Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 03 Дек 2016, 08:56

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 18:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Колега,содата е бикарбонат,и действително не мирише.ако и сложа кориандър или някакъв ароматизатор,дали ще може да се пие,или е безвъзвратно загубена?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 20:42 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Когато разтвориш лъжица сода в чаша вода такъв мирис ли има ракията?

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 21:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Същото.....


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 21:28 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Идеята ми е следната: Понеже содата в готварството преди употреба се "гаси" с някакъв вид киселина - било то оцет, кисело мляко и др., провай да разтвориш в чаша вода сода и и добави лимонена киселина, ако дъхът изчезне може да пробваш и с ракията....

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 21:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Прегръщам идеята с две ръце,и още довечера ще пробвам,ако изчезне поне 50% дъха и мириса ,може и преварката после да помогне..относно десулфитиране на вино в домашни условия,мисля ,че трябва да се отвори нова тема и да се погледне по подробно,защото не само аз съм оплескал работата ,а и доста колеги предполагам,ще им е интересно.!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 21:56 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5782
Местожителство: София
аз до сега не съм имал проблеми от този сорт...макар че съм дестилирал пресулфитирани вина...
Не мога да си обясня от къде при теб идва този проблем...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2010, 22:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
И аз не знам...винаги преди варене съм слагал около или малко под 80 гр,и въпреки това виното не се е десулфитирало.ракията след варене беше без дъх ,но със непознат вкус.винаги използувам същото вино мерло или каберне.сега сложих повечко сода и вони,та не се трае,а и на вкус така.да не е от казана...какво друго може да е...сега ще го продавам,и ще правя от две баки... А содата тук ако е няколко пъти по силна??

ПП

Днес направих така както каза колегата,разтвор на сода и после добавям лимонена киселина.със вода стана следното.,няма вкус и мирис на сода,но пък има вкус на лимонена киселина без мирис.опит2–прибавих лимонена киселина към миризливата ракия и се получи..лимонада,без маитап,все едно смучеш лимон.Няма мирис изглежда на сода,но пък така бие на киселина,та си мисля ако киселината е летлива,и я препека още един път ракииката,какво ли ще стане??последно,както казах искам да сменя казанчето с неръждавеика,обаче казвате,че трябва да е медно??капака маи е алуминии,това ще стане ли,или този метал се предава на дестилата?благодаря предварително на всички помогнали,и обещавам,ако не изкарам ракия да почерпя с друго(уиски,водка)което не е споменато!! :prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 08:32 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Що не пробва с по-малки количества лимонена киселина така до безкрай може да си сипваш ту сода ту лимонена киселина..... :)

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 22:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Днес купих сода, която съм използвал преди,когато я разтворих във вода...установих,че нито има мирис нито вкус като предишната сода..... Така си изгорях със 70$.не мога да разбера,защо стана така,като и двата вида е бикарбонат??


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 22:20 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Наско не бързай да си продаваш медното казанче първо си оправи серпентината това че е с по-голямо фи по твои думи не е лошо напротив това е добре ама щом ракията върви на тласъци значи прави тапа в серпентината и разтваря част газовете които се отделят при дестилацията. Зарежи тия евтиняк купешки вина( боя и химикал) и си направи твой материал от истинско грозде от пазара ( ако има) не от супермаркета щото кой знае с какво е бработено за да не се разваля.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 22:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Венци много си прав,ама много зеленясва след варенето,сигурно от калпавите вина..сега ще си купя грозде,и ще опитам ,дано стане нещо,че само експериментирам,а не пия нищо..шапката му е малка,та се чудех да я сменя с алуминиева или неръждавейка,или със две тенджери,не знам..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 22:54 
Offline

Регистриран на: 12 Окт 2007, 10:29
Мнения: 222
Местожителство: Асеновград
Ми щом гроздето е 3.20 пък виното е 3 долара какво може да очакваш ? Пусни някакви снимки на това казанче.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2010, 23:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Казанче за муншайн,варено някаде в уест виржиния,преди да дойде при мен. Те само това варят,като им кажеш за грозде те гледат като извънземен..


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2010, 15:34 
Offline
Модератор

Регистриран на: 11 Юли 2008, 18:10
Мнения: 266
Извинявай но можеш ли да обясниш (поне на мене) какво е това "муншайн", разбирам че е някакъв вид дестилат ама ако може малко подробности..... :?

_________________
Никога не обещавай възможното. Всеки може да
направи възможното. Трябва да обещаваш невъзможното...... А пък
ако се провалиш, е, добре, нали то си беше невъзможно


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2010, 16:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Муншайн е дестилат получен от царевица,без особени вкусови качества,поне за мен.масово се вари тук,поне царевица дал господ.с голям градус е около 60%..


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима