Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 04 Дек 2016, 18:40

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 07:07 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Лек недостатъци на дестилата могат да се замажат с подправяне на ракията, но при фрапиращи може да стане и по зле.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 16:00 
Offline

Регистриран на: 01 Авг 2010, 12:31
Мнения: 89
Е то хубаво да споделим нашите тайни,ама ако го направим те вече няма да са такива,а иначе тайната на добрия алкохол е в добрата технология,технология на парфюмерията ,ако сте чували за такава наука,като парфюмеристите в областа на хранително вкусовата промишленост са тяколко стотин из целия свят,работещи за 3-4 големи мултинационални концерна с обороти по няколко милиарда евро


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 16:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
Наско ти кипнали малко от ракията с сиропа преди да разредиш?
Питах специално днеска за технологията,точно както съм е описал.........

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 19:23 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
MONI BARONA написа:
Наско ти кипнали малко от ракията с сиропа преди да разредиш?
Питах специално днеска за технологията,точно както съм е описал.........

точно както ти каза,но явно си е доста кисела.Излекувах я от соденият привкус,но пък сега киселее.Явно е,че кленовият сироп работи при леки недостатъци,при големи ,надеждата остава в кориандъра.Крайна стъпка ще бъде активният въглен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2011, 22:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Лимонената и винена киселина не преминават в дестилата те са тежки киселини. А оцетната преминава.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 09:09 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
никой,не писа ,колко жълт кантарион се слага и как изобщо се процедира с тази билка. по време на изваряването ли се използва или ..??? явно е голяма тайна ,дано все пак някой реши да я сподели :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 10:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
ika написа:
никой,не писа ,колко жълт кантарион се слага и как изобщо се процедира с тази билка. по време на изваряването ли се използва или ..??? явно е голяма тайна ,дано все пак някой реши да я сподели :)

Само се увкосява готовата продукция,около 25 минути и се изважда.
Описано е по горе как става. :buch:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 17:46 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
От две години за вкус аромат и за здраве използвам ИМПЕРАТОРСКОТО ПЛОДЧЕ Малко е скъпичко но си заслужава Вкусът и ароматът са невороятни


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 18:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
zdkltd написа:
От две години за вкус аромат и за здраве използвам ИМПЕРАТОРСКОТО ПЛОДЧЕ Малко е скъпичко но си заслужава Вкусът и ароматът са невороятни

От къде го взимаш тук този лиций (Lycium Barbarum/Lycium Chinense), че не ми се ходи до Китай.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 19:30 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Е магазин Старлайт 8 и доставка по еконт


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 19:31 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
това е интересно ,я сподели как стават нещата ... :) какъв вкус придобива ракията а и самото плодче как го влагаш а бе дай малко инфо бе чиляк :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 20:35 
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2010, 21:36
Мнения: 53
Местожителство: ХАСКОВО
Продават по 05 и по 1кг Аз лично слагам 1кг на 30 35 кг ракия задължително двойна преварка и чакам около 2-3 месеца като ракията е разреждам накрая През тези 2-3 месеца задължително ракията се аерира Аз лично ползвам вибратор за аквариум двуканален за два съда След тези 2-3 може и повече месеци вадя ракията и наливам нова и така 3-4пъти Най силен ароматът и цветьт са до 3 зареждане после ослабва така че всеки да си приценя


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011, 20:47 
Online
Модератор
Аватар

Регистриран на: 04 Ное 2007, 11:09
Мнения: 1106
Местожителство: Дупница
Мерджанът (лиций) е дългогодишен храст с малки червени плодове и жълти бъбрековидни семенца. Плодовете му са най-ценената част в медицината, въпреки че цялото растение е лечебно. Храстът е с много здрави корени и може да вирее по няколкостотин години, като издържа на всякакви температурни условия и няма предпочитания към климата и почвата. Среща се и из България в населените места и по планините до 1200 метра надморска височина.

_________________
Кавалер на Ордена на Бурето , Пазител на Духа от бутилката !
Председател-самозванец на форума за чужбина!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2011, 11:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2506
Местожителство: ''Survivor'' България
msergiev написа:
Мерджанът (лиций) е дългогодишен храст с малки червени плодове и жълти бъбрековидни семенца. Плодовете му са най-ценената част в медицината, въпреки че цялото растение е лечебно. Храстът е с много здрави корени и може да вирее по няколкостотин години, като издържа на всякакви температурни условия и няма предпочитания към климата и почвата. Среща се и из България в населените места и по планините до 1200 метра надморска височина.

http://anipesheva.blogspot.com/2011/01/ ... st_09.html
за повече инфо.

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2011, 18:52 
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2008, 16:02
Мнения: 401
по скоро ме интересува ракията третирана с това чудо ,какъв вкус придобива ,нещо подобно на някой от нашите,мускатови,перлови и подобни или нещо друго се получава ..


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: aleka, dani_94, nobreak, shubarkov и 4 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима