Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 09:23

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 18:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 583
Привет колеги! Бесен съм! Там където са ми казаните от три дни няма вода, кмета е съобщил, че още четири няма да има, ужас. Кашата също е готова от три дни, джанки. Имам 200 литра варел, ако му сложа 8 метра ф20, ще ми стигне ли за едно изваряване без да се сменя водата. Казаните са два-70 и 100 литра.
Друго, кашата след прецеждане ще излезе около 120-130 л. Имам 18 литра ракия, която съм решил да преваря заедно със сока. Ако я сипя, дали ще е достатъчна да запази сока от вкисване докато оправят проблема.

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 19:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2013, 22:26
Мнения: 552
За 80 литра зареден материал при мен отива 400 литра вода .Ако можеш да се запасиш с половин тон ще стане работата, ама си е хамалогия- трябва да отливаш топлата , да вкарваш студена. Абе ако си на зор и с кофа ще се оправиш.Ако сложиш ракията в джибрето тя ще го консервира със сигурност и може да изчакаш.Успех.

_________________
Който разбрал - разбрал...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 19:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Сеп 2011, 21:44
Мнения: 917
За 70 л казан мисля, че ще ти стигне . Моя беше 9о л, но пълних 70 л полезен обем и ми стигаше до края. И моя охладител беше 200 литров бидон, но серпентината беше с дължина 7 м - Ф18 мм. То зависи и колко е студена водата в началото на процеса. Ако бидона ти е на слънце и водата е 40 гр. няма как да стане.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 19:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2501
Местожителство: ''Survivor'' България
pentco написа:
Привет колеги! Бесен съм! Там където са ми казаните от три дни няма вода, кмета е съобщил, че още четири няма да има, ужас. Кашата също е готова от три дни, джанки. Имам 200 литра варел, ако му сложа 8 метра ф20, ще ми стигне ли за едно изваряване без да се сменя водата. Казаните са два-70 и 100 литра.
Друго, кашата след прецеждане ще излезе около 120-130 л. Имам 18 литра ракия, която съм решил да преваря заедно със сока. Ако я сипя, дали ще е достатъчна да запази сока от вкисване докато оправят проблема.

Не си заслужава да прецакаш цяла година за 4 дена.
консервирай материала с тези 18 л ракия и чакай водата....

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 19:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2012, 19:04
Мнения: 583
Водата ще я взема от реката, студена ще е, но сега си мисля, че докато направя всичко ще мине още време, което нямам. Ще послушам Мони. Утре рано тръгвам да спасявам положението, ще прецеждам и слагам ракията, дано не е късно.
Лятото често изчезва водата, понеже съм крайна точка, всеки полива градини и при нас я дойде през нощта я не.По това време обикновено няма проблем, но тази авария ме изненада.
За догодина реших, ще взема хидрофор, някаква цистерна 4-5 кубика, колкото да изкарва проблемите и пей сърце. Това ме посъветва и колега преди две години, замислих се, но днес утре и така.
Благодаря на отзовалите се!

_________________
Ако нещо не се лекува с ракия, значи е нелечимо.
Никога, на никой, и за нищо...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2014, 20:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
80-100л джибра изварявам с охладител 200л варел на който подменям горния слой,като при това отиват не повече от 100-150л вода,това при 25градуса външна температура.
Изчаквам водата във охладителя да се стопли(гореща)на 30-40см в дълбочина от повърхността и подменям само горещия слой-така 3 пъти.
Това е точно,тъй като където изварявам нямам вода и се налага да си донасям.

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: проблем!
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2014, 19:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Фев 2013, 19:40
Мнения: 60
pentco написа:
Привет колеги! Бесен съм! Там където са ми казаните от три дни няма вода, кмета е съобщил, че още четири няма да има, ужас. Кашата също е готова от три дни, джанки. Имам 200 литра варел, ако му сложа 8 метра ф20, ще ми стигне ли за едно изваряване без да се сменя водата. Казаните са два-70 и 100 литра.
Друго, кашата след прецеждане ще излезе около 120-130 л. Имам 18 литра ракия, която съм решил да преваря заедно със сока. Ако я сипя, дали ще е достатъчна да запази сока от вкисване докато оправят проблема.



Колега, не се шашкай! За 3-4-5,че и за 15 дена материала ти ако е направен читав няма да се вкисне. Слагай хубави капаци, стягай скобите или с каквото там го осигуряваш и като дойде водата си вари спокойно. Варил сьм материал от сини сливи на следващата година и си докара горе долу рандемана който получавахме и предни години...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима