Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 06 Дек 2016, 21:47

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2010, 05:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Наско я направи някоя снимка на казана, да видим за какво става въпрос. Мисля че тези тласъци идват от това че че серпентината ти е навита на гъсто и на места има обратен наклон.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2010, 17:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Действително имаше обратен наклон,точно преди края..ще кача снимки,ама малко ме е срам,като гледам с каква техника разполагат някои колеги.при нас можеш да си купиш,но не можеш да вариш.,или като си го купиш ,по адреса ти,може да ти дойдат на гости в сюблимният момент,а ЧИЧО САМ не прощава.благодаря на колегата,в неделя ще видя каква ще стане този път!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 18:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Колеги,искам да печа след 2часа,и понеже ще е от вино,колега ми каза да сложа сода за десулфитиране навиното.ако сложа на 20 л вино 0.500 кг сода достатъчна ли ще е или ще е малко? Не искам и този път да я оплескам...,!благодаря на всички предварително!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2010, 21:24 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
1 пакатче-80гр ще е достатъчно

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 01:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Стана тя една...... Содата е продават на кило,и като,че сложих малко повече,сега мирише ужасно на сода,на вкус май е като преди..изглежда има проблем някаде,не знам..ще мина на боза.ако някой ми каже сега какво да правя...?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 09:15 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
след дестилацията мирише на сода????

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 09:16 
Offline
Модератор
Аватар

Регистриран на: 06 Мар 2008, 20:30
Мнения: 967
Местожителство: София
Naskohondata1 написа:
Стана тя една...... Содата е продават на кило,и като,че сложих малко повече,сега мирише ужасно на сода,на вкус май е като преди..изглежда има проблем някаде,не знам..ще мина на боза.ако някой ми каже сега какво да правя...?


Как мирише на сода?

edit: с ilu6a сме писали заедно

_________________
Обсъждане на действията на администратор/модератор е забранено!
Човекът е главна фигура в животновъдството.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 16:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Дъх и вкус на сода...сега мерих содата ,не повече от 0.150кг съм сложил..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 16:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Тоз дъх и вкус на сода не можеш да го махнеш и с преварката, изпатих си и аз така с една втора преварка. Мога да ти дам идея да пробваш за следващият път, за да не окислява содата етанола се разрежда първо в вода /за химическа очистка на спирт дават 10%разтвор/ виното е слабо алкохолно за това може и в по-голяма концентрация. За да олучиш точното количество сода, направи воден разтвор на сода, вземи 1л вино слагай по малко, като следиш колко грама си сложил, разбърквай и пробваи виното, когато изчезнат киселите нотки и вземе да удря на сода спри, в останалата част на виното добави малко по-малко количество за литър.
Четох за промишленните методи за десулфатициране там в вакумен апарат загряват виното до 70 гр. и при вакум го карат да кипи, като същевременно го прекарват през тарелки зада се пличка. Че си мисля ако му сложиш след интервенцията със содата един вибратор от аквариум да бълбука за 20мин, по лесно ще излезе SO2.
Не казвам че съветите ми ще доведът до успех но, защото не съм ги пробвал.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 17:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Благодаря за идеите.значи, оплесках я и този път... Май,ще продавам казанчето на eBay и минавам на боза.надявам се ,ако някой друг също може да помогне ..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 21:17 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 267
Аааа няма да се предаваш толкова лесно пробвай пак и трябва да се получи! Пък накрая като стане каква ще ти е сладка ракията няма да ти казвам...... :)

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 21:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
абе почва да ме гложди-какво сода използваш-ДА НЕ Е АМОНЯЧНА ЗА СЛАДКИШИ или бакпулвер..????
бикарбоната няма мирис...и няма как да премине в дестилата...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Baking soda-сода бикарбонат,не знам да има и друга,или ако има какво трябва да е различното?дъха и вкуса са еднакви,а казана като го измих,виното ,или което е останало беше катран черно,а на дъното кафява утайка...ако е амонячна сода тя как ще мирише??


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 22:10 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5797
Местожителство: София
има три вида сода-амонячна,бакпулвер,и бикарбонат...
как мирише бикарбоната???аз лично не знам...
много странна е цялата история...да не преминава част от виното в дестилата...ако възври може и това да стане...Дестилата безцветен и прозрачен ли е?

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2010, 22:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Кристално чист цвят,без никакви утайки...


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима