Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 10:16

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2014, 12:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 229
Така тук публикувам снимка на нещото с което изпразвам казана след като се свари ЕЛИКСИРА .......
Прикачени файлове:
ДИВАЙСА.JPG


публикувайте ваши решения които Ви улесняват ... в тази приятна дейност :)

Гледайки решенията на другите ВИНАГИ може да се появи добра идея


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2014, 14:02 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1841
Местожителство: София
За целта добро решение е и ежекторната помпа. На стругче може да се извърти преди да се стопли казана. Предимството е, че е вечна, няма подвижни части, задвижва се с вода от чешмата и не ѝ трябва ток.


Моля, регистрирайте се, за да виждате прикачените файлове и снимки.

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2014, 12:44 
Offline

Регистриран на: 24 Юли 2009, 16:28
Мнения: 266
Местожителство: Варна
hanibal написа:
Така тук публикувам снимка на нещото с което изпразвам казана след като се свари ЕЛИКСИРА .......
Прикачени файлове:
ДИВАЙСА.JPG


публикувайте ваши решения които Ви улесняват ... в тази приятна дейност :)

Гледайки решенията на другите ВИНАГИ може да се появи добра идея

Това помпа от пералня ли е? Как се справя с гъстака и високата температура на мат'рала? Аз като изпразвам на сутринта чорбата е гореща и вдига пара! Колко време може да работи без прекъсване?
Имам 2 броя такива помпи.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2014, 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2013, 23:29
Мнения: 229
С гъстото се справя сравнително добре ... ако не засмуче костилка случайна .... за да не е гъсто от другия маркуч тече вода ..... тя и разстудява мат'риала за да не е горещ и гъст ... бачка непрекъснато час примерно без проблем ....а АКО изгори слагам следващата ..... матриала които изварявам в момента е кайсии джанки и сливи ..... с това се справя с круши не иска :) помпата е от някаква пералня ама спомен няма каква точно .....

_________________
Бирата сутрин е не само вредна , но и полезна!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2014, 14:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Ное 2013, 23:42
Мнения: 853
Местожителство: Плевен
Най-лесния начин с който действам аз,не ви трябват никакви помпи:парче маркуч 3-4 метра около Ф 50,каквото намерите.Слагате го в казана,от другата страна слагате маркуча от чешмата,ако трябва уплатнявате с парцалче ;)
Пускате вода докато спре да излиза въздух от маркуча потопен в казана,изчаквате още 4-5 секунди,вадите маркуча с чистата вода и всичко изтича.100 л. казан се точи за 2-3 мин.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима