Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:31

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Литература
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2009, 17:13 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
ако някои разполага с някаква литература нека даде заглавия ,от каде се е сдобил с нея и разни такива неща

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2009, 12:52 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
за какво по точно литература


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2009, 21:55 
Offline

Регистриран на: 20 Сеп 2008, 22:20
Мнения: 34
Местожителство: Асеновград
за всичко свързано с ракията и виното

_________________
Има ли будали работата върви


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009, 09:28 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5786
Местожителство: София
от тук си поръчвам книгите
http://www.book.store.bg/search?srchstr ... re=2&sin=1
в сайта, на търсене като напишете Лозарство и Винарство, например(тази книга си я купих) излизат доста неща.
Изключително коректни и точни с доставката!
а ето тук има много за четене онлайн
http://lozarstvo.start.bg/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 12:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Постарах се за любителите на форума Производство на вино при домашни условия
По нататък и др.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Последна промяна petiomalchev на 31 Юли 2009, 07:00, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 14:42 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
Добра книжка - синтезирана и полезна.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 21:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Браво има какво да се чете и какво да се научи.Това не е за един дъх то е на екс по малко но редовно и когато трябва.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 06:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Ето и една книга, как руснаците си правят ракия: САМОГОН

Изпратено след 7 часа 15 минути 29 секунди:
И още една книга за домашното вино, с малки разлики от първата но е интересно да се прочете заради това че всеки майстор си има свои тънкости. Книгата е в две части защото не можах да я кача цялата:
1. ПЪРВА ЧАСТ
2. ВТОРА ЧАСТ

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 15:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 25 Юни 2009, 16:51
Мнения: 15
Местожителство: Варна
Тази руската е страшна! От нея съм черпил доста информация. :wink:

_________________
La fee verte ... Ще се моля за душите ви...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2009, 21:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Днес си купих една кнмига "ДОМАШНИ КАЗАНИ ЗА РАКИЯ практическо ръководствоза изработка и употреба" на СИМЕОН ДОЧЕВ.
Останах разочерован книгата е 80 страници общи приказки хаиде да има 10 страници полезни от които може да научиш нещо.
СИМЕОНЕЕЕ.. върни ми шесте лева :x

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2009, 19:18 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Ето един интересен руски сайт. Има доста информация, а от библиотеката можеш да си изтеглиш литература на руски. http://www.ovine.ru/spirit/index.htm


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2009, 06:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Как да си направим дестилатор
Книгата е в pdf формат и е на англииски ето и помощник за превода http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#

За хубава ракия съвети за по добра ракия

Приготвяне на алкохол в домашни условия книгата е на руски

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2009, 23:34 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: В МАГАДАНСКИЯ ИНСТИТУТ ОТКРИЛИ ФОРМУЛАТА НА ЩАСТИЕТО ТЯ НАПЪЛНО СЪВПАДАЛА С ТАЗИ НА ЕТИЛОВИЯ АЛКОХОЛ :lol: :lol: :lol:

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2009, 14:35 
Offline

Регистриран на: 14 Юни 2008, 18:46
Мнения: 5
Местожителство: Варна
Ето ви една страница от която сам научил много за производството на алкохол в домашни условия. http://homedistiller.org/. Който не знае английски може да си го преведе с googletranslate. Даже има вазмойност да си изтеглите целият слайт на компютара си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2009, 20:45 
Offline

Регистриран на: 03 Мар 2008, 11:41
Мнения: 31
Местожителство: Bulgaria
sioz написа:
Ето ви една страница от която сам научил много за производството на алкохол в домашни условия. http://homedistiller.org/. Който не знае английски може да си го преведе с googletranslate. Даже има вазмойност да си изтеглите целият слайт на компютара си.



До всички!
Не следвайте руските рецепти за производство на алкофхол! Почти навсякъде те са свързани с утопребата на дрожди, които би следвало по много бърз начин да разгродят захарите и да произведат алкохол!
Практиката обаче показва друго! Може и да има начини за бързо производство на алкохол, обаче това което нашите деди са установили в своя опит е най-добро! Съдържанието назахар се контролира със захаромер.Ако не разполагате с такъв приемете, че 35 дни при подходяща темп ература от 20 градуса по целзий са благоприятни условия и са достатъчни за да протече правилно ферментационния процес. Това твърдение не е абсолютна истина, но когато нямате с какво да сравнявате можете да го приемете за истина. Ще произведете алкохол, който може би няма да е най-идеалния но в голяма степен ще се доближава до него.
Давайте мнения, но да са собствени, а не да почиват на чужд опит!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима