Ракията.com

Заповядайте на нашата маса!
Тук няма непознати,
само приятели,
които все още не сте срещнали…
Дата и час: 08 Дек 2016, 13:52

Часова зона: Европа/София




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 05:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Вчера бях на гости на един приятел,които е женен за чилиика,та се чудех какво ще пия....взех си една бутилка Джони черен етикет(понеже не ме хваща)и отидохме на гости.Съпругата му ме попита какво ще пия ,и без да чака отговор(тя ме знае как пия)извади чудна за мен бутилка :? При вида на същата бях вече решил,какво да бъде,но....опитах :megagrin: Хора,Българи....ако някои има възможност,трябва да опита...перфектна мускатова ракия,тази беше отлежавала 24 месеца!!!Мисля си тази държавица с какво ли още може да изненада моята душа.След месец ми предстои да получа гроздето което закупих точно оттам...Мускат Пинк(пише,че точно от мускат се прави писко),та може и да направим един Български Писко!!!Ако някои е опитвал,нека да сподели преживяното... :zauf2:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 06:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Авг 2007, 16:24
Мнения: 1874
Местожителство: Varna
Какво каза :google: за писко (pisco). - Това е традиционния алкохол на Чили и Перу, който представлява вид бренди, дестилирано от ферментирал гроздов сок. Най-използваният сорт грозде, от който се произвежда писко е Мускат, внесен от Испания по време на колонизацията. Алкохолното съдържание на писко е от 30% до 50%. И Перу, и Чили претендират да са неговите оригинални производители. И двете може би са прави тъй като първата дестилация на брендито е направена от испанските колонизатори, чиято колония в Южна Америка обхващала територията на днешно Перу и част от земите на днешно Чили. След като колонията се разпада и двете държави се разделят като автономни, те продължават да произвеждат писко и спора им продължава до ден днешен. Спор има и за произхода на името му – дали от малка птичка обитаваща долина в Перу или пристанищния град Писко в Перу, откъдето се е изнасяло брендито с кораби, а може би и от големи глинени делви наречени писко, в които се извършвала ферментацията на гроздето.
Копнах го от тук
Наско какъв цвят има пиското.

_________________
Успехът зависи от подготовката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 13:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Като напишеш в гугал преводач Ракия излиза Бренди.Значи това което си пил е Ракия.В Чили има много имигранти от Италия дори и от Балканските народи нищо чудно че има и РАКИЯ :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 13:31 
Offline

Регистриран на: 08 Яну 2009, 11:57
Мнения: 5801
Местожителство: София
олеле...

_________________
Два дебила,ето сила!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 14:03 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
И тука става перфектна, когато се вари на колони, а не на казан! От чисто вино мускатовата и мискетовата не се пият, а като отлежат аромата изчезва малко и става пивка! В Поморие в дестилерията имахме 12, 500 литрови буренца и 3 баричета, в тях се отделяше от всяко вино и първа заливка дестилат. Отлежаваше и имаше двугодишна чиста мускатова-елексирче за сетивата! :megagrin: :megagrin: :megagrin: Та и тук имаме такива, ама са за купаж и за определени хора само! :megagrin:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 16:56 
Offline

Регистриран на: 07 Фев 2008, 16:36
Мнения: 262
Местожителство: Хасково
Naskohondata1,
Това е сериозна новина за този Форум, само доколкото ракията я сервира чилийка. А иначе аз по празници и при скъпи гости си правя "чекия на душата" - бъркам в стари кашони и вадя именно такава многогодишна мускатова ракия / не писко,разбира се/. :)
И няма защо да се чудим. В САЩ е пълно със "страшни" вина от Чили . Конкурират успешно калифорнийските и по цена. А и доматите им /$14-15/ килото са най-скъпи и най-много доближаващи се по качество до нашите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2011, 19:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 19 Юни 2009, 13:11
Мнения: 788
Местожителство: Горна Оряховица
Бай Драган какво като на Наско му е сипвала ракията чилийка,на теб пък може да ти налива тракийка ;) и пак да си направиш духовна ч..........
Наско в страната на неограничените възможности,доказателство два пъти в една година ще прави ракия от грозде.
Не вярвам че гроздето от Чили ще е по скъпо от Калифорнийското така че може да си го позволи :explode: .
:prost:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2011, 06:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 18:01
Мнения: 1458
Местожителство: Wallis and Futuna
Петъо,тази дето я пих,беше бяла,като че ли с лек жълт оттенък..не знам ,май не я отлежават в бурета...според старите традиции,а в глинени съдове.Сигурно,причината е в силният аромат на мускат пинк,който няма нужда от буре!!Ще докладвам лично,като го получа,но ще е по ароматен от мускат александрия,който използвах последният път.Нали,всички слагаме ракията в буре и заради аромата който взема от него!Муската го има и в излишък!последният мускат който варих е на 10 дни и...си е готов !!!!защо му е буре...абе чилийците не са глупави...май ще ида на място да дегустирам!!Каня потбрани сомелиери..Илюша ще води четата :megagrin: Може да ни хареса и да направим малка колония там... :zauf2: Всички желаещи да се чувстват поканени!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2011, 19:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 13 Окт 2010, 12:26
Мнения: 2510
Местожителство: ''Survivor'' България
Тия са Чилици от бг. происхот Малко маитап. :) :D :megagrin:

_________________
Бий за да те уважават. M&b المفاهيم


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 11:26 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
Като гледам как му изпува "плувката", тая "чилийска" парцуца с български произход на дали ще я бива! :lachtot: :lachtot: :lachtot: Ама културни "чилийци", мерят със стъклен цилиндър и спиртомер "ориджинъл", с термометър! Само дето не извади и таблицата за темпертурна корекция и по-добре, трябваше да се гръмна тогава! :lachtot: :lachtot: :lachtot: :respekt: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 17:57 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2010, 08:48
Мнения: 42
Naskohondata1 написа:
Вчера бях на гости на един приятел,които е женен за чилиика,та се чудех какво ще пия....взех си една бутилка Джони черен етикет(понеже не ме хваща)и отидохме на гости.Съпругата му ме попита какво ще пия ,и без да чака отговор(тя ме знае как пия)извади чудна за мен бутилка :? При вида на същата бях вече решил,какво да бъде,но....опитах :megagrin: Хора,Българи....ако някои има възможност,трябва да опита...перфектна мускатова ракия,тази беше отлежавала 24 месеца!!!Мисля си тази държавица с какво ли още може да изненада моята душа.След месец ми предстои да получа гроздето което закупих точно оттам...Мускат Пинк(пише,че точно от мускат се прави писко),та може и да направим един Български Писко!!!Ако някои е опитвал,нека да сподели преживяното... :zauf2:


Колега, ако съм разбрал правилно, си поръчал грозде от Чили. Как го организира и как ще ти го доставят от другия край на света?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 18:26 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2007, 13:45
Мнения: 1842
Местожителство: София
:) На него Чили му се пада в задния двор :)

_________________
Краят зависи от началото…
Манилий


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2011, 22:40 
Offline
ССМ

Регистриран на: 09 Мар 2008, 21:44
Мнения: 244
Местожителство: Plovdiv
:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: Ейй.... Админе, много точно, жив гяволь си! :lachtot: :lachtot: :lachtot:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 06:23 
Offline

Регистриран на: 11 Ное 2011, 06:00
Мнения: 1
Здравейте,
Аз по-късно се включвам, но затова пък от Чили.
Докато пътувах в самолета за Чили ми препоръчаха "Писко". Оказа се, че в минибара на хотелската стая има заредено писко. Много хубава ракия е. На етикетчето пише "Capel" и е 35 градуса. Безцветна и ароматна. Приятно е да пийнеш ракия в долната част на света (в долната част на глобуса). :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2011, 10:47 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Сеп 2011, 05:01
Мнения: 807
Имам приятелка в Аризона , която каза , че от както е опитала чилийската ракия , вече не ще и да види българските винпромски "ракии", които им доставят там . Казах и като си идва , да донесе малко , за проба . Така и не донесе , но още и вадя душата.От тук си занесе малко домашна , правена с колона - силен градус , мек мускатов аромат , не усещаш как влиза и как след две ракии падаш под масата. Сега си я пие тайничко сама и не казва на никой за нея .
Скоро баща и, ще и ходи на гости , та ще продължавам да я тормозя , да изпрати от чилийското чудо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часова зона: Европа/София


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: nobreak и 3 гости


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Спонсор: ХигроОптима