация от различни негови симптоми според това на какво се дължи пост-алкохолното явление.

Подтискането на вазопресина
Вазопресинът (антидиуретичен хормон), който се произвежда от хипофизата в мозъка, бива подтискан при консумацията на алкохол. Резултатът е нарушен цикъл на течностите на организма, при който бъбреците изпращат детоксикираната вода в пикочния мехур, вместо да я върнат в тялото за нов цикъл. Така пиещият бързо извежда от тялото си сравнително голямо количество течности за всеки нов милилитър приет алкохол. Честото уриниране води до загуба на соли и часове по-късно до дехидратация. В опита си да възстановят нормалната си работа, свитите органи се конкурират помежду си и крадат вода от мозъка, а последният се свива. Това кара мембраните на клетките на мозъчната кора, които са свързани с вътрешността на черепа, да се опъват и да причиняват на махмурлията неимоверна болка при всяко движение. Обезводняването е отговорно и за скованите и отслабнали мускули, треперенето, мускулните крампи и сухотата в устата.

Ацеталдехидът
Ацетилдехидът е продукт в алкохолния метаболизъм, а също и важен антигерой в нашата алкохолна сага. Това вещество се произвежда в черния дроб, когато алкохолът се разпада под въздействието на редица ензими. Всичко протича добре, докато количеството на алкохола е малко, но когато то нарасне, ензимите започват да недостигат и се налага ацеталдехидите да чакат, а с това се удължава времето, през което те нанасят своите поражения върху метаболизма на хепатоцитите (чернодробните клетки). Едно от ключовите вещества, нужно за правилното протичане на процеса по детоксикация, е глутатионът - един от най-мощните телесни антиоксиданти. Количествата му обаче се изчерпват много бързо и процесът се забавя допълнително, защото на черния дроб му се налага да синтезира нов глутатион, а през това време в кръвта продължават да циркулират токсини.

Тук е важно да се отбележи, че има полови различия в справянето с алкохолните въздействия, които са против нежния пол. Фактите сочат, че дамите притежават по-малко глутатион в резерв, както и по-малко от ключовия ензим ацеталдехид дихидрогеназа. По-тежките мъже пък (според активното тегло) се справят с първичната детоксикация по-добре от по-леките и неспортистите.

Глутаминово обновяване

Някои от най-тежките симптоми: общото чувство за отпадналост, бунтуването на стомаха и гаденето и умората се отдават на т.нар. глутаминово обновяване, в следствие на алкохолната интоксикация. Глутаминът е основен източник за производство на глутатион, а от друга страна сам по себе си се явява важен стимулант за клетъчния метаболизъм на всички органи. Пиенето на алкохол подтиска синтеза му, затова след като алкохола напусне кръвта, тялото превключва на режим синтез. Високите нива на глутамина обаче стимулират активността на мозъка, като му пречат да навлезе във фаза на дълбок сън, който е необходим за редица оздравителни процеси.

Алкохол подобни субстанции ("Congeners")
Това са група вещества, които се съдържат в тъмните алкохоли (уиски, бренди, бърбън, текила, тъмните ликьори и най-вече в червеното вино). Понеже различните алкохоли съдържат различно количество и различни типове "биологични замърсители", смесеният прием на алкохол води до махмурлук с по-широк спектър от симптоми. Въглеродният двуокис в бирата пък допълнително натоварва процеса, като не дава време на тялото да произвежда достатъчно бързо нови ензими и глутатион. Това прави комбинацията бира и тъмен алкохол просто мазохистична.

Метиловия алкохол - бичът на домашната реколта

Метиловият спирт е най-опасното съединение в алкохола, което е резултат от лошата дестилация на напитката. Лошият контрол върху машините за производство на домашната ракия, водка или вино понякога води до смъртни случаи или ослепявания в резултат от приема на метанол.

Как да спрем махмурлука?
Все още няма докрай изпипан метод за предотвратяване на щетите от алкохола. Сред най-ефективните неща за облекчаване на махмурлука е компенсиране на дехидратацията още същата вечер преди сън. Това става като се изпива голямо количество (1-2 литра) нискоминерализирана (трапезна) минерална вода.

Добри идеи за превенция и облекчаване на махмурлука
Пиене на празен стомах? Факт е, че наличието на храна, съдържаща въглехидратна матрица (бавен, бърз и умерен източник на въглехидрати) и мазнини, подобрява механизмите на защита от интоксикация при съпътстващ прием на алкохол. Иначе казано: "Без мезе не бива да се пие!"
Подведени от бавното настъпване на опияняващия ефект на алкохола, пишман пиячите пият още и още, чувствайки се "трезви". Тук мезето изиграва лоша шега, като подвежда пиещия да изпие повече от желаното. Изводът е, че 100 мл. водка на гладно са по-малко вредни от 200 мл. водка и пакет фъстъци.
Консумирането на богата на енергия и цистеин храна на закуска след тежката нощ. Яйцата са добър избор, подправете ги с калиева сол. Чаша пресен плодов сок също е се отразява добре.
Разредителните напитки са важни за компенсиране на обезводняването, особено при прием на концентрат. Затова коктейлите са по-безопасен вариант от "твърдото" гориво.
Добавки и вещества, повлияващи симптомите на махмурлука
Приемът на витамини и минерали час преди забавната част облекчава симптомите на махмурлука на следващия ден.
Приемът на изотонична напитка заедно с алкохола, доставя ценни минерали на тялото и се бори с ефекта на обезводняването.
Приемът на аспирин преди лягане и рано на следващата сутрин облекчава махмурлука.
Приемът на антиоксиданти, включително на глутатион омекотява махмурлука.
Сутрешният приемът на комплексни аминокиселини или глутамин и цистеин намалява тежестта на глутаминовото обновяване и подобряват възстановяването.
Митове и много лоши идеи за справяне с махмурлука
Прием на кафе, енергийна напитка с кофеин. Приемът на подобни напитки по време на пиене влошава махмурлука повече от приемът им на следващата сутрин. Това е факт.
Студен душ рано сутрин - това е много лоша идея! Адреналинът влошава симптомите на махмурлука, а загубата на топлина води със себе си мускулните крампи в и без това обезводнените мускули.
"Клин, клин избива!" - макар и облекчаващ симптоматиката, това е вариант, водещ към алкохолизма. Тази практика не дава възможност на тялото да се възстанови от алкохолната интоксикация. Пропуснете този експеримент.
:idea:

_________________
Казват,че алкохола не решава проблемите.
И млякото не ги решава,но никой не го е казал!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2009, 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2008, 22:40
Мнения: 567
Местожителство: някъде в Хейтърландия
Браво колега,много добър мат"риал,абе де"т се вика:като вино от преврели джибри!!!Забелязвам в последно време все по-малко махмурлук ме гони,и май не е на добре,макар че се случва да се подхлъзне човек-човещинийка си е все пак.
Наздраве и да пиете с густо и мезе!!! :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2009, 20:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Браво baiatia след тази изчерпателна тема можеш да сложиш пред името си титла "доцент Баиатиа" БРАВО :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2009, 03:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Фев 2008, 17:32
Мнения: 552
Местожителство: г. Русе
и аз се присъидинявам към мнението на колегите с едно малко по семпло ЕВАЛА. все имах няква обща култура (а и опит) за махморлукът,но тук всичко е описано :lol: по академичен начин :lol:

_________________
Ну амбич, ну погоди!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2009, 08:48 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 271
Местожителство: Хасково
Локумите

Назначиха Ганя Гущеров за общински бирник в село Каменяк. Средна възраст човек, значи, женен, неосъждан, лявото му ухо пробито, но три години стоя без работа, та заприлича на сиромах Лазар.
Като го изпращала жена му, вън до пътната врата му прочела конско евангелие:
- Това, дето ти рекох, ще ти го повторя: Започваш пак служба да служиш, ама мисли за тебе, за мене, че най-много за децата. Кротко, внимателно и чукне ли часът, на масата да бъдеш. От къщи - в канцеларията, от канцеларията - в къщи. Никакви кръчми, никакво пиене! Ни вино, ни ракия, ни коняк, ни ром! Нито глътка, нито капка, че сръбнеш ли веднъж, отиде ти службицата и аз не мога го понесе. Или ще се удавя, или ще се обеся. Тъй да знаеш, казвам ти го. Не мога го понесе...
Клима с глава Ганьо Гущерът, съгласява се по принцип с преждеговорившата и клетва дава да се води точ в точ с конското евангелие и поема с торбата към Каменяк.
Пристига в селото, посрещат го сърдечно и нали пустата му служба е важна и засяга населението по паричната част, всеки иска да се запознае, приятел да му стане и всеки го дърпа, значи, към кръчмата за почерпка.
- Да идем да сръбнем по едничко за добре дошъл, г-н бирник!
- Да му опънем по чашка, г-н Гущеров!
- По едно коняченце с лимонче така... много е питателно преди обяд...
А той, човекът, се бори със съвестта си, калява си волята и се противопоставя енергично. - Не мога, вика, братя, не пия! Съжалявам, вика, но от пеленак не съм слагал такива неща в устата си. Не, вика, че убеждението ми е такова, а просто на просто организъм. Извинявам се, но не мога. Съжалявам. Виж, ако чак пък толкова настоявате, едно локумче мога да взема.
- Дай един локум на госта бе!
- И от мене един, но по-голям да е!
Дъвче си Ганьо втвърдените локуми, преобръща ги из устата си, сякаш яде живи водни жаби, и продължава да упорствува и да се бори.
Днес тъй, утре тъй, докато почна да слабее и да му се вие свят от въздържание. Слабее човекът, пусталее и туйто.
Един ден, като му причерняло, си рекъл на ума: «Досега търпях, търпях, ама отсега, рекъл, да прощават и жената, и децата, и службата, и държавата. Ще наредя да ми носят тайно винце от Голо бърдо, рекъл, и ще си го къркам вечерно време в къщи. Ще пусна пердето, ще му седна, та да става, каквото ще. Защото и тифус върлува из селото, рекъл, и война се е задала, и умирачка има на тоя свят.
Нагласили се с хаджи Донча от Голо бърдо. Той, значи, ще му праща с момчето по една дамаджана и ще казва, че е оцет, а Ганьо ще внася парите срещу данъка му. Натурално изплащане, значи. Тайно и под клетва.
Денем, кога е с приятели, един вид с локуми, бели сладка и шоколадчета, а вечер - черно винце; денем - демагогия и заблуждение, а вечер - ох, на дяда!
Карал така наш Ганчо, изпълнявал новото разписание чак до свети Трифон Зарезан. Като дошъл тоя голям празник, цялото село се събрало в лозята. Отслужили поповете молитвата, благословили, подрязали лозята и се наредили всички около курбана. Хапнали колкото хапнали, дошло време и до сръбване. Пък вино, вино, едни тумбести дамаджани, едни шарени бъклици, едни калайдисани медници, та да ти е драго да гледаш. И никой не се сетил на наш Ганя локум да донесе, представете си!
Гледал той селяните как вирят бъклиците и как топят рунтави мустаци в белите медници, гледал и преглъщал на сухо, чак по едно време дядо Власи се обадил:
- А бе, бирниче, рекъл, поне за хатър на свети Трифона му дръпни един път бе! Такъв ден веднъж в годината бива, че може ли така?
А Гущерът маха с глава отрицателно и очите му се наливат чак.
- Ако има грях най-подире, на мене да го пише господ, ама сръбни си и не разваляй празника. Ами Свети Трифон е то. Я опитай моето винце. От стар мискет е. Само една глътчица.
- Хайде, хайде - намесил се и дядо поп Иван. - Благословено нещо е, божа кръвчица и нито е срам, нито е грях. Цукни му издебеличко, па ако умреш, аз съм насреща.
Ганьо Гущерът се подърпал, поопънал се още малко, па като се прекръстил, рекъл:
- Да става, каквото ще!
Поел с разтреперани ръце бъклицата от дяда Влася, дигнал я като бинокъл нагоре и дълго време оглеждал небето със затворени очи.
Пресрамил се, значи, човекът, поотпуснал се, че като му се отпушило гърлото - ха бре с бъклицата, ха с дамаджаната, ха сега пък с медника, - насмукал се като муха на волски корем и ги настигнал. Завило се след това едно хоро, зачупили се ръченици, разиграли се, дето има една дума, старци и пеленаци. Че борби, че прескачаници, че тупкане на калпаци, че търкаляне по поляните, изпонапило се мало и голямо, а само наш Ганчо се държи и нищо му не става. Като се свършило виното, станал, отръскал се като куче от роса, оставил пияните да се търкалят и поел за село.
На другия ден стоят в кръчмата махмурлии селяни и си приказват.
- Брей - дума дядо Власи, - ний че бяхме втасали и прекиснали всички, и дума да не става, ама чудя се на бирника. Какво беше това негово гърло бе, какво беше това чудо! Стари и изпечени пиячи се осрамихме пред един човек, дето през живота си не е куснал ни вино, ни ракия. Чудна работа, знаеш! Чудна работа! Гледах го бе, пред мене стоеше и през цялото време пиеше юнашки и нищо не му стана.
Нено Керин, който си беше поръчал горчиво кафе, облиза дъното на чашата с дългия си език и рече важно
- И аз тъкмо за това мислех, дядо Власи. От локумите ще е. Сутринта, преди да идем в лозята, аз го почерпих един, горският го почерпи, Митьо Лелин му поръча и не зная кой още, но четири локума си подложи на корема и тогава дойде. От тях ще е сигурно. - И като си разкопча левия калцун и се почеса, добави: - Ама и аз вече ще си имам обица на ухото. Зададе ли се друг път такова пиене, ще туря в пояса пет-шест локума и тогава ще тръгна.
Четете ЧУДОМИР!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2009, 15:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Нещо интересно за поносимоста към алкохола http://www.lekar.bg/news-47/info-1006/% ... BB%D0%B0?/

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2009, 23:41 
Offline

Регистриран на: 02 Юли 2009, 07:16
Мнения: 16
Местожителство: София
Научно_да,практически_не.(водка вместо уиски)да_aма_не.Един_познат_навремето_домъкна_една бутилка френско уиски (дето не боли глава от него) та на другия ден се събуди в пироов със счупена глава (наслизане от трамвая).
Така че внимавайте какво пиете и по колко!!!!!!!!!!!!!!!
Извинявам се за тиретата, нещо големия клавиш прави мизерий (черпих го едно купешко...........).


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2009, 12:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 04 Сеп 2009, 20:45
Мнения: 86
Местожителство: РУСЕ
БОЛИ МЕ ГЛАВАТА,ДЕБЕЛАТА ГЛАВА.

- Помислете за утрешния ден и какво ви предстои да вършите през него.
- Първото и най-важно нещо при пиенето е винаги да се яде нещо мазно, преди да се започне запоя. На гладно е смъртоносно да се пие голямо количество алкохол.
- Не трябва да се смесват питиетата. Пиенето на повечко вино след ракия, бири... е убийствено.
- Замезването със стабилни мезета (месо, сланина, салам, шишчета, пръжки...) е важно.
- Салатите и трушиите разкарват вкуса на ракията или водката, но нямат ефекта на месните мезете. Кока-колата върши същата работа.
- Не пийте на екс и бързо. Не е необходимо да се правите на мъж излишно.
- Танцувайте, моткайте се насам натам, стойте дори прав и по-трудно ще ви хване действието на алкохола.
- При големи запои е необходимо да се проветрява често помещението. Цигареният дим допълнително ускорява ефекта на алкохола.
- Необходимо е да си знаете "коловоза".
- Не скачайте на дълбоко, ако не можете да плувате.
- Ако усетите, че ще "паркирате обяда", спрете яденето и пиенето, излезте на чист въздух.
- Хапнете нещо сладко, след като спрете да пиете.
- Ако е възможно, приберете се пеша от кръчмето или дискотеката.
- Преди да легнете да спите, минете през едното място и друснете крушата.
- Отворете прозореца и проветрете хубаво стаята. Спете на отворен прозорец през лятото. Кислородът най-много помага след напиване.
- Ако имате възможност, дишайте известно време чист кислород. Малко хора могат да си го позволят, но този трик върши чудеса.
- Сутринта като станете, отбийте се пак през едното място.
- При възможност, вземете душ.
- НЕ ПИЙТЕ ВЕДНАГА СЛЕД СТАВАНЕ ВОДА. Връщате се на изходно положение.
- Закусете. Паста, вафла, торта, филия с маргарин... Шкембе чорбата, Сокът от киселите краставички вършат също много добра работа.
- Малко по-късно, едно не много студено кисело мляко изяснява картината пред очите ви.
- Ако можете да си позволите, легнете пак и поспете.
- На работното място дъвчете дъвка. Като говорите, внимавайте да не дишате директно в лицето на шефа и колегите. Най-малкото, правите лошо впечатление.
- Ако ще шофирате, не тръгвайте веднага.
- Ако пиете кафе с цигара, огледайте се за тоалетна наблизо. Почти е сигурно, че ще ви се наложи да я използвате.
- Носете слънчеви очила. Ще се чувствате по-комфортно зад тях през слънчев ден и няма да приличате на Терминатор с кървясалите ви очи.
- Стремете се на не залитате и с нищо да не показвате, че ви е бил повечко алкохола през предната вечер.
- Правете бавни движения, не бързайте с решенията, защото в повечето случаи те ще са неправилни.

Изпратено след 6 минути 24 секунди:
Причините за махмурлука са няколко. Етанолът е диуретик и като такъв има дехидратиращ ефект, на което се дължат главоболието, силната жажда и умората. Дехидратацията кара мозъка да се свие съвсем леко, като това отдалечава мозъчната кора от черепа. При този процес се задействат рецепторите за болка по повърхността на мозъка и това е друга причина за главоболието. То може да бъде смекчено ако се пият обилни количества вода преди и след консумацията на алкохол. Алкохолът е също така отрова на клетъчно ниво, и неговото въздействие върху стомашната тъкан е вероятната причина за гаденето.

Друг фактор са остатъчните продукти при разграждането на етанола чрез две химични реакции, подпомагани от ензими, които се образуват в черния дроб. Етанолът се преобразува в ацеталдехид (чрез ензима alcohol dehydrogenase), след което се превръща в ацетат (чрез ензима acetaldehyde dehydrogenase). Ацеталдехидът и ацетатът са слабо токсични, допринасяйки за махмурлука.

Двете споменати по-горе реакции също изискват преобразуването на NAD+ в NADH. За да може да обработи прекомерните количества NAHD, черният дроб отклонява киселината pyruvate от останалите процеси които я използват. Един от тези процеси е синтезът на глюкоза, а когато този процес е нарушен, черният дроб не успява да снабдява своевременно с глюкоза тъканите и най-вече мозъка. Глюкозата е основната енергийна суровина за мозъка, и при недостига ѝ се наблюдават някои от типичните симптоми на махмурлука – умора, слабост, промени в настроението, понижени внимание и концентрация.

Следват няколко неврологични ефекта. Пречистването на мозъка от депресантното влияние на алкохола вероятно е причина за повишената чувствителност към светлина и шум.

Счита се че наличието на други алкохоли (като метанол) и вторични продукти от алкохолната ферментация влошават симптомите на махмурлука; вероятно на това се дължи факта, че при консумация на дестилиран алкохол (като водка) махмурлукът е значително по-слаб.

Някои хора смятат, че наличието на захари в алкохола (предимно при коктейлите) влошава махмурлука.

Пренасищането на организма с никотин често влошава махмурлука; пушачите са склонни да пушат значително повече под влиянието на алкохол.

Генетиката също играе роля. Някои хора доста рядко (дори никога) не са изпитвали симптомите на махмурлука, без значение на поетото количество алкохол.

Не трябва да се игнорира и психосоматичната природа на махмурлука. Ако човек очаква махмурлук, много е вероятно да изпита такъв.

_________________
В бирата е силата,във виното мъдростта,а във водата-микробите.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2009, 20:54 
Offline

Регистриран на: 03 Мар 2008, 11:41
Мнения: 31
Местожителство: Bulgaria
Колеги,
Винаги когато се прекалява с алкхол следва махмурлук!
Това не се преодолава с някакви странни рецепти!
Бил съв свидетел и съм експериментирал върху себе си за най-бързите начини за преодоляване на махмурлука. Извода е следния: всичко зависи от метаболизма на отделният организъм. Няма универсална рецепта! Колкото по-малко си пил, толкова по-бъро ти минава! И най добрия лек е сънят!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 00:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1887
Местожителство: Varna
Най-добро лекарство за махмурлука са трите С или ССС.
Спане; Сране; Супа.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 01:59 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1957
Местожителство: София
:lol: Петьо, ти уцели проблема в окото :lol:

Трите "С" трябва да включа в мотото на сайта :thumbs1:

При пиене на алкохол, не трябва да забравяме и безалкохолното. Аз съм привърженик на минералната вода и отпиването от нея вечерта, ми спестява главоболията на сутринта...

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2010, 13:08 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2007, 14:40
Мнения: 195
Вече два пъти опитах и за мен резултатът е отличен:
След пиене на алкохол, изпивам голямо, колкото мога да погълна,количество ВОДА.
На следващият ден не усешам никакви отрицателни последици от изпитият алкохол, единствено се досещате, че се увеличава преминаването през тоалетната

_________________
Любител на войната и мира ;инженер-конструктор и изследовател на социалните,груповите и човешките отношения ; хирург на човешки души ; ядосвач;престъпник на мисълта


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2010, 13:58 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 6861
Местожителство: София
Медицински доказано и изследвано е ,че ударната доза яйчен протеин ,след фиркане :megagrin: (пържените яйца)помагат за свързването на свободните хидроксилни групи....

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2011, 07:14 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 311
http://www.dnes.bg/mish-mash/2011/12/10 ... ara.146096
Предлагам Наско да се жертва и да каже действа ли или не? Ангажирам се да възстановя изпитите количества алкохол (употребени с експирементална цел от Наско и компания щото е кофти да се отрежеш сам :megagrin: ) както и разходите за закупуване на лекарството.....

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
  
 
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2011, 12:28 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1957
Местожителство: София
Цитат:
... съдържа 500 милиграма аспирин, 60 милиграма кофеин и антиацид...


Би трябвало да е подобно на Alka-Seltzer + силен черен чай

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
  
 
 [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София [DST]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима