Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 02:08

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 16:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
krissy_sf написа:
А за самия район съм си направила всичките проучвания, нужни за да разбера дали е изгодно да се отваря казан...

И изгодно ли е? :)
От гледна точка на клиента примерно 45 лв. цена за дестилация на 500 л материал не е лошо. За услугата. И по груба сметка още около 600 лв за акциз (щом става въпрос за маркетингов план, трябва всичко да е на светло, нали така?).
И се явява проблем - няма такива клиенти :verzweifelt:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 16:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
A'ве не е баш така. всяко семейство има право на 1200 алкохолни градуса или по просто казано 30 литра на 40 градуса;Тук има вратичка в закона която казва за семейство се води всеки навършил пълнолетие, или по просто казано баба дядо 1 сем. аз жената друго, децата още две сем.
ето ти ги 120 литра.Важното е казанджията да си води добре сметките.... :D
Пс и от къде ги извади тия 600лв. акциз :?

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 17:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Абе закръглих го на 5 лв акциза :lol:
Добре де, аз знам, че и тия 30 л се облагат с 550 лева за 1 хектолитър чист алкохол или 2,20 лв. за литър 40-градусова ракия. От там нагоре за всеки литър над 30 л трябва да се заплаща пълната акцизна ставка от 1100 лева за 1 хектолитър чист алкохол или 4,40 лв. за 1 литър 40-градусова ракия. Или ми е стара информацията :? Както и да е, мисълта ми е, че ако са прескочили лимита от 30л и трябва да плащат пълен акциз, клиентите ще се дръпнат и обектът ще е губещ.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 18:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
бай Танас написа:
Както и да е, мисълта ми е, че ако са прескочили лимита от 30л и трябва да плащат пълен акциз, клиентите ще се дръпнат и обектът ще е губещ.

И тука не си прав. В закона пише ;;(не ми се търси сега) заплаща се акциз над този праг.
Защо е така;Защото никой не е луд да пише в бележката на казанджията над 30 л.
всички пишат до позволеното и после пускат нова бележка за акциза.
Аз лично съм го правил това преди години, с което навлякох големи проблеми на казанджията
в административен характер(писа като луд) някакви справки :D от тогава си събирам бележки
на разни баби, вуйчовци и тн. да се вместя в рамките на закона.
пс. А от'кат си направих колонката и този проблем изчезна..... в Русия съм, в Русия съм.... :lol:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 19:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
То е ясно - имаш крава, пиеш мляко :D
Ама Г-жицата търси помощ, а как да и помогнем? :nixweiss:
Нали трябва да прави икономическа обосновка за дипломна работа. Просто не виждам как ще върже теорията/закона с практиката/действителността...
Айде :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 19:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
бай Танас написа:
Ама Г-жицата търси помощ, а как да и помогнем?

Най вероятно е да си избере нова тема докато е време :lachtot:
То ние не можем да се оправим , камо'ли тя :lachtot:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 21:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
MONI BARONA написа:
И тука не си прав. В закона пише ;;(не ми се търси сега) заплаща се акциз над този праг.

И къде го пише това, че до 30л няма акциз?
Закон за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) Чл. 31. ал. 5 и 6.
5. за етилов алкохол - 1100 лв. за 1 хектолитър чист алкохол;
6. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г.) за етилов алкохол (ракия), произведен в специализиран малък обект за дестилиране - 550 лв. за 1 хектолитър чист алкохол;
Също и в сайта на Агенция митници http://customs.bg/bg/pubs/4466
Акцизът се заплаща в обекта за дестилиране отделно от другите плащания за ползваните услуги. За платения акциз "казанджията" следва да издава отделен акцизен данъчен документ, който клиентът трябва да съхранява и да представя при проверка на митническите органи.

Гражданите имат право да произвеждат етилов алкохол (ракия) от грозде и плодове - собствено производство за тяхно лично и семейно потребление до 30 литра годишно на семейство. Това количество се облага с 550 лв. за 1 хектолитър чист алкохол, което прави 2.20 лева за литър 40 градусова ракия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2014, 22:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Здравей,Krissy_sf!
Образно казано си чешем езиците,но в думите ни има доста истина.
Първо да намерим казан но не от бай Хасан а от предприятие (фирма) легално.
Предлагам кооперация Бенковски защото имат интернет страница с обявени цени.
http://www.bencovski.com/bg/
До колкото видях цени няма :nixweiss: но може да се запита и то по интернет.
viewtopic.php?t=80
И при нас има инфо за официални производители.
Един казан е малко ако говорим за бизнес.
Два или по добре три- малък,среден и голям или малък и голям .
Ще се аргументирам,ракия не се вари целогодишно има мъртви периоди има и пикови.
Когато има наплив от"желаещи" няма да чакат защото "матриала" ще даде фира или ще се вкисне.
След като уточним броя на апаратите (казани) трябва да разберем на каква площ се събират,колко място заемат.
Важно е и с какво ще се загряват и за чия сметка ;) ,то е ясно че в крайна сметка клиента ще трябва да плати.
Варианти за загряване дърва, ток и газ, като дърва от клиента или от Казан ЕООД къмпани.
Цитат:
А за самия район съм си направила всичките проучвания, нужни за да разбера дали е изгодно да се отваря казан...

Е изгодно ли е?
Как да е важно е да се избере сграда за "казана" икономически не е оправдано да се строи нова излиза скъпо по добре е да се преустрои нещо налично и ако може евтино.
:muede: :sleep:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2014, 11:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Чл. 46. (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2007 г.) (1) В специализиран малък обект за дестилиране може да се
произвежда етилов алкохол (ракия) от грозде и плодове - собствено производство на физически лица, за
тяхно лично и семейно потребление само до 30 литра ракия годишно на семейство.
(2) В случаите, когато в специализиран малък обект за дестилиране се произведе етилов алкохол
(ракия) над количеството по ал. 1, регистрираното лице заплаща пълния размер на акциза.
бай Танас написа:
Това количество се облага с 550 лв. за 1 хектолитър чист алкохол, което прави 2.20 лева за литър 40

Пс. Хайде да не четем евангелието като Дявола....... :warn:
Ето и документите които трябва да се попълнят;;;

(3) Справката-декларация по ал. 2 съдържа:
1. трите имена, ЕГН и постоянен адрес на физическото лице;
2. количество и вид на предоставения ферментирал материал за дестилиране.
(4) В справката-декларация по ал. 2 физическото лице декларира, че предоставените ферментирали
материали от грозде или плодове са от собствено производство.
(5) Справката-декларация по ал. 2 се попълва в три екземпляра - първият екземпляр остава в
специализирания малък обект за дестилиране, вторият се дава на физическото лице и се прилага към
екземпляра на акцизния данъчен документ за лицето, а третият се предоставя от собственика или наемателя
на обекта на митническото учреждение по местонахождение на обекта, в срока на подаването на акцизната
декларация.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2014, 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Дек 2012, 14:57
Мнения: 2166
Местожителство: Пловдив
Мони, в првилника, който цитираш никъде не пише, че въпросните 30 л са ОСВОБОДЕНИ от акциз.
Напротив, чл. 31, ал 1 т. 6 от ЗАДС - 6. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) за етилов алкохол (ракия), произведен в специализиран малък обект за дестилиране - 550 лв. за 1 хектолитър чист алкохол;
И да ти кажа честно, на мен ми е все тая, а ти ако искаш да спориш, по-добре с някой казанджия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2014, 14:33 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2505
Местожителство: ''Survivor'' България
Добре де ако намаления акциз на 1л на 40гр е 2,20лв. то колко е пълния акциз???
И някой да ми каже плащал ли е акциз за 30те литра след попълване на декларацията.??
Пак повтарям..... след попълване на декларацията.....На пазара има ракии по 6 лева :shock:
И на мен не ми се спори...... :mocken:

:google: ZAKON_za_vinoto_i_spirtnite_napitki.html_.html
които иска да чете...... :buch: :buch:
И на мене ми е все тая......

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2014, 16:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 673
Най-напред предлагам някой /може и аз/ да вземе момето при следващото варене.Да вземе да подмаже казана,да спретне една салата,да пекне нещо на жарта,с две думи "ДА СЕ ЗАВЪРТИ" :cuinlove: около огнището.Че то без проверка казанджия става ли се?И наглеждайте огъня,брей! :liebhab:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2014, 18:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 28 Сеп 2008, 18:35
Мнения: 246
Местожителство: София
Е най на края се намери един човек с практическа насоченост, а не само теоретици. Стажа следва да е минимум 1м. и да се завери от комисия. :megagrin:

_________________
Всичко зависи от количеството!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2014, 20:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Дек 2010, 10:57
Мнения: 673
Orel написа:
Е най на края се намери един човек с практическа насоченост, а не само теоретици. Стажа следва да е минимум 1м. и да се завери от комисия. :megagrin:


То чудесно! Един месец! :blush: А "дъното на казана" дали ще издържи? :lachtot: Имам предвид първата цифра от ЕГН-то! :nixweiss: Защото всички неприятности и болести идват от там.Проверено!
И наглеждайте огъня,ей!Да не стане като в 13-та година войната! :furz:

_________________
Човек най-няма сметка,когато прави на хората сметката!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2014, 20:46 
Offline
Аватар

Регистриран на: 10 Апр 2008, 12:01
Мнения: 593
Местожителство: Пловдив
Вие хубаво си чешете езиците, но на мен ми се струва че цялата работа хич не опира до дипломна работа. Дори не смея да си помисля, че някой ще даде толкова идиотска тема. Не че е невъзможно, но ... силно ме съмнява.
Намирисва ми на добре познати въпроси, но поднесени по "правилния" начин ;)

_________________
Напитките в България - богатство и традиции!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима